دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرعامل خانه هنرمندان ایران مطرح کرد؛

تنها دو نمایش خارج از برنامه‌ و اولویت‌ها اجرا شده/آمار فروش آثار نمایشی از سال 1394

مدیرعامل خانه هنرمندان ایران اجراهای تکراری سال گذشته تماشاخانه ایرانشهر را تنها به دو اثر نمایشی محدود دانست و گفت: با توجه به لغو اجراها و همچنین میزان مخاطبی که برخی آثار در دیگر سالن‌ها داشتند، تصمیم گرفتیم خارج از برنامه‌ریزی‌های انجام شده عمل کنیم.
کد خبر : 283372

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، نشست خبری مدیر عامل خانه هنرمندان ایران و رییس تماشاخانه ایرانشهر با حضور مجید رجبی معمار برگزار شد.


‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍مجید رجبی معمار در پاسخ به انتقادها درباره عدم پاسخگویی و حضور حسین پارسایی به عنوان رئیس تماشاخانه ایرانشهر گفت: پارسایی آدم ناشناسی نیست و من بیش از 25 سال است که وی را می‌شناسم. آشنایی طولانی با پارسایی دارم. وی بازیگر توانا، کارگردان شناخته شده‌ و از مدیران تئاتر کشور در دوره‌های مختلف بوده است.


وی با ارائه رزومه‌ای برای آشنایی هرچه بیشتر اهالی رسانه با فعالیت‌هایش در مقام مدیر هنری بیان کرد: با توجه به ملاک‌ها، 5 عضو شورای تماشاخانه ایرانشهر از قابلیت، توانایی و تجربه و پختگی برخوردار هستند. من باید به جمعی متخصص به عنوان شورا اعتماد می‌کردم که کردم بنابراین سخنان آنها برایم اتمام حجت است.


رجبی معمار در سخنانش با اظهار تمایل از ملحق شدن فرهاد مهندس پور به این مجموعه به عنوان مشاور، اظهار کرد: وی آدم عجیبی است، هنرمندی شیداست، هنرمندی که هنرمند نباشد اختیارش دست خودش است.


اجرای نمایش‌ها با تایید شورا بوده


مدیر عامل خانه هنرمندان ایران در مواجهه با انتقادهای متعدد نسبت به عملکرد حسین پارسایی تصریح کرد: حتی یک نمایش هم وجود ندارد که بدون تصویب و تایید شورای سیاست‌گذاری روی صحنه رفته باشد. من این فرصت را که چه نمایشی اجرا شود از مدیر تماشاخانه ساقط کرده‌ام. اگر نمایشی طبق جدول معرفی شده روی صحنه نرفته، به دلیل مشکلاتی است که درون گروه‌ها وجود داشته است. بالغ بر 95 درصد مشکل از هنرمندان، تهیه‌کنندگان، کارگردانان و دیگر عوامل است.


وی ادامه داد: گاه جدولی بسته می‌شود و برای فردی فرصت مطالعاتی مهیا می‌شود که مانع از حضور و فعالیتش برای اجرای نمایش می‌شود. علی‌رغم قول و قرارها و قراردادهایی که برخی از اهالی هنر منعقد می‌کنند، اما با نزدیک شدن به زمان اجرا خبر لغو قرارها اطلاع‌رسانی می‌شود. در برخی موارد حتی ما مشارکت و همکاری‌هایی علاوه بر آنچه باید، را بر عهده می‌گیریم تا امکان اجرای آثار طبق برنامه‌ریزی انجام شود.


رجبی معمار با تاکید بر اهمیت برنامه‌ریزی برای مشخص شدن اجراها طی 6 ماه پیش‌رو گفت: در مواردی پیش آمده که وقتی کارگردان نمایشی از اجرا انصراف می‌دهد، ما از برخی آثار که در دیگر سالن‌ها روی صحنه رفته‌اند و با استقبال خوبی روبه‌رو شده‎‌اند، برای اجرا دعوت می‌کنیم.


وظیفه ندارم برای لغو اجرا یا جایگزینی آثار اطلاع‌رسانی کنم


وی همچنین در سخنانش بر تلاش برای برنامه‌ریزی و چاپ پوستر و بروشور ویژه آثار نمایشی اشاره کرد و اظهار کرد: من وظیفه ندارم وقتی اجرای نمایشی لغو می‌شود اطلاع‌رسانی انجام دهم. من خود را موظف نمی‌دانم که بگویم یک نمایش به چه دلیلی اجرایش لغو شده و چرا فلان نمایش جایگزین آن شده است. معتقدم آنچه باعث اتلاف وقت می‌شود، همین حواشی است و این در حالی است که ما باید از امکانات استفاده کنیم. هر نمایشی که زمان اجرایش تغییر پیدا کرده در شورای سیاست‌گذاری تصویب و بررسی شده است.


ارتقای تئاتر کشور هم و غم شورای سیاست‌گذاری


رجبی معمار اعلام کرد: هم و غم شورای سیاست‌گذاری کمک به ارتقای تئاتر کشور است. بازیگران یکی از آیتم‌هایی هستند که باید برای گروه درخواست‌کننده مشخص باشد بنابراین اینگونه نیست که کارگردانی درخواست اجرا مطرح کند ولی گروه نمایشی‌اش مسخص نباشد. اینکه نمایشی با حضور بازیگران حرفه‌ای تئاتر اجرا شود یک امتیاز برای نمایش است.


وی با اشاره به اینکه اولویت ما اجرای نمایش‌هایی است که تاکنون اجرا نشده‌اند، در پاسخ به سوال خبرنگار فرهنگی آنا مبنی بر اینکه چه میزان از آثار نمایشی از اولویت‌های سوم آثار نمایشی بوده‌اند، گفت: در سال گذشته تنها دو نمایش وجود داشتند که از میان آثار جایگزین برای نمایش‌هایی که امکان اجرا ندارند، انتخاب شده‌اند بنابراین اکثر آثار اجرا شده شامل نمایش‌هایی می‌شدند که به عنوان اولویت دوم مطرح بوه‌اند.


مشکلات مالی علت دریافت 20 درصد از فروش


مدیر خانه هنرمندان ایران با اشاره به محدود بودن عواید حاصل از فروش آثار نمایشی در سالن‌های مجموعه تماشاخانه ایرانشهر و سالن استاد انتظامی اظهار کرد: پیش از این گفته بودیم که میزان 20 درصد عواید فروش را که در تمامی سالن‌ها از گروه‌ها گرفته می‌شود، از گروه‌های نمایشی که در این مجموعه اجرا می‌شود اتخاذ نمی‌کنیم (که این امر با انتقادهای مرکز هنرهای نمایشی و تئاترهای خصوصی همراه بود) اما به دلیل مشکلات مالی از اواخر سال گذشته و عدم پرداخت هزینه‌های مصوب شده از سوی شهرداری با بحران جدی روبه‌رو شدیم که اولین آن حقوق پرسنل بود. بر همین اساس تعداد پرسنل را کنم کردیم و تصمیم گرفتیم تا 10 درصد از گروه‌های نمایشی دریافت کنیم که این میزان در سال 1397 به 20 درصد افزایش پیدا کرد. ما اسپانسری نداریم و شرایط اقتصادی‌مان به گونه‌ای است که با خیلی از شرکت‌ها صحبت کردیم ولی نتوانستیم حمایتشان را جلب کنیم. بر همین اساس به ناچار و علی‌رغم مخالفت اعضای شورا، مجبور به گرفتن 20 درصد از عواید فروش‌ از گروه‌ها شدیم.


وی ادامه داد: اگر 20 درصد از گروه‌‌ها نمی‌گرفتیم مجبور به تعطیلی مجموعه (تماشاخانه ایرانشهر و خانه هنرمندان ایران) می‌شدیم. در میان بودجه 6 هزار میلیاردی فرهنگ و هنر، علی‌رغم همه پیگیری‌ها حتی یک ریالش برای ایرانشهر و خانه هنرمندان ایران در نظر گرفته نمی‌شود. تنها بودجه‌ اندکی در شورای شهر و شهرداری به این مجموعه اختصاص می‌یافت که آن هم از سال گذشته با مشکل جدی روبه‌رو شده است. ما در سال 1396 تنها توانستیم با مبلغی که از گروه‌ها گرفتیم تنها توانستیم مبلغی به اندازه بودجه مصوب را دریافت کنیم نه کمک‌های اضافه برای رفع مکشکلات موجود را.


رجبی معمار تصریح کرد: ما باید دخل و خرج خود را خودمان در بیاوریم. ما وابسته به بیت‌المال نیستیم و باید خود هزینه‌هایمان را تقبل کنیم. اینجا همچون تماشاخانه پالیز نیست چراکه مالک آن تماشاخانه یک شخص است در حالی که تماشاخانه ایرانشهر و خانه هنرمندان ایران از سوی شهرداری ساخته شده و باید خود از پس مخارجش برآید. من باید به اداره مالیاتی و شورای عالی جوابگو باشم، ما نه مثل قاسم جعفری هستیم که با سرمایه خود پردیس تئاتر شهرزاد را راه‌اندازی کرده و نه به دولت وابسته هستیم.


تماشاخانه متعلق به جامعه هنری است


وی اعلام کرد: هرماهه چیزی حدود 13 تا 15 میلیون تومان فقط هزینه برق تماشاخانه ایرانشهر است زیرا ما برق دولتی نداریم. ما همچون موسسه و شرکت غیردولتی است ولی در عین حال متعلق به جامعه هنری و نهاد مردمی است.


بر اساس سخنان مسئول مالی اداری این مجموعه نیز در خصوص فروش آثار نمایشی در سال گذشته 38 نمایش اجرا شده که 22 اثر آن بالای 60 درصد فروش داشته‌اند. در حققیت متوسط فروش 80 میلیون تومان است. همچنین در سال 1393مجموع فروش‌ها در ایرانشهر 2 میلیارد و 100 میلیون بوده است. در سال 1394 این میزان به 1 میلیارد و 980 میلیون تومان، در سال 1395 به 3 میلیارد تومان و در سال 1396 روی همین مبلغ باقی مانده است. درآمدهای سال 1393 تماشاخانه ایرانشهر 350 میلیون تومان، در سال 1394 مبلغ 330 میلیون تومان، سال 1395 150 میلیون تومان و در سال 1396 این رقم 190 میلیون تومان بوده است. البته اگر قرار می‌شد، درصد عواید حاصل از فروش دریافت شود، این رقم در سال 1395 به 650 میلیون تومان و در سال 1396 به 600 میلیون تومان می‌رسید.


مسئول معاون مالی و اداری با تاکید بر اینکه هزینه‌های جاری و درآمدها از سال 1393 تا 1394 تقریبا مساوی بوده گفت: در سال 1393 هزینه‌های جاری 350 میلیون، در سال 1394 490 میلیون تومان، در سال 1395 410 میلیون و در سال 1396 490 میلیون تومان بوده است. درآمدها در سال 1393، 1 میلیارد و 180 میلیون تومان بوده و هزینه‌ها 1 میلیارد و 35 میلیون تومان، در سال 1394 درآمد مجموعه 1 میلیارد و 260 میلیون تومان و هزینه‌ها 1 میلیارد و 300 میلیون تومان بوده است.


در این نشست رسانه‌ای همچنین عنوان شد که قرارداد تماشاخانه ایرانشهر با تیوال تمام شده و از تمام سایت‌های فروش بلیت دعوت شده که برای همکاری وارد گفتوگو شوند که از این میان تنها دو سایت قراردادشان بسته شده است.


از انتقادها و حواشی این نشست، عدم پاسخگویی شفاف به سوالات اهالی رسانه بود که از سالهای گذشته بی‌جواب مانده است. همچنین یکی دیگر از نکات حائز اهمیت این جلسه، صحبت‌های رجبی معمار بود که تمامی نقاط ضعف ناشی از عملکرد را به روابط عمومی تماشاخانه ایرانشهر نسبت می‌داد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب