دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 تير 1394 - 10:28
نمایندگان و فعالان سیاسی کرد در آستانه سفر روحانی به کردستان مطرح کردند؛

برقراری عدالت در توزیع قدرت و ثروت مطالبه اصلی مردم کردستان از دولت روحانی/ رئیس‌جمهوری قانون اساسی را اجرایی کنند

رئیس‌جمهوری، سوم مرداد به استان کردستان سفر می‌کند تا استانی که بیشترین آرا را به نسبت جمعیت در انتخابات 24 خرداد 92 به او داده بودند، مقصد بیستمین سفر دولت باشد.
کد خبر : 28756

گروه سیاسی ـ مصطفی سعیدی: بالاخره سفر رئیس‌جمهوری به استان کردستان قطعی شد و قرار است کردستان مقصد بیستمین سفر استانی روحانی باشد؛ پیش از این و در دوسال گذشته، سه تاریخ برای سفر دولت به کردستان تعیین شده بود که هر بار به دلایلی منتفی شد.


حسن روحانی از 20 خرداد 92 تاکنون به کردستان سفر نکرده است. او سال 92 در سفر انتخاباتی به سنندج در جمع هواداران خود در سالن آزادی این شهر سخنرانی کرده و گفته بود: از نظر من اصل 15 ،‌19 و 22 و 3 قانون اساسی با اصل اول اصل آخر و اصل وسط برابر است و همه مردم ایران‌زمین باید احساس کنند که حقوق شهروندی واحد خواهند داشت.


روحانی خطاب به هواداران خود که با شور بسیار در جلسه سخنرانی‌اش حضور یافته بودند، گفت:‌ شور و احساسات شما برای آن است که ایران آینده را آزادتر و آبادتر می‌خواهید.


او اضافه کرده بود: اینجا استان کردستان قهرمان است و کرد یعنی قهرمان و ما 24 خرداد را به حماسه بزرگ سیاسی و تاریخی تبدیل خواهیم کرد. و با رای‌مان در کنار صندوق نخواهیم گذاشت آنها که اعتقاد به تبعیض دارند، پیروز شوند. این جمله را برای این نمی‌گویم که به من رأی بدهید یا به این خاطر که در بیانیه‌ اقوام و مذاهب بر آن تأکید کرده‌ام و بخشی از برنامه دولت تدبیر و امید است؛ بلکه ایمان و اعتقاد من این است و قلبم گواهی می‌دهد ایرانی، ایرانی است و هر کس بخواهد کرد و لر و بلوچ و آذری و ترکمن، عرب و فارس را جدا جدا ببیند، او ایرانی نیست.


حالا بیش از دو سال است که اهالی کردستان منتظر سفر روحانی به این خطه هستند. چهارم خرداد امسال اسحاق جهانگیری و تعدادی از اعضای کابینه دولت در سفری یک‌روزه به این استان رفتند تا افزون بر بازدید از چند پروژه عمرانی، مقدمات سفر رئیس‌جمهوری را فراهم کنند.


بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده قرار است حجت‌الاسلام حسن روحانی به همراه تعدادی از اعضای هیئت دولت روز شنبه سوم مردادماه، به استان کردستان سفر کند.


قادرمزی: کردستان بیشترین رأی را در بین استان‌ها به روحانی داد


حامد قادرمزی، عضو مجمع نمایندگان استان کردستان ،در گفت‌وگو با آنا، سفر رئیس‌جمهوری به استان کردستان را سفری مهم دانست و گفت: کردستان یکی از استان‌هایی است که بیشترین رأی را به آقای روحانی داشت و پس از گذشت دو سال، منتظر سفر رئیس‌جمهوری به استان هستیم.



این نماینده مردم در مجلس نهم، درباره مطالبات مردم کردستان از دولت، اظهار کرد: عمده مطالبات مردم کردستان پس از پیروزی انقلاب اسلامی به بیان مختصر، برقراری عدالت در توزیع منزلت، قدرت و ثروت است؛ مردم کردستان معمولا در توزیع منزلت، قدرت و ثروت از سوی دولت مرکزی جایگاه قابل توجهی نداشتند و به آنها آن‌طور که باید توجه نشده است.


وی با بیان این مطلب تصریح کرد: توزیع ثروت در استان کردستان هم همین‌طور است و استان در توزیع اعتبارات عمرانی و خاص ملی در بین 31 استان کشور از رده پایین توجه دولت‌ مرکزی قرار دارد؛ این وضع زمانی که تعداد استان‌ها از این کمتر هم بود، به همین شکل بود.


قادرمزی ادامه داد: بنده به عنوان یکی از نمایندگان حامی دولت این مطلب را می‌گویم که ما کردستانی‌ها در دولت آقای روحانی هم با وجود بیانیه شماره سه یا بیانیه 10 ماده‌ای ایشان در توزیع منزلت و قدرت جایگاهی نداشتیم و دولت یازدهم هم به مردم کردستان بی‌توجهی کرد. ما انتظار داریم که حداقل در سفر رئیس‌جمهوری، آقای روحانی این موضوع را مورد توجه قرار دهند.


نماینده قروه و دهگلان، بیکاری و مشکلات زیرساختی را بزرگترین مشکل عمومی استان عنوان کرد و گفت: زیرساخت‌های حمل و نقل هم در بعد جاده‌ای و اتوبان‌ها و هم در بعد راه‌آهن و فرودگاهی مشکلاتی دارد که امیدواریم در سفر رئیس‌جمهوری شاهد تأمین اعتبارات برای تکمیل اتوبان‌های استان، تکمیل راه‌آهن ساوه ـ سنندج و تکمیل فرودگاه سقز، انتقال فرودگاه سنندج به دشت‌های دهگلان و انتقال آب‌های مرزی سدهای ژاوه و آزاد به دشت‌های شرقی استان باشیم. همچنین انتظار مردم از دولت این است که مدیریت سدهای گاوشان و شهید کاظمی سقز به شرکت آب منطقه‌ای کردستان برگردانده شود و سهم آب کردستان از آب‌های موجود استان حداقل به 50 درصد افزایش یابد.


وی ادامه داد: اینها مطالباتی است که برای مردم استان جنبه حیثیتی پیدا کرده است و اگر آقای روحانی نتوانند به این مطالبات پاسخ مناسب بدهند، ممکن است مردم در کنش‌های بعدی خود نسبت به عملکرد دولت یازدهم تجدیدنظر کنند؛ من این نکته را به عنوان یکی از حامیان دولت می‌گویم و از این منظر اوضاع منطقه را تحلیل می‌کنم.


مرادی: عمده مطالبات کردستان مربوط به آب کشاورزی و شرب است


سالار مرادی، نماینده مردم سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی نیز در گفت‌وگو با آنا، درباره اعلام زمان‌های مختلف برای سفر رئیس‌جمهوری به استان کردستان گفت: تاکنون زمان رسمی برای سفر رئیس‌جمهوری از سوی دولت اعلام نشده بود که بخواهد لغو بشود و زمان‌هایی که پیش از این گفته شد، در حد گمانه‌زنی بود.


وی درباره مطالبات مردم کردستان از دولت اظهار کرد: عمده مطالبات مردم کردستان از دولت مربوط به موضوعات توسعه‌ای استان و آب کشاورزی و شرب، تأمین اعتبار سدهای در دست بهره‌برداری و انتقال آب به استان است و در مسائل اقتصادی نیز بحث منطقه آزاد را داریم که قرار است درباره آن تصمیم‌گیری شود.


عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، ادامه داد: در حوزه هویتی استان نیز مردم مطالباتی از رئیس‌جمهوری دارند که این موارد جمع‌بندی شده و قرار است در سفر دولت مطرح شود.


مرادی در پاسخ به این سؤالی درباره چرایی معضل آب در استانی مانند کردستان گفت: موضوع آب در استان کردستان از قبل مدیریت نشده و این کمبود مایه حیات به یکی از معضلات کردستان تبدیل شده است. حتی برخی از روستاها به دلیل نبود آب شرب، خالی از سکنه شده است و در چند روستا که در کنار سد هم قرار دارند، خانواده‌ها مجبور به مهاجرت شده‌اند.


وی تصریح کرد: به دلیل مدیریت نشدن سدهای استان، آب سدهای کردستان به خارج از این استان منتقل می‌شود. علاوه بر این، سدهایی که در حال احداث است اعتبارات لازم برای شبکه و کانال‌های انتقالی را ندارند و سنندج و شهرهای این استان با مشکل کمبود آب کشاورزی مواجه هستند.


نماینده مردم سنندج در مجلس خاطرنشان کرد: دولت باید به تعهداتی که به مردم کردستان داده است، عمل کند و مسئولان استانی باید عزم جدی برای حل موضوع آب در استان داشته باشند.


جلالی‌زاده: مطالبات کردستان همان وعده‌هایی است که روحانی در تبلیغات ریاست‌جمهوری اعلام کرد


جلال جلالی‌زاده، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره مطالبات مردم کردستان از رئیس‌جمهوری اظهار کرد: مطالبات همان وعده‌هایی است که روحانی در تبلیغات ریاست جمهوری اعلام کرد و هنوز عملی نشده است.



جلالی‌زاده در آستانه سفر رئیس‌جمهوری به استان کردستان در تشریح مطالبات مردم گفت: انتظار داریم همانگونه که وعده داده بودند قانون اساسی را اجرایی کنند و همچنین در استان نیروهای بومی کرد و اهل سنت را به‌کار بگیرند.


وی افزود: لازم است رئیس‌جمهوری در سفر خود به کردستان مسئله آموزش زبان کردی در مراکز آموزشی استان را پیگیری کنند و همچنین برای بازگشت نیروهای کردی که در خارج از کشور هستند و برای بازگشت نگرانی‌هایی دارند، تدبیری اندیشیده شود.


این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به مشکلات جوانان کردستان تأکید کرد: لازم است برای گسترش مراکز اشتغال در استان کردستان اقدامی انجام شود و همچنین نسبت به ایجاد مناطق آزاد مریوان و بانه توجه لازم صورت گیرد. در کنار این، توجه دولت به صنعت گردشگری و جاذبه‌های توریستی استان می‌تواند به پیشرفت استان کردستان کمک کند.


جلالی‌زاده در گفت‌وگو با آنا، درباره علت اینکه «چرا تا به حال سفر استانی رئیس‌جمهوری به استان کردستان انجام نشده است»، اظهار کرد: به نظر می‌رسد از آنجا که تا به حال دولت موفق نشده اقدامی اساسی برای استان کردستان انجام دهد و کار مهمی صورت نگرفته، رئیس‌جمهوری ترجیح داده است تا به حال سفری به کردستان نداشته باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب