انتشار سه کتاب درباره شعر و شاعران
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، نشر مروارید، نصیرا و کتاب مهناز، طی ایام اخیر سه کتاب در حیطه شعر و شاعران منتشر کردهاند که علاقهمندان میتوانند ضمن تهیه آنها با مبانی نظری و پژوهشی پیرامون شعر معاصر آشنا شوند.
شعر نو در ترازوی تأویل
«شعر نو در ترازوی تأویل» عنوان کتابی است از سیاوش جعفری که به تازگی از سوی نشر مروارید وارد بازار نشر شده است.
نگارنده در این کتاب کوشیده است که ضمن اشاره به تاویلهای مختلف بر شعر نو و تاویلپذیر آن، به بررسی نمونههایی از جریانهای شهر نو بپردازد. همچنین در بخشهای دیگری از این کتاب روشها و انواع تاویلها به شعر پرداخته و تاویل شاعران نوگرا از شعر خود و دیگران را مورد بررسی قرار داده است.
لازم به ذکر است در این کتاب مطالب و اشعاری از شاعران سرشناس معاصر مانند احمد شاملو، مهدی اخوانثالث، فروغ فرخزاد، رضا براهنی، سیاوش کسرایی و ... ذکر و منتشر شده است.
جعفری در مقدمه کتاب آورده است: «در این کتاب شماری از مهمترین تأویلهای موجود در زمینه شعر نو موردنقد و ارزیابی قرار میگیرند تا از این راه عوامل ترجیح یک تأویل بر تأویل دیگر روشن گردد و تا جای ممکن معیارهای پذیرفتنیتری برای تأویل متن به دست داده شود. همچنین با توجه به دشواری استنباط معنی از متن یا طریقه معنیبخشی به متن، این پژوهش در پی آن است تا با نشاندادن نمونههایی عملی از تأویل، فهم شعر نو و لذتبردن از آن را که بهسبب ابهامهای گوناگون برای بسیاری از خوانندگان عادی دشوار است، آسان کند و روش درستتر تأویل و تفسیر را به آنان بیاموزد. از این راه میتوان زمینه ارتباط منطقی خوانندگان را با بخشی از میراث ادبی ایران فراهم آورد. از سویی نتایج این بررسی در تمام شاخههایی که با هرمنوتیک و تأویل متن سروکار دارند، میتواند کارآیی داشته باشد.»
طبیعت و شعر در گفتوگو با شاعران
«طبیعت و شعر در گفتوگو با شاعران» عنوان کتابی است که به کوشش مهری شاهحسینی توسط نشر کتاب مهناز به چاپ رسیده است. این کتاب ریشه در انتشار نشریه «برگ سبز» دارد که در ادامه و افزایش مطالب و گفتوگوها در قالب یک کتاب منتشر شده است. به عبارت دیگر «طبیعت و شعر در گفتوگو با شاعران» حاصل گفتوگوهایی حول محور طبیعت و طبیعتگرایی در شعر با شاعران شناخته شده به همراه انتشار شعرهایی از این شاعران به انتخاب خودشان است.
نگارنده در کتاب کوشیده است با طرح پرسش درباره طبیعت و جلوههای گوناگون آن، از دیدگاه برخی شاعران معاصر درباره طبیعت، نیز از پیوند طبیعت در سرودههایشان با خبر شود.
به اعتقاد شاهحسینی «در جهان پر آشوب امروز، انسان دردمند، گرفتار مصیبتهای بی شماری است که تنها اندکی از آنها از دامن طبیعت سرچشمه میگیرد و بیشتر آنها زاییده حضور نامتعادل در طبیعتی است که روز به روز بیشتر توازن فطریاش را از دست میدهد...»
شاعران طرف گفتوگو در این کتاب عبارتاند از: منوچهر آتشی، مسعود احمدی، منصور اوجی، شاپور بنیاد، فرخ تمیمی، بیژن جلالی، محمد حقوقی و ...
نحو دیگر غزل
«نحو دیگر غزل؛ بررسی تاریخچه و آخرین تحولات ساختاری و محتوایی غزل معاصر» عنوان کتابی پژوهشی از مهدی زارعی است که توسط نشر نصیرا منتشر و به بازار آمده است. چنانچه از عنوان این کتاب برمیآید، زارعی با نگارش آن به بررسی ویژگیها و صورت ساختاری و محتوایی غزل در عصر معاصر پرداخته و شعر غزلسرایان شهیر و مطرح این دوره را بررسی کرده است.
مهدی زارعی پیش از این سه کتاب شعر منتشر کرده که عبارتند از: «راز مگوی مرد غزلگو» (مجموعه شعر)۱۳۹۳ انتشارات نصیرا، «آسمان به روایت پرندهی بیپر» (گزیده شعر آیینی )۱۳۹۲ انتشارات فصل پنجم و «با یک شناسنامه بی اسم» (اولین مجموعه ی غزل - داستان)،انتشارات شانی.
انتهای پیام/