دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رئیس حوزه هنری: «رستاخیز» در تببین «اسلام اموی» موفق عمل کرده است/ با این حواشی بعد از این کسی جرات نمی‌کند در این موضوعات فیلم بسازد

رئیس حوزه هنری با اشاره به تبیین دو نوع اسلام اموی و اسلام ناب محمدی (ص) بیان کرد که این مساله امروز بیش از گذشته موضوع منطقه و جهان اسلام است و به این ترتیب همه جهان اسلام مخاطب «رستاخیز» است.
کد خبر : 28434

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از ستاد خبری فیلم «رستاخیز»، محسن مؤمنی شریف رییس حوزه هنری درباره اهمیت فیلم سینمایی «رستاخیز» گفت: «مهمترین موضوعی که در این فیلم تبیین می‌شود تقابل دو اسلامی‌ است که موجب قیام حضرت سیدالشهدا (ع) و واقعه عاشورا شد. یعنی اسلام اموی که اسلام نیرنگ و تزویر و خشونت است و اسلام ناب محمدی (ص) که امام حسین (ع) مبلغ و مروج آن است. فیلم در بیان این موضوع موفق است و اتفاقاً بیش از یک سوم فیلم در کاخ شام و اردوگاه یزید می‌‌گذرد.»


وی ادامه داد: «اگر بپذیریم این مسئله، امروز بیش از گذشته موضوع منطقه و جهان اسلام هم هست ارزش این فیلم استراتژیک می‌شود و قدر آن را باید دانست. مخصوصاً اینکه مخاطب «رستاخیز» همه جهان اسلام است و قرار است همزمان نمایش بین‌المللی داشته باشد.»


رییس حوزه هنری درباره حواشی ایجاد شده درباره این فیلم گفت: «بعد از نمایش نسخه سه ساعته «رستاخیز» در جشنواره فیلم فجر سی و دوم، عده‌ای اشکالاتی به این فیلم داشتند که در طول یک سال سازندگان آن کوشیدند آنها را رفع کنند که نهایتاً از نسخه‌ای که دوشنبه شب 22 تیرماه نمایش داده شد نسبت به نسخه قبلی بیش از چهل دقیقه کاسته شده بود. به نظر می‌آید منتقدان این نسخه جدید را ندیده‌اند و اشکالاتی را که می‌گویند و بر آن پافشاری می‌کنند، ما در نسخه جدید ندیدیم. مانند آن ماجرایی عشقی که گفته می‌شود. لذا من فکر می‌کنم لازم است آن دوستان بعد از دیدن دوباره فیلم قضاوت کنند. همچنانکه دیدید نخبگان دینی و هنری نیز این فیلم را پسندیدند و عوامل آن را تشویق کردند.»


مومنی در خصوص نمایش چهره حضرت ابوالفضل (ع) در فیلم «رستاخیز» گفت: «تجربه نشان داده است در فیلم‌های تاریخی وقتی چهره قهرمان به هر دلیل نشان داده نمی‌شود آن فیلم در بیان پیامش مشکل پیدا می‌کند. به یاد دارم سال‌های پیش مرحوم مصطفی عقاد کارگردان فیلم «رسالت» به ایران آمده بود، او از نظر خودش فیلم «عمر مختار» را از فیلم «رسالت» موفق‌تر می‌دانست و علت آن را ممانعت فقه اهل سنت در نمایش چهره‌های مقدس می‌دانست. او خاطره‌ای تعریف می‌کرد و می‌گفت روزی امام موسی صدر از من خواست فیلمی‌ هم برای حضرت علی (ع) بسازم. گفتم می‌سازم به شرط این که نقش آن حضرت را خود تو ایفا کنی! همچنین او می‌گفت سینمای ایران به خاطر اجازه‌ای که فقه شیعه در نمایش چهره معصومان و مقدسان می‌دهد، می‌تواند در ساختن فیلم‌های تاریخی در منطقه بدرخشد. خوشبختانه امروز پیش‌بینی آن روز آن کارگردان بزرگ جهان اسلام در مورد سینمای ایران تحقق پیدا کرده است و فیلم‌ها و سریال‌های ایرانی با موضوع تاریخ انبیا (ص) و تاریخ اسلام در منطقه مخاطب فراوان پیدا کرده است که این کم آورده‌ای برای فرهنگ و هنر ما نیست.»


رییس حوزه هنری ادامه داد: «البته رقبای ما هم بیکار نیستند و آنها هم با امکانات مالی و لجستیکی بیشتر به پیکار ما آمده‌اند و فیلم‌هایی می‌سازند و به موضوعاتی می‌پردازند که گاهی ما را به انفعال وا می‌دارند. غرض این که غالب فقهای ما در نمایش چهره معصومان و مقدسان منع شرعی نمی‌کنند بلکه شرایطی را می‌فرمایند که باید رعایت شود مانند این که خدای نکرده نمایش بازیگر شبیه آن شخصیت به گونه‌ای نباشد که موجب وهن آن بزرگوار شود یا بازیگر آن نقش سابقه بدی در فیلم های دیگر نداشته باشد که هنگام تماشا موجب تبادر آن نقش منفی در ذهن تماشاچی شود. از جمله رهبر انقلاب هم نظرشان همین است لذا بر اساس این دیدگاه بوده است که در سال های اخیر چهره بازیگر نقش های بیشتر پیامبران در سریال های تلویزیون و سینمای ما به نمایش درآمده است و کسی هم بر آنها ایراد نگرفته است. مانند حضرت نوح، ابراهیم، یعقوب، یوسف، ایوب، حضرت سلیمان (علیهم السلام) و دیگر انبیا.»


مومنی با اشاره به ارتباط عوامل فیلم با علما در طول ساخت اثر یادآور شد: «شنیده‌ام در ساخت این فیلم که سرمایه گذارش بخش خصوصی است، ارتباط خوبی با علما و دفاتر بعضی مراجع وجود داشته است و الان هم سازندگان آن در تلاشند بزرگانی که در این زمینه نگرانی دارند خودشان و یا معتمدانشان فیلم را ببینند و در صورت لازم نظر آنان تأمین شود.»


رییس حوزه هنری در پایان خاطر نشان کرد: «در سال‌های اخیر دو فیلم «رستاخیز» ساخته احمدرضا درویش و «محمد» (ص) ساخته مجید مجیدی رشد و بلوغ سینمای جمهوری اسلامی‌ایران را به نمایش گذاشتند. امیدوارم این روند ادامه داشته باشد و خدای ناکرده بعضی حواشی و نامهربانی‌ها موجب نشود که بعد از این کسی جرات نکند به سوی ساخت فیلم در این موضوعات برود. سازنده فیلم «رستاخیز» که از فیلمسازان درجه یک و برآمده از انقلاب اسلامی‌است تا پایان جنگ در لباس رزمندگان ما در جبهه بوده و برادر دو شهید والامقام است و برای این فیلم بیش از ده سال عمر شریفش را گذاشته است، حال هنرمندی با این سابقه امروز برای نمایش فیلمش با این همه فشار مواجه شود و این چنین در فضاهای مجازی به او اهانت می‌شود، فردا چه کسی ریسک می‌کند در این موضوعات سرمایه‌گذاری کند؟»


این فیلم سینمایی با دوبله عربی با نام «القربان» و نسخه انگلیسی آن با عنوان «حسین، آنکه گفت نه» عرضه می‌شود.


سایت فارسی فیلم «رستاخیز» به آدرس www.rastakhizmovie.com و سایت عربی به آدرس www.alqorbanmovie.com در دسترس علاقمندان است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب