تفاهم معاونت زنان با آموزش و پرورش در ارتقا مهارتهای زندگی دختران
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر معصومه ابتکار در کارگروه دختران و جوانان اظهار کرد: موضوع دختران و جوانان از محورهای اصلی و استراتژیهای تعریف شده برای معاونت به حساب میآید. بنابراین ما علاوه بر توجه به مسائل زنان و خانواده به مسائل دختران و جوانان نیز اهمیت میدهیم.
وی مهمترین کارگروه در معاونت را کارگروه دختران و جوانان دانست و افزود: موضوعات مختلفی در معاونت امور زنان و خانواده مطرح و پیگیری میشود که بسیاری از آن با مشورت یا نظرات اعضای کارگروه دختران و جوانان گره خورده است.
ابتکار در ادامه به سیاستهای حقوقی معاونت امور زنان و خانواده اشاره کرد و گفت: اهمیت مسائل زنان، خشونت، آسیبها، حمایت از لایحه کودکان و نوجوانان و ... جزو سیاستهای مهم حقوقی معاونت به شمار میآید و بخشی از این مسائل را نیز کارگروه حقوقی و سایر کارگروههای معاونت دنبال میکند.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری تصریح کرد: به طور مشخص در بحث ارتقای سطح آگاهی و توانافزایی با وزارت آموزشوپرورش و آموزش عالی تفاهمنامههایی داشتهایم که مربوط به مسائل دختران و جوانان ایرانی میشود.
وی اضافه کرد: یکی از تفاهمنامههای میان معاونت با وزارت آموزشوپرورش آموزشهای مهارت زندگی است که در سطوح و مقاطع مختلف تحصیلی به دانشآموزان ارائه میشود.
ابتکار در بخش دیگری از سخنان خود به یکی از پیشنهادات کارگروه ورزش معاونت اشاره کرد و گفت: خوشبختانه با بررسی و تلاشهای انجام شده از سوی خانم طاهریان به عنوان دبیر و اعضای کارگروه ورزش معاونت توانستیم آموزش ورزش را در مقطع ابتدایی دختران پس از چندین سال توقف مجددا اجرایی کنیم.
ورزش به معلمان مقطع ابتدایی آموزش داده خواهد شد
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در این باره توضیح داد: کارگروه ورزش معاونت با برگزاری جلسات و نشستهای تخصصی توانست آسیبهای عدم آموزش ورزش به دانشآموزان دختر مقطع ابتدایی را به کارشناسان وزارت آموزشوپرورش معرفی کند که در نهایت با دستور وزیر مربوطه، ورزش به معلمان مقطع ابتدایی آموزش داده خواهد شد تا دختران دچار آسیبهای کمتری شوند.
وی در ادامه گفت: اشتغال یکی از موضوعات مهم دختران بعد از فارغالتحصیلی به حساب میآید. بنابراین برای حل این مساله باید به توانافزایی و نقش دختران و جوانان در سازمانهای مدنی و مردم نهاد توجه کرد.
ابتکار خطاب به اعضای کارگروه دختران و جوانان تاکید کرد: کارگروه گفتوگوی ملی خانواده و بین نسلی یکی از موضوعات مهم معاونت و مورد تاکید دولت تدبیر و امید است. من از اعضای کارگروه دختران و جوانان میخواهم تا در این زمینه فعالیت بیشتری داشته باشند چراکه گفتوگوی بین نسلی یکی از مطالبات جدی جوانان به شمار میآید و آنان انتظار شنیدن صدا و نظراتشان را دارند.
وی افزود: اصلاح الگوی مصرف و سبک زندگی ایرانی- اسلامی از دیگر موضوعات مهمی است که معاونت امور زنان و خانواده دنبال میکند و به کارگروه دختران و جوانان هم مربوط میشود.
توجه به فرهنگ اسلامی در جشنواره لباس ایرانی
ابتکار در ادامه به جشنواره و نمایشگاه لباس ایرانی اشاره کرد و گفت: رویکرد ما در این باره توجه و اهمیت به فرهنگ ایرانی- اسلامی است چراکه اگر لباسها براساس این فرهنگ تولید شوند قطعا به اشتغال و چرخه تولید کشور کمک زیادی خواهد کرد. بنابراین تولید چنین لباسهایی باعث رشد کارآفرینی، اقتصاد و ارتقای امید و نشاط در جامعه میشود.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: مناسبتهای زیادی از جمله روز ملی دختر در ایران وجود دارند که به مناسبت آنها میتوان با تولید محتوای مناسب به بسیاری از موضوعات مطرح در جامعه پاسخ داد یا از آسیبهای احتمالی جلوگیری کرد.
وی در این باره توضیح داد: ولادت حضرت معصومه(س) و روز ملی دختر تا چند روز آینده فرا میرسد و ما باید محتوای مناسبی نسبت این مناسبت داشته باشیم و نباید از پرداخت آسیبهایی که در جامعه در این باره وجود دارد غافل شویم. ضمن اینکه فقط نباید یک روز در سال درباره آسیبها بپردازیم زیرا یکی از برنامههای مهم معاونت این است که همواره نسبت به بررسی مسائل و معضلات و آسیبهای جامعه حساس باشد.
ابتکار در ادامه افزود: روز ملی دختر فقط یک همایش یا جشنواره نیست و باید به آسیبها و مشکلات دختران ایرانی هم توجه داشته باشیم. معاونت زنان و همه کارگروهها باید برنامههای دستگاههای مختلف را بررسی کنند چراکه همه دستگاهها در قبال دختران و مشکلات آنها دارای تکالیفی هستند و باید گزارش کار ارائه دهند.
در ادامه نشست کارگروه دختران و جوانان معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری درباره جزئیات برگزاری روز ملی دختر بحث و گفتوگو شد.
انتهای پیام/