گزارش آرمان از اشتیاق چهرههای اصلاحطلب برای دیدار با رهبری انقلاب
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، روزنامه اصلاح طلب آرمان و نزدیک به خانواده آیت الله هاشمی نوشت: اصلاحطلبان بخشی از جریان سیاسی کشور و در انتخاباتهای مختلف تاثیرگذار هستند. اصلاحطلبان همان نیروهای چپ دهه 60 تا نیمه 70 هستند که در گذر زمان تغییراتی در دیدگاههای آنان ایجاد شده اما اصول تغییر نداشته است. پس از انتخابات 88 بود که برخی رفتارها از سوی افرادی که خود را منتسب به جریان اصلاحات میدانستند سبب شد تا گرههایی در ارتباطات این جریان با مقامات ارشد کشور ایجاد شود و اصلاحطلبان کمتر راهی به دیدار مقام معظم رهبری داشته باشند اما این ارتباط هیچگاه قطع نشد و مقام معظم رهبری تمایزی میان فعالان سیاسی قائل نمیشوند.
روند دیدارها
در سال 91 مجید انصاری، عبدالواحد موسوی لاری و اسحاق جهانگیری سه نفری بودند که شاید به نمایندگی از اصلاحات رفتند تا گزارش دهند. مجید انصاری پس از این دیدار اظهار داشت: «دیداری داشتهایم که خوب بود. به هر حال خدمت ایشان رسیدیم و در رابطه با مسائل کلی کشور صحبت کردیم.» پس از آن دیدار تا سال 95 خبری از دیدار اصلاحطلبان با مقام معظم رهبری منتشر نشد که البته این بیخبری به معنای عدم دیدار نیست چرا که بسیاری از دیدارها در سطوح مختلف نیاز به اطلاعرسانی ندارد. بهمن سال 95 بود که نایبرئیس فراکسیون امید مجلس از ارائه درخواست اصلاحطلبان از مقام معظم رهبری برای ارتباط مستقیم و نزدیکتر با ایشان خبرداد. محمدرضا تابش تاکید کرد: «بسیاری از چهرههای اصلاحطلب که مورد شناخت و وثوق رهبری هم هستند، ملاقات و ارتباط با ایشان دارند ولی این ارتباط نزدیک نیست و ما درصدد هستیم که این ارتباط برقرار شود.» در طی سالهای اخیر اسحاق جهانگیری بهعنوان رابط میان اصلاحطلبان و مقام معظم رهبری شناخته میشود. یک ماه پس از اظهارات تابش بود که اسحاق جهانگیری در پاسخ به این سوال که شنیده میشود که شما اخیرا با رهبری دیداری داشتید و از شما بهعنوان فردی که میتواند این نقش را تا حدودی ایفا کند، نام برده میشود، این گفته چقدر میتواند صحت داشته باشد، توضیح داد: «اصل ملاقات که انجام شده است. ما با دوستان و بزرگان اصلاحطلب مذاکرهای داشتیم؛ آنها تاکید کردند که این کار انجام شود. من هم با آقای رئیسجمهور مشورت کردم و نهایتا به این نتیجه رسیدم که این ملاقات انجام شود که انجام هم شد. هم درباره شرایطی که مرحوم آیتا... هاشمی رفسنجانی داشت، صحبت شد و هم شرایط اصلاحطلبان. درباره موقعیت، جایگاه و نقش آنها در انقلاب و نظام و نیز درباره سران اصلاحطلب هم صحبت شد. جلسه بسیار خوبی بود و من گزارش کامل را به سران اصلاحطلب دادم.» او ادامه داد: «اینکه همیشه جریان اصلاحات ارتباطی داشته باشند، از تاکیدات مقام معظم رهبری بود. هیچوقت ارتباط قطع نشده و اگر هم این اتفاق رخ داده، از طرف جریان اصلاحات بوده است، درحالحاضر هم همین ارتباط وجود دارد.» بنابراین از آن زمان به بعد جهانگیری رابط جریان اصلاحطلب و مقام معظم رهبری شناخته شد. در خرداد 96 بود که موسوی لاری وزیر کشور دولت اصلاحات روایتی از دیدار تعدادی از اصلاحطلبان با رهبری داشت. نایبرئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان همچنین درباره دیدار بعضی از اصلاحطلبان با رهبری درباره موضوع حصر گفت: آقایان رهامی و منتخبنیا با پادرمیانی آقای سیدهادی خامنهای به دیدار با رهبری رفتند که البته آنگونه که خود اظهار کردند دیدار شخصی بوده است. لاری همچنین درباره دیدارهای خودش و اسحاق جهانگیری با مقام معظم رهبری گفت: «قبل از انتخابات مجلس من و آقایان جهانگیری و انصاری دیداری با رهبری داشتیم و آقای جهانگیری چون در دولت بود بیشتر این دیدارها را تکرار کرد.» اسحاق جهانگیری در سال 96 کاندیدای انتخابات شد و پس از آن در گفتوگویی اظهار داشت: «رابطهام با شخص رهبری، رابطه بسیار خوبی است. میخواستم یک مقدار از دوران انتخابات که در آن دوران یک کمی از کاندیداهای دیگر تندتر رفتم مقداری زمان بگذرد» این اظهارات سبب شد تا اصلاحطلبان در اندیشه شخصیتی برای ارتباط با مقام معظم رهبری باشند.
چهرههای دیگر
رابط اصلاحطلبان و مقام معظم رهبری پس از جهانگیری معرفی نشد اما نشانههایی از ارتباط وجود دارد که نمونه واضح آن افطاری مقام معظم رهبری بود که تعدادی از اصلاحطلبان دعوت شده بودند؛ چهرههایی مانند حجتالاسلام علیاکبر محتشمیپور عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز، محمدعلی ابطحی رئیس دفتر رئیس دولت اصلاحات، احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران و وزیر فرهنگ دولت اصلاحات، محمدجواد حقشناس عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی، علی مطهری عضو فراکسیون امید مجلس، معصومه ابتکار معاون امور زنان رئیسجمهور، فاطمه حسینی عضو فراکسیون امید مجلس، شهربانو امانی عضو شورای مرکزی کارگزاران، محمود صادقی و حجتالاسلام احمد مازنی نمایندگان عضو فراکسیون امید مجلس، الیاس حضرتی عضو حزب اعتماد ملی.
لزوم با هم بودن
اصلاحطلبان از حضور در چنین مراسمی خرسند بودند و تاکید بر تداوم آن داشتند. مجید انصاری دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز، پروانه مافی و اشرف بروجردی از چهرههایی بودند که به این مراسم دعوت شدند. مجید انصاری پس از این مراسم اظهار داشت: جایگاه رهبری، جایگاهی گسترده به وسعت همه ایران و همه ایرانیان است و باید باشد. حضور چهرههای مختلف سیاسی درون کشور از جمله چهرههای جریان اصلاحطلب به خصوص بزرگان این جریان در اینگونه مجالس نماد همبستگی و اتحاد ملی حول محور رهبری است.» وی ابراز امیدواری کرد که «زمینهای فراهم شود تا در اینگونه مراسم و برنامهها مردم چهرههای محبوب و مورد علاقه خود را بیشتر ببینند». محمدعلی ابطحی، معاون سابق رئیس دولت اصلاحات که بعد از سالها به مراسم افطاری رهبری دعوت شده بود، نیز از این بابت ابراز خرسندی کرد و در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «بعد از سالهای طولانی من و جمع دیگری از دوستان به مراسم افطاری رهبری دعوت شدیم و رفتیم. من همیشه معتقد بودهام اختلافات جدی جریانات سیاسی، در زیر سقف نظام و رهبری باید حلوفصل شود. تقریبا نظر اکثر فعالان سیاسی اصلاحطلب غیربدلی هم همین است. مرز اصلاحطلبی و براندازی در همین نقطه قرار دارد. حل مشکلات کشور در داخل وقتی عملی است که حرمت و جایگاه کلیت نظام محترم بماند. به همین دلیل از دعوت افطاری رهبری حس خوبی داشتم.»
تمایل به دیدار
روز گذشته یک عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی اظهار کرد: امیدواریم این فرصت برای جریان اصلاحات فراهم شود تا این جریان بتواند در دیدارهای خود با رهبری زمینهای برای طرح دیدگاههای خود کسب کند. محمدجواد حقشناس با اشاره به دیدار هفته قبل مسئولان و کارگزاران نظام با مقام معظم رهبری گفت: بهنظر من مراسم افطاری امسال مسئولان نظام با رهبری فضای متفاوتی را تجربه کرد و شاهد حضور چهرههایی از دیدگاههای مختلف سیاسی در این جلسه بودیم. وی با بیان اینکه یک گام خوبی در این زمینه برداشته شده است، خاطر نشان کرد: امیدواریم این فرصت و فضا فراهم شود که در نشستهای دیگری که با حضور رهبری برگزار میشود، شاهد حضور چهرههای شناخته شده و محبوب مردم و اصلاحات باشیم و زمینهای فراهم شود تا این نوع جلسات، جلسهای از انسجام و یکپارچگی ملی و فرصتی برای گفتوگو و مفاهمه باشد. وی افزود: امیدواریم تا کمتر از یک سال آینده بتوانیم همچون حوزههای مختلفی که برای آنها فرصت دیدار با رهبری فراهم میشود، این فرصت برای جریان اصلاحات نیز فراهم شود تا این جریان بتواند در دیدارهای خود با رهبری زمینهای برای طرح دیدگاههای خود کسب کند.
انتهای پیام/