ذخیره عملیاتی نیروگاههای برق نزدیک به صفر است
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، محسن طرزطلب در حاشیه دوازدهمین همایش بینالمللی انرژی در گفتوگویی، در پاسخ به این سوال که میزان کسری برق چه میزان است و آیا احتمال خاموشی وجود دارد یا خیر، گفت: امسال به جهت کاهش بارندگی و کسریهایی که در حوزه تأمین و ذخیره آب در پشت سدها صورت گرفته است، تولید نیروگاههای برقآبی کاهش مییابد، بنابر این آنچه که به صورت قطعی میزان کسری برق را در زمان پیک اوج مصرف نشان میدهد 3 هزار مگاوات است.
وی با اشاره به اینکه باید این کسری را به هر نحوی که شده جبران کنیم، ادامه داد: رشد مصرف برق در سال جاری حدودا در زمان پیک حدود 3 هزار مگاوات است، بنابر این اگر همه شرایط مثل سال قبل باشد، 6 هزار مگاوات باید کسری برق داشته باشیم، اما از این 6 هزار مگاوات توانستهایم 3 هزار مگاوات را با به مدار آمدن نیروگاههای جدید جبران کنیم و این کسری را به 3 هزار مگاوات برسانیم.
طرزطلب خاطرنشان کرد: به گفته مسئولان برق سال گذشته 4 هزار مگاوات مدیریت مصرف صورت گرفته است، پس اگر مصرف برق در سال جاری مثل سال گذشته ادامه پیدا کند، دچار کسری خواهیم شد. بنابر این تلاش ما این است که آمادگی نیروگاههای برق حرارتی را به 100 درصد برسانیم.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی ادامه داد: پیک مصرف برق در روز گذشته از 50 هزار مگاوات نیز عبور کرد و احتمالاً در روزهای آتی به 52 هزار مگاوات خواهد رسید که این عدد نگرانکننده است.
به گفته وی، نیروگاههای برق حرارتی در حال حاضر 45 تا 46 هزار مگاوات برق تولید میکنند و مابقی برق مصرفی مورد نیاز از طریق نیروگاههای برقآبی و تجدیدپذیر تأمین میشوند.
وی در پاسخ به این سوال که میزان ذخیره عملیاتی نیروگاهها در حال حاضر چگونه است و آیا تولید و مصرف برق سر به سر شده است،گفت: ذخیره عملیاتی نیروگاهها در حال حاضر نزدیک به صفر است، اما صادرات برق هنوز قطع نشده است و تمام خطوط واردات هم حفظ شده است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 1100 مگاوات تعمیرات نیروگاهی باقی مانده است که تا پایان هفته آینده این تعمیرات نیروگاهی به اتمام خواهد رسید.
طرزطلب در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه ذخیره عملیاتی نیروگاهها نزدیک به صرف است، احتمال خاموشی افزایش خواهد یافت، گفت: فعلًا خاموشی ناشی از کمبود برق نداریم، چرا که تولید و مصرف یکسان است، اما نگران هستیم که در هفتههای آتی گرما بیشتر شود و مصرف برق با توجه به افزایش دما رشد پیدا کند.
وی افزود: به ازای هر یک درجه افزایش درجه حرارت مصرف برق هزار مگاوات افزایش خواهد یافت.
به گفته وی، در حال حاضر 75 واحد تولید برق حرارتی در کشور داریم که ظرفیت اسمی آنها 63 هزار و 400 مگاوات است که حداکثر تولید آنها به 46 هزار مگاوات میرسد.
منبع: فارس
انتهای پیام/