امکان ایجاد یک رقیب جهانی برای «سوئیفت»
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، ترامپ سه شنبه هفته گذشت رسما اعلام کرد که از توافق هستهای با ایران خارج میشود و برجام را نمیپذیرد و تحریمها علیه ایران بر میگرداند اما به نظر میرسد هنوز در این باره اجماعی در کاخ سفید نیست چرا که مقامات کاخ سفید نظرات متفاوتی درباره تحریم دارند.
به گزارش ویکلی استاندارد، سفیر ترامپ در آلمان هشدار داد شرکتهایی که تحریمهای آمریکا آنها را هدف قرار میدهد برای اقتصاد ایران بیشتر کمک میکند و به آنها توصیه کرد که مبادلات خود را با ایران به شدت کاهش دهند.
اما مایکل توکس رئیس اتاق بازرگانی آلمان_ایران تاکید میکند که اروپا همچنان به قرارداد خود با ایران پایبند است و «ما نمی توانیم تحریم آمریکا را بپذیریم».
از سوی دیگر آمریکا تلاش میکند تا با فشار و تحریم بر اروپا هم آنها را وادار کند در مسئله اعمال تحریم ایران، آمریکا را همراهی کند و آنها را به پای میز مذاکره بکشاند
در این میان «آدام شیف» نمایندهٔ حوزه انتخابیه کالیفرنیا از حزب دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا ضمن مخالفت معتقد است : آمریکا نباید با اعمال تحریمهای ثانویه تلاش کند تا اروپاییها را به پای میز مذاکره با ایران بکشاند زیرا باعث ایجاد فاصله بین آمریکا و همپیمانان نزدیکش خواهد شد.
وی معتقد است آنچه باعث شد این تحریمها در گذشته کارساز باشد این بود که کشورهای دیگر با آن همراه شوند در حالی که اکنون این هماوایی وجود ندارد.
«شیف» همچنین گفت:« اعمال تحریمها باعث خواهد شد که سیستم پیام رسان مالی جایگزین سوئیفت ایجاد شود، و م دیگر در آینده نمی توانیم از ابزار تحریم برای جلوگیری از درگیریهای نظامی استفاده کنیم.»
چندین دفاتر کنگره یادداشتی را تهیه کردند که در آن 7 مرحله برای جلوگیری از تلاشهای بالقوه اروپاییها برای فرار از تحریمهای آمریکا توصیه میشود.
جانبولتن مشاور امنیتی ترامپ روز سهشنبه اعلام کرد: تحریمهای جدیدی دوباره اعمال خواهد شد و سازمانهایی که به دنبال کسب تجارت جدید با ایران هستند با تحریم مواجه خواهند شد و شرکتهایی که اکنون فعالیت میکنند 90 یا 180 روز فرصت دارند تا مبادلات خود را به پایان برسانند.
یادداشتی که توسط« ریچارد گلدبرگ» مشاور ارشد بنیاد دفاع از دموکراسی منتشر شد، نشان میدهد که سیاستمداران ایالات متحده آمریکا یک پیام قوی برای اروپا دارند و آن این است که هر گونه تعرفه تحریمی را با قدرت پاسخ خواهند داد. فرانسه، آلمان و کره شمالی هم در یک بیانیه مشترکی اعلام کردند که آنها در معاهده هستهای با ایران باقی خواهند ماند و این سؤال مطرح است که آیا کشورهای اروپایی سعی خواهند کرد که از تجربه خود برای فرار تحریمهای ایالت متحده آمریکا استفاده کنند یا مجبور خواهند شد با وی همراه شوند. .
یک مشاور ارشد کنگره GOP که در حال ارزیابی این مقاله است پیشبینی کرد که اروپا با تحریمهای ایالت متحده مواجه خواهد شد و اروپا اگر چه ابتدا با آمریکا همکاری نمیکنند اما در صورتی که این کشور بخواهد تحریمهای جدیدی برای ایران داشته باشد با وی همراه خواهند شد.
گلدبرگ گفت: در پشت درهای بسته دیپلماتهای اروپایی در نهایت اعتراف میکنندکه شرکتهایشان به طور کامل با تحریمهای ایالات متحده پیش میرود.
وی تأکید کرده است که اکنون باید فشار روی سوئیفت باشد تا ارتباط آن را با بانکهای ایرانی قطع کنند.
در این زمینه سفیر ترامپ در آلمان هشدار داد شرکتهایی که تحریمهای آمریکا آنها را هدف قرار میدهد برای اقتصاد ایران بیشتر کمک میکند و به آنها توصیه کرد که مبادلات خود را با ایران به شدت کاهش دهند.
اما مایکل توکس رئیس اتاق بازرگانی آلمان_ایران تاکید میکند که اروپا همچنان به قرارداد خود با ایران پایبند است و ما نمی توانیم تحریم آمریکا را بپذیریم.
وی ادامه میدهد،ما نباید قبول کنیم که قانون آمریکا برای کشورها ثالثی و یا برای شرکتهای خارج از آمریکا هم قابل اجرا باشد و آنچه به ما بیشتر دلداری و اعتماد میدهد این است که رهبران کشورهای اروپایی روی اقداماتی متمرکز هستند که شرکتهای اروپایی را از تحریمهای آمریکا معاف بدارند.
یک مقام ارشد دولتی در این زمینه گفت ه است که آمریکا به دنبال این است که یک فضای ایزوله اقتصادی درست کند تا شرکای اروپاییاش مجبور باشند به میزمذاکره با ایران بیایند.
وی گفت: آنچه ما تاکنون از تحریمهای ثانویه بدست آوردهایم این بود که توانستیم کشورهای دیگر را با خودمان برای انزوای اقتصادی ایران همراه کنیم و این دقیقا آن چیزی است که دوباره به فکر اجرای آن هستیم. و این مربوط به تحریم کشورهای خارجی نیست بلکه آن چیزی است که قبلا آن را امتحان کردیم و نتیجه گرفتیم.
ترامپ روز سه شنبه گفته بود که ما باید با شرکای اروپایی خود یک راه حل مطمئن و پایداری را برای مسئله هستهای ایران و بویژه موشکهای این کشور پیدا کنیم
در این میان «آدام شیف» نمایندهٔ حوزه انتخابیه کالیفرنیا از حزب دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا است معتقد است : آمریکا نباید با اعمال تحریمهای ثانویه تلاش کند تا اروپاییها را به پای میز مذاکره با ایران بکشاند بلکه این کار شاید باعث ایجاد فاصله بین آمریکا و همپیمانان نزدیکش باشد.
آنچه باعث شد این تحریمها در گذشته کارساز باشد این بود که کشورهای دیگر با آن همراه شوند در حالی که اکنون این هماوایی وجود ندارد.
«شیف» همچنین اضافه کرد که اعمال تحریمها باعث خواهد شد که سیستم پیام رسان مالی جایگزین سوئیفت ایجاد شود، و ما دیگر در آینده نمی توانیم از ابزار تحریم برای جلوگیری از درگیریهای نظامی استفاده کنیم.
منبع: فارس
انتهای پیام/