دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم:

نمایشگاه قرآن می‌تواند جهانیان را مخاطب قرار دهد

رئیس بیست و ششمین نمایشگاه بین٬المللی قرآن کریم گفت: نمایشگاه قرآن کریم ،می‌تواند توجه رهبران جمهوری اسلامی، قاریان و حافظان برجسته را به این سمت بکشاند و جهانیان را مخاطب قرار دهد.
کد خبر : 281608

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا، در آیین افتتاحیه بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، پیام تصویری آیت‌الله جعفر سبحانی پخش شد و در ادامه فقهی زاده رئیس بیست و ششمین نمایشگاه قرآن کریم گفت: یک ربع قرن از برگزاری نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم می‌گذرد و ما در آستانه ورود به ربع قرن دیگری از این رویداد بزرگ فرهنگی و هنری هستیم.


وی ادامه داد: این نمایشگاه اتفاق مبارکی است که آثار و برکات فراوانی را بوجود آورده و انگیزه‌هایی را ایجاد کرده است. اگر بخواهیم دو ویژگی اساسی برای این نمایشگاه در نظر بگیریم، باید به این نکته اشاره کرد که اگر نمایشگاه قرآن، بزرگترین رویداد نمایشگاهی قرآن کریم در جهان اسلام و سطح بین‌المللی نباشد بدون شک یکی از بزرگترین رویدادهای نمایشگاهی در سطح ملی به شمار می‌رود. آنچه در طول سال در جمهوری اسلامی و ارتباط با قرآن کریم رقم می‌خورد در ابعاد کوچک‌تر اما گویا و شفاف در نمایشگاه عرضه می‌شود.


رئیس نمایشگاه قرآن کریم سه کارایی برای نمایشگاه معرفی کرد که یکی جلب توجه عموم مردم، جریان‌سازی موثر در شناسایی و پرورش استعدادها در خلق آثار علمی، فرهنگی و هنری و نشان دادن توجه نظام جمهوری اسلامی است.


نمایشگاه نیازمند همراهی‌های ارگان‌‌های فرهنگی


وی همچنین اظهار کرد: نمایشگاه قرآن کریم می‌تواند توجه رهبران جمهوری اسلامی، قاریان و حافظان برجسته را به این سمت بکشاند و جهانیان را مخاطب قرار دهد که قرآن جمهوری اسلامی چیزی جز قرآن جهان اسلام نیست. آنچه موجب افتخار مسلمانان جهان است و اصلی‌ترین عنصر دیپلماسی فرهنگی بر آن تاکید می‌کند همان قرآن کریم است که مسلمانان آن را لمس می‌کنند.


وی نمایشگاه قرآن را رویدادی فرابخشی معرفی کرد و افزود: معاونت قرآن و عترت که برگزارکننده این نمایشگاه است بر خود می‌بالد اما چه بهتر که ارگان‌های فرهنگی، آموزشی، هنری، پژوهشی و اقتصادی در برگزاری آن شرکت داشته باشندچراکه تقویت محتوای آن نیازمند همراهی‌های ارگان‌های بزرگ فرهنگی است. ما می‌خواهیم نمایشگاه را که نمایشگر فعالیت‌های قرآنی، فرهنگی و هنری است تقویت کنیم.


در بخش دیگری از این مراسم مصحف شریف منسوب به امیر‌المومنین علی (ع) که حاصل کار پژوهشی توسط حمیدرضا مستفید، مرتضی توکلی، سرابی و طیار آلتی قولاچ است، رونمایی شد.


طیار آلتی قولاچ در معرفی این کتاب گفت: این اثر از زمان صحابه به ما رسیده است و مطالعه و بررسی این قبیل مصحف در نشان دادن مظلومیت قرآن بسیار حائز اهمیت است. شک نداریم این مصحف از نسخه‌های خطی عثمان است و تلاش مضاعفی در این زمینه ضروری است.


وی ادامه داد: با برسی‌های انجام شده این مصحف در کوفه، مدینه، شاک و سوریه کتابت شده است و مطمئن هستیم در اواسط دهه هجری نوشته شده است. کاتبین این مصحف‌ها یکدیگر را نمی‌شناختند و در هر مورد، مصحف‌ها به لحاظ نوع کتابت، سایز و... با هم فرق دارند و آنچه در این میان مشترک است محتوای آنهاست. قرآن کریم از راه حفظ به نسل‌های بعد منتقل شده است و وجود این مصحف نشان می‌دهد امت اسلامی در این راه تلاش زیادی داشته‌اند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب