دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
انجمن پیشگیری از آسیب‎های اجتماعی اعلام کرد؛

جاماندگی بسیاری از پناهندگان در ایران از بیمه سلامت

براساس اعلام انجمن پیشگیری از آسیب‎های اجتماعی بیش از ۱۲۰ هزار آسیب پذیر و بیمار خاص از میان پناهندگان در ایران تحت پوشش بیمه سلامت بوده اما هنوز تعداد زیادی هستند که از این طرح جا مانده‎اند.
کد خبر : 289243

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، انجمن پیشگیری از آسیبهای اجتماعی با ترسیم وضعیت پناهندگان در ایران اعلام کرد که ایران میزبان یکی از بزرگترین و طولانی مدت‎ترین جمعیت‎های پناهندگی در دنیاست. هم اکنون قریب به یک میلیون نفر پناهنده افغانستانی و عراقی در ایران سکونت دارند که تنها کمتر از 3 درصد آنها در مهمان‎شهرها زندگی می‎کنند که حضور این تعداد پناهنده فراز و نشیب‎هایی را در حوزه‎های آموزش، معیشت و درمان بدنبال داشته است.


در حوزه آموزش، طی فرمان رهبری در سال 94 مبنی بر اینکه هیچ کودکی، حتی مهاجرینی که به صورت غیرقانونی در ایران حضور دارند، نباید از تحصیل بازبمانند منجر شد تا تنها در سال جاری علاوه بر کودکان مدرک دار، حدود، 77هزار کودک فاقد مدرک نیز ثبت نام شوند.


در حوزه معیشت، پناهندگان در سن کار در ایران، باید برای اشتغال به صورت رسمی اقدام به دریافت کارت کار نمایند. اما به دلیل محدودیت مشاغل معرفی شده مجاز، اغلب با مشکلاتی برای اشتغال مواجه بوده‎اند.


در حوزه بهداشت با ارائه بیمه سلامت بیش از 120 هزار آسیب‌پذیر و بیمار خاص پوشش داده شده است. هر چند هنوز گروهی از پذیران از این طرح جا مانده‎اند.


این انجمن برای بهبود وضعیت پناهندگان ایرانی پیشنهاد کرد که دولت باید نسبت به دسترسی نظام‎مند پناهندگان به مشاغل بیشتر، که منجر به ارتقاء وضعیت معیشتی آنها می‎شود، تلاش کند.


همچنین با توجه به دستور رهبری در خصوص تحصیل کودکان، نیاز به ساخت مدارس دوچندان شده است که کمک‎های بین‎المللی می‎تواند تداوم پذیرش این افراد در مراکز آموزشی را تسهیل بخشد.


از طرفی به دلیل افزایش شمولیت پناهندگان در طرح بیمه سلامت، این بیمه می‎تواند مشکلات بهداشتی و درمانی آنها را کاهش دهد.


منبع: فارس


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب