دریادلان در حال تبدیل شدن به نمایشی مردمی است/ اثر بخشی نمایش با پرهیز از حرفهای کلیشهای
امیرحسین شفیعی که برای سومین سال است نمایش دریادلان را با موضوع شهدای غواص اجرا میکند در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا گفت: دریادلان نمایشی است که مخاطبش قشر جوان و امروزی است.
استفاده از پارامترهای جذب مخاطب
وی ادامه داد: ما سعی کردیم برای اینکه نمایش مورد توجه اقشار مختلف مردم مخصوصا جوانان و نوجوانان قرار گیرد، از پارامترهایی جذب چون موسیقی، حرکت و شکل اجرایی جدید بهره ببریم.
شفیعی تصریح کرد: مخاطب امروزی دوست ندارد نصیحت بشنود و در مقابل اکثر کارهای امروزی با موضوع دفاع مقدس بیشتر پندآموز و نصیحتگونه هستند و به طور مستقیم به مواردی چون گذشت، جوانمردی و... میپردازند در حالی که یکی از مهمترین ویژگی دریادلان خلاقیتهایی است که در بخشهای مختلف آن ایجاد شده است. این اثر سعی دارد ذهن مخاطب را نسبت به شهادت شهدای غواص روشن کند و تلنگری در فرد بوجود آورد.
کارگردان نمایش دریادلان اظهار کرد: این اثر با خلق لحظات احساسی و حماسی به دنبال برقراری ارتباط و انتقال واقعیتهاست.
وی تاکید کرد: با حذف دیالوگها و استفاده از پارامترهایی برای جذب مخاطب سعی شده شکل جدیدی از نمایش دفاع مقدسی به مخاطب عرضه شود. اکثر بخشهای این اثر مبتنی بر حرکت است و ما سعی داشتهایم تا تصاویر خلاقانهای بسازیم که برای تماشاگر تازگی داشته باشد.
اثربخشی در گرو دوری از حرفهای کلیشهای
شفیعی در سخنانش نوع موسیقی، حرکت، خلق صحنههای جذاب را علت اصلی در توجه مخاطب نمایشش معرفی کرد و افزود: هرچه از شعار و حرفهای کلیشهای دوری کنیم میتوانیم در عرصه دفاع مقدس اثربخشتر باشیم. شاید نمایش دریادلان از این منظر نمایش مخاطبپسند هم باشد چراکه در این کار از نمادهایی که در دیگر آثار به غلط استفاده شده، اجتناب شده است.
وی با اشاره به اینکه دریادلان در حال تبدیل شده به نمایشی مردمی است، تصریح کرد: گروه کارگاه تئاتر ایران در پی آثار متعددی که با مضامین ارزشی، تولید کرده همواره تلاش داشته از شعارزدگی دوری کند تا نمایشی چون دریادلان، اثری مستقل با مضمون دفاع مقدس باشد.
این کارگردان تئاتر با دعوت از هنرمندان و مخاطبان جدی تئاتر برای دیدن این اثر بیان کرد: متاسفانه وقتی نام از آثار دفاع مقدس میشود همه فکر میکنند قرار است همان صحنهها و روایتهای تکراری و همیشگی را به تماشل بنشینند در حالی که دریادلان به دور از تکرارها و گفتههای تکراری است.
وی در خصوص مخاطبان نمایشش که هر شب دور تا دور حوض محوطه تئاترشهر را پر میکنند یادآور شد: دریادلان بر خلاف بسیاری از آثار که با هزینه هنگفتی تولید میشود اما در برقراری ارتباط با مخاطب عقیم میماند، هر شب توجه بیش از ۵۰۰ تماشاگر را به خود جلب میکند.
شفیعی درباره برنامههای اجرایی این اثر طی هفته آینده گفت: دریادلان تا ۱۱ خردادماه اجرا میشود و از ۱۲ خردادماه به مناسبت قیام ۱۵ خرداد و سالروز ارتحال امام خمینی (ره) اجرای نمایش تا ۱۹ خرداد تعطیل خواهد بود.
دریا دلان که همزمان با تشییع شهدای غواص عملیات کربلای ۴ به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و برای آیین افتتاحیه چهارمین جشنواره تئاتر شهر تدارک دیده شده، انتظار مادر شهیدی را که سالهاست در جست و جوی فرزند خود است، روایت میکند و در این میان نقبی نیز به شهدای غواص کربلای ۴ و شهدای مدافع حرم میزند.
علی براتی، رضا راد، روح الله سنایی، سروش کریمی نژاد، مهرداد آبجار، محمدامین وظایفی، میلاد محمدزاده، محمدرضا ابراهیمی، یونس حمزه لویی، آسف جاودانفرد، علیرضا کاظم زاده، آرمان صلحی، علی پناهی، سامان توحیدی، پیمان گنجی، علی گلگزی، علی آبسالان، دانیال بیات، رضا خاکی، شاهین کیانی نژاد، ارسلان محمدی، محسن قربانی، ایمان مسعود، دانیال ضیاعی فر، مجید جبلی، سعید بهادری تاج و رستا رضوی در نمایش «دریادلان» به ایفای نقش میپردازند.
انتهای پیام/