ایجاد صندوق حمایت از نخبگان در دانشگاه خواجه نصیر
دکتر جعفر روشنیان درباره برنامههای پژوهشی سال 97 دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی به خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: مهمترین برنامه سال 97 در حوزه پژوهش فناوری توسعه مرکز رشد دانشگاه است، دانشگاهمان مرکز رشد دارد، ولی از آنجائیکه مساله اشتغال و کارآفرینی برای فارغالتحصیلان مساله مهمی در کشور است تصمیم گرفتیم اهتمام خاصی در کارآفرینی و دانشبنیان داشته باشیم. به همین دلیل این مرکز را به لحاظ کیفی و کمی توسعه خواهیم داد و فعالیتهای جدی در جذب نخبگان و ایدههای جدید در حوزه دانشبنیان خواهیم داشت.
وی افزود: در بخش پژوهش و مقالات ارتقای کیفی مقالات مدنظرمان است، البته ارتقای کمی هم خواهیم داشت. همچنین قصد داریم تا حتیالامکان مقالات در مجلات با کیفیت بهتر چاپ شود و در پی آن اساتید بیشتر تشویق شوند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی بیان کرد: همچنین اهتمام ویژه برای ارتباط با صنعت خواهیم داشت. قرار است که بیش از گذشته پژوهشها در قالب پایانناماههای ارشد و دکتری تقاضامحور شوند و تا جایی که امکان دارد تقاضای بیشتری از سوی صنایع برای پایاننامهها باشد. در تلاش هستیم تعداد بیشتری از پایاننامهها را کاربردی کنیم.
روشنیان ادامه داد: متاسفانه حدود 5 تا 10 درصد پایاننامهها کاربردی شدند. ظرفیتها محدود و موضوعات کم است باید تلاش کنیم که این ظرفیتها را بیشتر کنیم. البته علاقهمندی از سوی دانشجویان بیشتر از ظرفیت صنایع است چراکه دانشجویان میخواهند زودتر وارد بازارکار شوند به همین دلیل از پایاننامههای کاربردی استقبال میکنند.
وی درباره تسهیلات برای استقرار نخبگان در مراکز رشد گفت: برای جذب نخبگان سعی میکنیم که فضای لازم و امکانات مناسب در اختیارشان قرار دهیم. همچنین قصد داریم صندوقی برای حمایت از ایدههای نخبگان در دانشگاه تاسیس کنیم تا بتوانیم از این طریق تسهیلاتی در اختیار متقاضیان قرار دهیم. بودجه این صندوق از دانشگاه، معاونت علمی رئیس جمهوری و همچنین سایر کمکها به دانشگاه تامین میشود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی اضافه کرد: برای جذب نخبگان محدودیتی نداریم تا فقط از دانشگاه خواجه نصیرالدین باشند، جشنواره نوآوری برگزار میکنیم و در اسفند روز خواجه نصیر نتایج جشنواره را اعلام میکنیم. این ایدهها میتواند از همه مراکز علمی و پژوهشی کشور میتوان باشد. به نخبگان حدود 3 تا 5 سال فرصت میدهیم که رشد کنند و از مرکز رشد دانشگاه خارج شوند.
روشنیان در پاسخ به اینکه برای کیفیسازی مقالات در برخورد با تخلفات علمی چه اقدامی در دستور کار دارید؟ گفت: برای کیفی کردن، مقالات کیفیتر را بیشتر مورد حمایت قرار میدهیم، همچنین معیارهای بینالمللی نیز مورد تاکید ماست، باید اساتید سعی کنند که در این حوزه فعالتر باشند.
وی ادامه داد: با تخلفات پژوهشی هم با جدیت برخورد میکنیم. سال گذشته موارد اندکی در دانشگاه بود که دلیل عمده آن بیاطلاعی و کماطلاعی بود. چیزی که برای ما خیلی مهم است پیشگیری است پژوهشگران باید از قوانین بیشتر آگاه شوند. تدابیری برای این موضوع اندیشیدهایم تا اساتید از مقررات بیشتر آگاه شوند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تصریح کرد: برای راستیآزمایی تحقیقات تاکید داریم که تحقیقات حتما در مسیر صحیح باشد تا نیاز به مراقبت انتهایی نباشد گروههای آموزشی نظارت دقیق خواهند داشت تا موضوعات بکر و غیرتکراری باشد.
روشنیان درباره پژوهشهای بینالمللی گفت: در پژوهشهای بینالمللی با دانشگاه میلان ایتالیا و دانشگاه بینالملل مسکو مذاکراتی داشتیم تا بتوانیم با هم همکاری دارشته باشیم. با این دو دانشگاه پژوهشهای مشترک خواهیم داشت. همچنین اساتید اگر با روابط شخصی خود پژوهشهای مشترک بینالمللی داشته باشند مورد حمایت دانشگاه خواهند بود.
وی اضافه کرد: پژوهشهای مشترک بینالمللی را در حوزههای مهندسی مخابرات، مهندسی کنترل، مهندسی هوا وفضا، مهندسی سازه و مکانیزم، مهندسی خودرو در اولویت قرار دادهایم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی درباره ارتباط با صنعت گفت: پژوهشکدهای در زمینه نفت در حال تاسیس داریم و در مراحل انتهایی تاسیس هستیم هماکنون دانشکدههای مختلف همکاری دارند دانشکدههایی نظیر سنجش از راه دور، دانشکده عمران در زمینه سکوها، دانشکده برق در زمینه رباتیک نفت با وزارت نفت همکاری دارند که همه اینها در پژوهشکده متمرکز میشوند.
روشنیان اضافه کرد: همچنین با صنایع مختلف و وزارتخانهها نظیر نیرو، شهرداریها، سازمان جغرافیایی، خودروسازان و هواوفضا همکاری داریم.
انتهای پیام/