تشکلهای دانشجویی صدای مردم و بازوی محکمی برای مسئولان
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، آرش افسرینژاد دبیرکل اتحادیه تشکلهای اسلامی سیاسی دانشجویان دانشگاه آزاد کشور طی یادداشتی با اشاره به تاثیرگذاری جنبش دانشجویی در جامعه نوشت: تشکل های دانشجویی صدای مردم به ویژه قشر جوان و بازوی محکمی برای مسوولین هستند و نقش اصلی جنبش دانشجویی، مطالبه گری، آزادی خواهی و اصلاحگری است، بدون آنکه آلوده به سیاست بازی و سهم خواهی قدرت شود.
متن این یادداشت در ادامه آمده است:
«تجربه نشان داده است که حل بسیاری از مشکلات مربوط به زندگی اجتماعی و فردی انسانها بدون مشارکت امکان پذیر نیست و تثبیت حقوق فردی و اجتماعی جز با شرکت در قالب تشکلها نمیتواند، سعادت را برای انسان تامین کند. لذا باید در نظر داشت که مشارکت دادن افراد در امور اجتماعی به نوعی آگاه کردن آنها از خواستهها و نیازهای متعالی افراد است.
بنابراین «مشارکت های اجتماعی واقعی» در جامعه مزایایی از جمله؛ نهادینه سازی مشارکت و افزایش و ارتقاء سرمایه اجتماعی، حلقه واسط بودن بین مردم و مسئولین نظام، هدایت منابع انسانی، انسجام بخشی به گروه های انسانی ، دست یابی به اهداف اجتماعی، سهولت دسترسی به آرمان های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، اجتماعی شدن مردم، کاهش جرایم، ایجاد همبستگی در مبانی فکری و عقیدتی، پیگیر شدن مسائل اجتماعی، جلوگیری از رخوت اجتماعی، موثر بودن افراد نسبت به مسائل، پیگیری مطالبات مردمی از مسئولین و را در بر دارد درواقع حضور مردم در تشکل ها و شرکت در امور اجتماعی، نوعی «سرمایه اجتماعی» است که همه کشورهای بیشتر توسعه یافته به آن توجه جدی دارند.
دین مبین اسلام نیز تاکید بسیاری بر مشارکت جویی افراد جامعه دارد. این مشارکت میتواند در بسیاری از عرصههای دینی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و فکری باشد مشارکت اجتماعی را باید از ظرفیتهای حل مشکلات جامعه اسلامی دانست،که در آن تبادل افکار و انتقال ایده ها امری حیاتی است.
اگر چه جنبش دانشجویی با تمام فراز و فرودهایش لحظه ای سکون و تردید در تلاش برای اعتلای کشور عزیزمان و ارتقای جایگاه و منزلت مردم به خود راه نداده است،اما متاسفانه مسئله ای که به نظر میرسد که جنبش دانشجویی به لحاظ کیفی دچار افت چشمگیر بوده است.
دوری از مسائل اجتماعی و فرهنگی و فاصله گرفتن از آزادیخواهی، استقلال طلبی، مطالبه گری و عدالت محوری. این روند زنگ خطری میتواند برای جنبش دانشجویی محسوب شود ازسوی دیگر دغدغه اصلی فعالین تشکلهای دانشجویی در دهههای متمادی، بحثهای آزادیخواهانه و مطالبات سیاسی بوده است، اما همزمان لازم است مسائل صنفی و رفاهی دانشجویان، سطح علمی استادان، سیاستها و فرآیندهای علمی دانشگاهها، زیرساخت های فرهنگی و اجتماعی، مطالبه گری از مسئولین و چگونگی اجرایی شدن سیاستهای کلی کشور زیر ذره بین تشکلهای دانشجویی قرار داشته باشد و برای حل معضلات راهکار ارائه کنند.
تشکل های دانشجویی صدای مردم به ویژه قشر جوان و بازوی محکمی برای مسئولین هستند و نقش اصلی جنبش دانشجویی، مطالبه گری،آزادیخواهی، اصلاحگری، بدون آنکه آلوده به سیاست بازی و سهم خواهی قدرت باشد. آنچه امروزه مهم است باوری است که هم فعالین در جنبش دانشجویی باید به نقش بی بدیل خود داشته باشند و هم اعتقادی است که مدیران و مسئولان باید به ظرفیت و ویژگی های این جنبش و فعالیت آن داشته باشند.»
منبع: فارس
انتهای پیام/