دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

گزارش اندیشکده واشنگتن درباره بن‌سلمان: «صدام جدید» و نگرانی سعودی‌ها از عواقب حکومت وی

"سایمون اندرسون" پژوهشگر و تحلیلگر مشهور اندیشکده واشنگتن گفت که سعودی‌ها محمد بن سلمان ولیعهد سعودی را شبیه صدام دیکتاتور پیشین عراق می‌دانند و نگران عواقب زمامداری او هستند.
کد خبر : 283264

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، "سایمون اندرسون" پژوهشگر و تحلیلگر مشهور اندیشکده واشنگتن در تحلیل خود در سایت این اندیشکده به دو داستان از محمد بن سلمان اشاره کرد که یکی از آنها در 10 سال پیش روی‌داد و شخصیت او را تداعی می‌کند.


هندرسون نوشت: یکی از این دو داستان درباره محمد بن سلمان را به‌نظر می‌رسد که همه سفرای خارجی مقیم ریاض به‌یاد می‌آورند؛ یعنی "داستان گلوله". داستان از این قرار است که محمد بن سلمان در سن 22سالگی یعنی تقریباً 10 سال پیش تصمیم می‌گیرد که کاری تجاری راه بیندازد و یک بار نیاز به امضای یک قاضی سعودی زیر پای قراردادی پیدا می‌کند، اما قاضی به‌خاطر مشکل داشتن قرارداد از این کار سر باز می‌زند.


وی افزود: می‌گویند که محمد بن سلمان گلوله‌ای از جیب خود بیرون آورده و روی میز قاضی می‌گذارد و می‌گوید که " یا امضا می‌کنی یا این گلوله نصیب تو می‌شود". قاضی قرارداد را امضا می‌کند اما به ملک عبدالله شاه وقت سعودی شکایت می‌برد و وی نیز محمد بن سلمان را از نزدیک شدن به دفتر پادشاهی منع می‌کند.


هندرسون نوشت: این‌گونه داستان‌ها و نگرانی‌ها درباره ولیعهد سعودی بیانگر این است که ما با مردی تندخو و مصمم به ساختارسازی دوباره عربستان روبه‌رو هستیم که در این کار عجله هم دارد. چه‌بسا بن‌سلمان فکر می‌کند که روند اصلاحات او از کنترل خارج شده است یا فهمیده است که با سرعت زیادی حرکت کرده است؛ به‌گونه‌ای که نخبگان قدیمی را که قدری اکنون نیاز به آرامش دارند، نگران کرده است، یا اینکه پدرش به او نصیحت کرده یا به وی گفته شده که به پسرش نصیحت کند تا چرخه تغییرات را کُند کند.


هندرسون به گوشه‌ای از تغییرات پرشتاب حاصل‌شده در عربستان به‌دست محمد بن سلمان اشاره کرد اما افزود: بعد از این مرحله، همه چیز فروپاشید زیرا گزارش‌ها حاکی است که فعالان زنی که برای اجرای تغییر در سیاست در عربستان فشار آوردند، اخیراً بازداشت و زندانی شدند.


هندرسون سپس این سؤال را مطرح می‌کند که "چه‌اتفاقی در عربستان روی داده است؟". او سپس خود به این سؤال این‌گونه پاسخ می‌دهد که "چه‌بسا بن‌سلمان می‌خواهد هرگونه اعتراضات مردمی که برای تغییرات اجتماعی یا سیاسی بیشتر تلاش می‌کند، خنثی کند."، این درحالی است که یک مسئول آمریکایی به من گفت که بازداشت‌ها بیانگر روش شخصی بن‌سلمان است؛ حتی اگر به‌طور علنی با نام او پیوند نخورده باشد.


این پژوهشگر اندیشکده واشنگتن می‌گوید: "در عربستان گاهی محمد بن سلمان را به صدام تشبیه می‌کنند. اکثر سعودی‌ها به صدام "خوب" اشاره می‌کنند که به‌عنوان معاون رئیس جمهور نیروی محرک مدرن کردن کشورش در دهه هفتاد قرن گذشته بود اما در مرحله بعدی یعنی در دهه هشتاد و نود قرن گذشته نگرانی‌های زیادی را ایجاد کرد. من با سعودی‌هایی که در هراس از تغییر رفتار محمد بن سلمان به‌صورت مشابه (نظیر تغییر رفتار صدام) هستند، صحبت کردم".


هندرسون در ادامه تحلیل خود به سفر سه‌هفته‌ای بن‌سلمان به آمریکا اشاره کرد که براساس برخی گزارش‌ها، مورد توجه جامعه بازرگانان و سران جامعه یهودی آمریکا قرار گرفت.


وی در اینجا دومین داستان را درباره بن‌سلمان روایت می‌کند و می‌گوید: گفته شده که بن‌سلمان به جامعه یهودی آمریکا گفته است که مسئله سرنوشت فلسطینی‌ها جزء 100 موضوع اولی نیست که فکر سعودی‌های عادی را به خود مشغول کرده باشد، این جمله‌ای بود که گفته شده سبب شوکه شدن و تعجب شدید برخی از حاضران شده است.


منبع: تسنیم


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب