مشکل این روزهای مرغداران چیست؟
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، قیمت نهادههای مصرفی بخش دام و طیور یعنی ذرت و سویا در هفتههای گذشته با وجود تدابیر دولت برای اختصاص ارز ارزان قیمت برای واردات این محصولات، افزایش چشم گیری داشته است.
بر اساس اعلام رئیس اتحادیه پروش دهندگان مرغ گوشتی به تسنیم، قیمت هر کیلوگرم ذرت از 700 تومان سال قبل به 1200 تومان رسیده و هزینههای نهایی تولید مرغ را در کشور بالا برده است.
در حالیکه دولت مرتباً از اختصاص ارز مورد نیاز واردات این محصولات در کشور سخن میگوید و این طور بیان میکند که کمبود یا مشکلی برای تأمین نهادههای مورد نیاز تولید وجود ندارد اما آمار دولتی، خود نشان میدهد که میزان واردات موارد اولیه تولید صنعت مرغ و حتی گوشت کشور (ذرت و سویا) کاهش یافته است.
آمار منتشرشده توسط پایگاه اطلاعرسانی دولت نشان میدهد که تنها در 2 ماه ابتدایی سال جاری میزان واردات کنجاله سویا 13.5 درصد کاهش داشته است.
رئیس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی: برخی واردکنندههای نهاده طیور بیانصافی میکنند
یوسفی رئیس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی درباره دلایل افزایش قیمت نهادههای تولید صنعت خود، میگوید: تغییرات نرخ ارز و بیانصافی برخی واردکنندههای نهاده طیور، در بالا رفتن هزینههای تولید مؤثرند و منجر شدهاند که هزینه تولید هر کیلو مرغ به 7 هزار تومان برسد در حالی که قیمت مرغ زنده هماینک 4300 تا 4500 تومان است.
بنابراین گزارش، افراد خارج از صنعت طیور نیز با یک جستجوی ساده در خبرها میتوانند به مشکلات واردات کالاهای استراتژیک بخش طیور کشور پی ببرند. محدود بودن واردکنندگان این محصولات باعث شده است که قیمت این محصولات در مواقع حساس با تصمیمات همین واردکنندگان بالا برود و صنعت بزرگ طیور کشور را دچار چالش کند.
عیسی کلانتری وزیر اسبق کشاورزی درباره این مشکلات صنعت طیور کشور میگوید که این صنعت مانند صنعت خودروسازی ما مونتاژی هست و ذرت و سویا را از گوشهای و جوجه را از گوشه دیگر وارد کرده و در اینجا سر هم می کنیم.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/