دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 خرداد 1397 - 13:02

نقشه راه هوشمندسازی شهرهای بزرگ دنیا و جایگاه تهران

شهرهای بزرگ دنیا در مسیر هوشمندسازی از یک نقشه راه مشترک چهار مرحله‌ای بهره می‌برند که البته بر اساس اولویت‌بندی‌ها و نیازسنجی‌هایشان هرکدام در این مسیر حرکت می‌کنند و شاید برایتان جالب باشد که بدانید چگونه در این مسیر قرار گرفته‌اند و چه گام‌هایی برداشته‌اند؟
کد خبر : 283054

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی سازمان فاوای شهرداری تهران، چهار گام و مرحله مهم در هوشمندسازی یک شهر وجود دارد. مرحله اول با معرفی، اطلاع رسانی به ذینفعان و ایجاد تصویری جدید از شهر آغاز می‌شود. شهرهایی همچون آتلانتا، برن و فرانکفورت در این مرحله به سر می‌برند. البته تهران نیز با شروع حرکت به سوی «تهران هوشمند» گام اول را در این مرحله برداشته است.


شهرهای پاریس و برلین در مرحله دوم قرار دارند، مرحله‌ای که پروژه‌های پایلوت خود را در حوزه هوشمندسازی آغاز کرده‌اند و تا حدودی شهروندان شان هوشمندی شهر را لمس کرده اند.


در گام بعدی همه دستگاه‌های دخیل در مدیریت شهر به صورت افقی و همزمان در این مسیر شروع به حرکت کنند. هلسینکی، وین و لوکزامبورگ این گام را برداشته‌اند.


در آخر باید پلتفرم یکپارچه‌ای در مدیریت برنامه‌ها، مدیریت زیرساخت‌ها و سامانه‌ها ایجاد کرد و از ساز و کارهای یک شهر هوشمند با هدف زیست بهتر بهره برد. شهرهایی که موفق شده‌اند به این مرحله برسند شامل بارسلون، سئول، نانجینگ، والنسیا، ریودوژانیرو و دبی هستند.


یکی از مهم‌ترین تصمیمات در این مسیر، تعیین اولویت‌ها برای هر شهر با توجه به موقعیت‌ها و ظرفیت‌های آن شهر است. در برخی شهرها همچون آمستردام یا وین، اولویت به حمل و نقل و مباحث مربوط به انرژی اختصاص پیدا کرده و در این زمینه پیشرفت‌های محسوسی در این دو شهر رخ داده است.


در والنسیا، بارسلون و نانجینگ مبحث Public Planning و در دبی وجود ساختمان‌های هوشمند در اولویت قرار گرفته و منابع و مطالعات در این زمینه‌ها متمرکز شده است.


همچنین سرویس‌های ارتباطی و توسعه آن‌ها در شهرهایی مثل دبی و استکهلم در درجه اول اهمیت قرار گرفته‌اند.


این روزها در تهران نیز هوشمندسازی و شفافیت یکی از اولویت‌های نمایندگان مردم در شورای شهر و از مهمترین برنامه‌های مدیریت شهری محسوب می شود که بر همین اساس دبیرخانه «تهران هوشمند» در سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران به صورت جدی فعالیت خود را با همراهی و مشارکت نخبگان دانشگاهی و همچنین مشاورانی با تجربه های موفق جهانی آغاز کرده است تا بتوانند با سرعت مناسب در مسیر هوشمندسازی شهر و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان قدم بردارند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب