دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 تير 1397 - 08:38
رئیس پلیس راهور ناجا مطرح کرد؛

مرگ 4 هزار و 939 نفر در تصادفات تابستان سال گذشته/ پارسال روزانه 44 نفر به کام مرگ رفتند

رئیس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه در طول تابستان سال گذشته بر اساس اعلام پزشکی قانونی 4 هزار و 939 نفر در تصادفات درون شهری و برون شهری جان خود را از دست دادند، گفت: 37 درصد تصادفات  از نوع واژگونی بوده است.
کد خبر : 289001

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، سردار تقی مهری در اولین نشست تخصصی روسا و مدیران پلیس راهنمایی و رانندگی با بیان اینکه امید است در این جلسه بتوانیم به اهداف تعریف و تبیین شده برسیم و نتیجه این جلسه مثمر ثمر باشد، اظهار کرد: سال 96 یکی از سال‌های پر فراز و نشیب برای کشور در زمینه‌های مختلف بوده و پلیس راهور نیز ماموریت‌های خاصی را دنبال کرده است.


وی با بیان اینکه در سال 96 شاهد افزایش سفرها بوده‌ایم، افزود: افزایش سفر به معنای افزایش ماموریت‌های پلیس راهور است در نوروز 97 نیز شاهد افزایش سفرها بوده اما با این وجود گره ترافیکی نداشتیم و با وجود آغاز طرح از 24 اسفند وضعیت مناسب بود.


رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به آمار شرکت ملی فرآورده نفتی عنوان کرد: بیشترین میزان مصرف سوخت بنا به اعلام این شرکت در روز 28 اسفند ماه و حدود 116 میلیون لیتر عنوان شده است. این در حالی است که در طول طرح و در تعطیلات روزانه 100 میلیون لیتر مصرف بنزین داشته‌ایم. همچنین در طول سال گذشته 44 میلیون لیتر گازوئیل مصرف شده است و این به این معنی است که روزانه بیش از یک میلیارد کیلومتر پیمایش داشته‌ایم.


مهری با اشاره به شرایطی که در دی و بهمن ماه در کشور به وجود آمد، عنوان کرد: در این دو ماه برخی از اعتراضات را شاهد بودیم و بیشترین وقت صرف کنترل اجتماعات شد و از ماموریت‌های اصلی که پیشگیری از وقوع حوادث بود کمی کاسته شد. همچنین در سال 97 هم برخی اعتراضات از جمله اعتراضات کامیون‌دارها را شاهد بودیم که روسای پلیس راه و راهور توانستند این موضوع را به خوبی مدیریت کنند.


کاهش جان باختگان اولویت پلیس در سال 97


رئیس پلیس راهور ناجا با تاکید بر اینکه یکی از راهبردهای پلیس در سال 97 موضوع کاهش جان باختگان است، تصریح کرد: یکی از کارهایی که در نوروز 97 مورد بررسی قرار گرفت تشکیل قرارگاه تصادفات بود که این موضوع را برای طول سال 97 نیز دنبال خواهیم کرد و امیدواریم با تلاش شبانه روزی و بهره‌گیری از سایر ظرفیت‌های برون سازمانی و درون سازمانی این موضوع در دستور کار قرار گیرد. در این زمینه باید اقدامات ویژه‌ای انجام شود و سال 97 یکی از سال‌های خوب در پیشگیری از وقوع تصادفات باشد.


به گفته وی طرح ویژه تابستان امسال از 24 خرداد ماه با هماهنگی همه دستگاه‌های امدادی اجرا شده و تا پایان شهریور ماه 97 ادامه خواهد داشت.


مرگ 4 هزار و 939 نفر در تابستان 96


رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به وقوع تصادفات درون شهری و برون شهری در تابستان سال گذشته عنوان کرد: برابر آمار پزشکی قانونی در طول تابستان سال گذشته 4 هزار و 939 نفر در تصادفات جان خود را از دست دادند. در واقع در تابستان تصادفات بیشتر از سایر فصول است. به طوری که در سال 96 روزانه بیش از 44 نفر کشته می‌شدند که این آمار در تابستان به 53 نفر نیز افزایش یافت.


37 درصد تصادفات بر اثر واژگونی


مهری با بیان اینکه در طول سال گذشته 37 درصد تصادفات از نوع واژگونی بوده است، اظهار کرد: باید به سمتی برویم که از وقوع این گونه تصادفات جلوگیری کنیم مقام معظم رهبری امسال را سال حمایت از کالای ایرانی نامیده‌اند و این توجه ایشان را به مسائل اقتصادی نشان می‌دهد بزرگترین سرمایه هر کشور منابع انسانی است اگر ما باعث شویم یک نفر کمتر در تصادفات جان خود را از دست دهد، کمک بزرگی کرده‌ایم.


وی با اشاره به برنامه‌های پلیس برای ایام خاص همانند لیالی قدر و ماه مبارک رمضان تصریح کرد: ‌طرح‌های ویژه ترافیکی در این ایام اجرایی شد راهپیمایی روز قدس نیز نسبت به سال‌های گذشته بسیار باشکوه‌تر برگزار شد و اقدامات صورت گرفته در زمینه نظم ترافیکی بسیار خوب بود برگزاری نماز عید سعید فطر در تهران اقدام دیگری بود که به خوبی انجام شد.


وی با تاکید بر اینکه تعطیلات تابستانی امسال از بهار آغاز شد، تصریح کرد: به همین منظور تیم‌های پلیس راهور در معابر شمالی مستقر شدند. اگر چه در تعطیلات عید فطر ترافیک در این معابر سنگین بود اما ما شاهد گره‌های طولانی نبودیم، برآورد ما این است که سفرها در شهریور ماه بیشترین افزایش را داشته باشد به همین منظور پلیس با هماهنگی با سایر دستگاه‌ها مجموعه‌ای از بهترین اقدامات انضباط ترافیکی را انجام خواهد داد.


سه عامل مهم در تصادفات سال گذشته


رئیس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه در سال گذشته سرعت غیر مجاز سبقت غیر مجاز و عدم توجه به جلو بیشترین علل تصادفات را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: در برخی از استان‌ها این علل به 70 الی 80 درصد رسیده است برخورد با تخلفات حادثه‌ساز جزو نکات مهم و اساسی است که باید به آن توجه شود.


به گفته مهری بیشترین تصادفات بین ساعت 4 بعد از ظهر تا 12 شب اتفاق می‌افتد و 66 درصد این تصادفات در 30 کیلومتری شهرها به وقوع می‌پیوندد.


رئیس پلیس راهور ناجا در همین راستا از تک تک فرماندهان و ستادها خواست تا در این باره برنامه‌ریزی‌های خاصی از جمله افزایش گشت‌ها و بهره‌گیری از گشت‌های نامحسوس را داشته باشند.


وی با اشاره به افزایش خودروها (حدود یک میلیون و 600 هزار خودرو) در سال گذشته تصریح کرد: این موضوع تردد در سطح معابر را افزایش می‌دهد به همین دلیل بهره‌گیری از فناوری‌های نوین می‌تواند کمک بزرگی در کنترل رفت و آمدها داشته باشد.


وی در پایان تاکید کرد که اجرای این نشست‌های تخصصی باید به گونه‌ای باشد که شاهد کاهش تصادفات رانندگی در استان‌های مسافر پذیر، مسافر فرست و طول استان‌های محل تردد باشیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته