شمارش معکوس ورود محصول دانشبنیان دانشگاه آزاد اسلامی به بازار/ «بالش هوشمند» با فناوری و دانشهای نوین تولید میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، 16 اردیبهشت سال 97 بود که با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، خط تولید محصول هایتک شرکت دانشبنیان دانشگاه آزاد اسلامی تربت حیدریه کلید خورد؛ شرکت دانشبنیان پویان ایده رادین توس(پارت) وابسته به واحد تربت حیدریه با محصولاتی نظیر بالش کمک تنفسی و تولید بافتهای عصبی با پایه ابریشم که هر دو محصول آن دارای ثبت پتنت جهانی است به عنوان نخستین واحد دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه ثبت پتنت بینالمللی شناخته میشود.
یکی از مهمترین محصولاتی که قرار است با اجرای این پروژه تولید شود، بالش هوشمند کمک تنفسی است؛ این بالش از سه قسمت تشکیل شده که شامل قسمت طبی یا ارگونومیک است که متناسب با گردن فرد تنظیم میشود و ارتفاع سر را تنظیم میکند؛ قسمت دوم این بالش، قسمت اکسیژن ساز است که اکسیژن کافی را به فضای اطراف سر میرساند و قسمت سوم، بخش رطوبت ساز است که رطوبت هوای اطراف سر فرد را نیز تنظیم میکند.
فرشید مؤمنی مخترع این طرح در گفتوگو با آنا اظهار کرد: «یکی از ویژگیهای این بالش، جلوگیری از دردهای آرتروز گردن است که باعث میشود گردن فرد در حالت خواب در حالت استاندارد قرار گیرد؛ این بالش به بیماران آسمی و یا افراد دچار آلرژی هم کمک میکند تا هنگام خواب دچار حمله تنفسی نشوند و هنگام خواب از اکسیژن کافی برای تنفس برخوردار باشند.»
اخیرا با کلنگزنی و آغاز ساخت سوله خط تولید این پروژه، شمارش معکوس ورود نخستین محصول دانشبنیان واحد تربیت حیدریه دانشگاه آزاد به بازار کلید خورده است. این سوله در شهرک صنعتی شماره 2 تربت حیدریه ساخته میشود و محصول نهایی به شرط انجام تعهدات تا 3 ماه دیگر به تولید انبوه خواهد رسید.
محمدعلی علیزاده رئیس واحد تربت حیدریه درباره این طرح به خبرنگار آنــا گفت: «واحد تربت حیدریه در حوزه دانش بنیان فعالیتهای بسیار خوبی انجام داده که از جمله نخستین محصولات آن با عنوان «بالش هوشمند کمک تنفسی رادین» بوده که در خط تولید انبوه قرار گرفته و کارخانه تولید آن در حال راهاندازی است.»
فرشید مؤمنی نیز که خود مدیریت اجرای این پروژه را بر عهده دارد، معتقد است این پروژه که در حوزه مهندسی پزشکی تعریف شده، میتواند اشتغالزایی 15 نفری به دنبال داشته باشد که البته اولویت جذب با دانشجویان مستعد دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی است.
از سوی دیگر و با توجه به اینکه یکی از مهم ترین مراحل اجرای یک پروژه و راهاندازی خط تولید آن، ساخت مقدمات و در اصطلاح مهندسی، تجهیز کارگاه است، بسیاری از پروژهها به دلیل مشکلات مالی و بعضاً بروکراسیهای اداری برای اخذ مجوزهای آب، برق، گاز، محدوده کارگاهی و ... دچار تأخیر در آغاز تولید و کاهش سودآوری به دلیل تأخیر در اجرا میشوند. مجریان طرح تولید بالش هوشمند اما ظاهراً به دنبال کاهش چنین مشکلاتی هستند.
مؤمنی در تشریح اجرای ساخت سوله این طرح به آنا گفت: «بر اساس طرحی که کلنگزنی آن در روزهای اخیر زده شد، سولهای در شهرک شماره 2 تربت حیدریه احداث میشود که ویژه تولید محصولات دانشبنیان از جمله بالش هوشمند است و همه امکانات آن شامل برق، آب و ... با انرژیهای نو تأمین میشود؛ توربینهای بادی و سیستمهای تصفیه آب این مجموعه نیز خریداری شده و در این سوله نصب خواهد شد؛ بنابراین سوله، خط تولید و محصول نهایی همگی دانشبنیان است و از ابتدای ساخت تا انتهای فرآیند تولید این محصول، مبتنی بر فناوری و دانشهای نوین خواهد بود.»
مدیرعامل شرکت دانشبنیان پارت افزود: «این پروژه به شرط همکاریهای لازم حدود سه ماه به طول خواهد انجامید و امیدواریم سه ماه دیگر این محصول در بازار داخلی و خارجی عرضه شود؛ در بازار داخلی در اختیار بیمارستانها و عموم مردم قرار خواهد گرفت؛ با یک شرکت خارجی نیز برای فروش 1000 عدد از این محصول پیشقراردادی امضا شده است.»
به گزارش آنا، مراحل اخذ مجوز این پروژه از سال 92 آغاز و امسال کلنگ اجرای آن بر زمین زده شد؛ بالش هوشمند به صورت نیمهصنعتی در سال 94 تولید شد و اکنون پس از بازاریابی و امکانسنجی تولید انبوه و نگارش طرح کسبوکار در مرحله تولید انبوه و صنعتی قرار گرفته است و تولید آن در شهرک صنعتی شماره 2 تربت حیدریه انجام خواهد شد.
گزارش از فرهاد وفاییفرد
انتهای پیام/