دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیر مرکز هنرهای نمایشی:

رشد تئاتر شهرستان در گرو خواست مسئولان و هنرمندان استانی است

مدیر مرکز هنرهای نمایشی گفت: نگاه ما به تئاتر کل کشور حمایتی است اگرچه رشد تئاتر شهرستان به خواست مسئولان استانی و هنرمندان هر استان نیز بستگی دارد.
کد خبر : 287464

شهرام کرمی مدیر مرکز هنرهای نمایشی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری آنا درباره نمایش «دریادلان» به کارگردانی امیرحسین شفیعی که در آغاز ماه مبارک رمضان اجرایش را روی حوض تئاتر شهر آغاز کرد، گفت: «دریادلان» یکی از اجراهای موفق چند سال اخیر بود که توانست با موضوع شهدای غواص توجه مخاطبان عموم تئاتر را جلب کند. این نمایش جدا از کیفیت فنی، محتوایی و اجرایی که دارد به دلیل اینکه گروهی خلاق و جوان آن را تولید کرده و نمایشی مردمی را به اجرا درآورده بسیار نمایش قابل توجه و با کیفیتی است.


وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به ضرورت حمایت از نمایش‌هایی چون «دریادلان» که به گونه‌ای از تئاتر مردمی مخاطب محور شناخته می‌شوند، گفت:‌ این اثر نمایشی موضوعی ارزشی را مد نظر قرار داده و با توجه به نوآوری‌هایی که دارد یکی از بهترین کارهای دفاع مقدس به شمار می‌رود.


مدیر مرکز هنرهای نمایشی درباره تداوم اجرای این نمایش که بارها در تهران و شهرستان‌ها اجرا شده، گفت:‌ بخشی از زمینه فراهم کردن اجرای نمایش با مرکز هنرهای نمایشی است و بخشی دیگر درخواست استان‌ها، ما سعی کردیم این تعامل را با استان‌های مختلف برقرار کنیم و اتفاقا چند شهرستان هم متقاضی اجرای این اثر شده‌اند که ما اعلام آمادگی کرده‌ایم. البته نمایش «دریادلان» از تولیدات مشترک مرکز هنرهای نمایشی و سازمان فرهنگی هنری شهرداری است بنابراین زمینه‌سازی برای اجرای آن در بخش‌های مختلف تهران نیز از برنامه‌هایی است که می‌تواند اجرایی شود.


وی درباره حمایت از گروه‌های شهرستانی اظهار کرد: اداره کل هنرهای نمایشی یکی از سیاست‌هایش حمایت از تئاتر شهرستان است بنابراین مدیریت تئاتر شهرستان را یک امر مهم تلقی می‌کند.


این مدیر تئاتر افزود: آنچه به عنوان تکلیف ما محسوب می‌شود، این است که اداره کل هنرهای نمایشی وظیفه‌اش توجه به تئاتر تهران و سایر استان‌ها به یک میزان باشد.


کرمی بیان کرد: فعالیت گروه‌های نمایشی در شهرستان‌ها از سایر انجمن‌های نمایشی استان‌ها و یا ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها انجام می‌شود و در واقع ادارات کل ناظر و مسئول فعالیت‌های گروه‌های شهرستانی هستند. آنچه اهمیت دارد این است که فعالیت تئاتری در شهرستان‌ها متغیر است یعنی شهرستان‌هایی که دارای اعتبار قابل توجهی هستند و مدیران و مسئولان استانی آن به حوزه تئاتر توجه بیشتری دارند تئاتر فعال‌تر و پویاتری دارند برخی استان‌ها صاحب چند جشنواره معتبر هستند و فعالیت‌های تئاتری حتی در بخش خصوصی را نیز حمایت می‌کنند. بنابراین با اعتبار خوبی که اداره کل هنرهای نمایشی استان‌ها جذب می‌کند به درستی از گروه‌ها حمایت می‌کنند برخی شهرستان‌ها نیز وجود دارند که اعتبار مالی کمی دارند و یا نگاه‌شان در سطح استانی و مقامات ارشد ضعیف‌تر است بنابراین تئاتر آن استان‌ها نیز چندان قوی نیست آنچه وظیفه اداره کل هنرهای نمایشی است این است که سعی کند از انجمن‌ها با اختصاص بودجه به صورت یکسان حمایت داشته باشد اگر چه نباید فراموش کرد که رشد فعالیت‌های استان‌ها وابسته به مقامات استانی نیز است.


وی افزود: برای مثال استان همدان جشنواره تئاتر کودک و نوجوان را برگزار می‌کند و مسئولان استانی‌اش در هر دوره مصر به برپایی آن هستند. جشنواره تئاتر خیابانی مریوان نیز که امروزه اعتبار و برندی باری خود دارد از سوی مسئولان استانی‌اش حمایت می‌شود در این میان جشنواره‌های رضوی، جشنواره‌های تئاتر تبریز نیز رویدادهایی هستند که استان‌ها بر برپایی‌شان توجه دارند. این رویداد در برخی استان‌ها کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.


مدیر مرکز هنرهای نمایشی ادامه داد: ما نگاه‌مان حمایتی است و می‌خواهیم به رشد تئاتر شهرستان کمک کنیم اگر چه باید مسئولان استانی و هنرمندان هم این درخواست را داشته باشند.


وی یادآور شد: دو هفته گذشته مسئولان و شهردار آبیک قزوین درخواست داشتند تا برای فعالیت‌های تئاتری‌شان کمک کنیم و ما با مراجعه به این شهر و دیدار با مسئولان متوجه شدیم که شهردار و فرماندار حاضر شدند زیرساخت‌هایی را فراهم کنند و از مرکز هنرهای نمایشی مشاوره بگیرند. به نظرم این اتفاق خجسته‌ای بود و بر اساس گفت‌وگوهایی هم که انجام شد مقرر شد جشنواره مخاطب‌محور تحت عنوان تئاتر خیابانی در قزوین برگزار کنیم بنابراین در روی دادن اتفاقی فرهنگی تمایل مسئولان درون استانی نیز یک ضرورت است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب