دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

خلق تصاویر هنری با استفاده از فرمول‌های ریاضی

محقق حوزه ریاضی دانشگاه صنعتی شریف با استفاده از فرمول‌های ریاضی، تصاویر هنری را خلق کرده که در برخی از نشریات بین‌المللی از آنها استفاده شده است.
کد خبر : 285841

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، حمید نادری یگانه، دانش‌آموخته رشته ریاضیات و کاربردها از دانشگاه قم و دانشجوی رشته ریاضی محض دانشگاه صنعتی شریف در مقطع کارشناسی ارشد است. وی با استفاده از اشکال و فرمول‌های ریاضی موفق به خلق تصاویر هنری شده است.


طرح‌های وی بر روی جلد نسخه ماه نوامبر (آبان/آذر) سال گذشته نشریه ماهنامه انجمن ریاضی آمریکا با عنوان American Mathematical Monthly منتشر شده است.



طرح کریدور



طرح ستاره


نادی یگانه این تصاویر را متشکل از 9 هزار بیضی دانست که برای هر کدام از آنها 2 کانون و یک خروج از مرکز به کمک توابع مثلثاتی تعریف شده است.


نادری یگانه در خصوص نحوه ایجاد خلق اثر با استفاده از فرمول‌های ریاضی برای خبرنگار ایسنا توضیح داد: برای خلق این آثار فرمول‌های مختلف را مورد بررسی قرار دادم و در بین چند هزار فرمول یک فرمول را انتخاب کردم و با استفاده از نرم‌افزارهای کامپیوتری از روی فرمول تصویر را رسم کردم.


مجری طرح با بیان اینکه در این روش هنگامی که شروع به کنار هم گذاشتن مجموعه‌ای از معادلات ریاضی می‌شود، اطلاعی از تصویر خلق شده ندارم، ادامه داد: با تغییر مداوم این معادلات، به شکل و تصویر اشیاء یا جانداران واقعی نزدیک می‌شوم.



طرح پرنده با استفاده از توابع مثلثاتی. این تصویر با ترسیم 9 هزار و 830 هزار دایره بوجود آمده است









طرح 15 هزار دایره


این دانشجوی نابغه گفت: برای رسم تصاویر از یک برنامه رایانه‌ای استفاده می‌کنم و مرتب معادلات ریاضی را تغییر می‌دهم؛ مثلا برای رسیدن به تصویر یک ماهی با استفاده از معادلات ریاضی، بیش از دو هزار پاره خط رسم کردم و ده‌ها هزار تصویر را مورد آزمایش قرار دادم، درحالی که نمی‌توانستم پیش‌بینی کنم در نهایت چه تصویری به دست می‌آید.



ترسیم طرح پروانه با استفاده از فرمول‌های ریاضی


نادری یگانه برای ترسیم اشیای واقعی به وسیله فرمول‌های ریاضی دو روش را معرفی کرده است؛ در روش اول ابتدا هزاران تصویر به وسیله فرمول‌های ریاضی و با تغییر پارامترهای موجود در آنها ایجاد و سپس تصاویری که به اشیای واقعی شباهت دارند، برگزیده می‌شوند.


در روش دوم وی به وسیله یک روش مرحله به مرحله یک شی واقعی را به وسیله معادلات ریاضی ترسیم می‌کند. در هر مرحله او سعی می‌کند با افزودن یک تابع مناسب به شکل مطلوب نزدیکتر شود.



طرح بیضی که با استفاده از 9 هزار بیضی ترسیم شده است



طرح دایره که با استفاده از 10 هزار دایره ترسیم شد



طرح کوکب



گل میخک


وی با بیان اینکه از این طرح‌ها می‌توان برای طراحی‌های سه‌بعدی استفاده کرد، یادآور شد: از این طرح‌ها می‌توان برای طراحی‌های سه‌بعدی و تولید مجسمه بهره برد.


منبع: ایسنا


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب