دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

توصیه‌های طب سنتی برای روزه‌داری

مدیرکل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: طب سنتی ایرانی توصیه‌های کلیدی برای حفظ و ارتقای تندرستی و اصلاح سبک زندگی در ماه مبارک رمضان دارد که عمل به آنها می‌تواند روزه‌داری را آسان‌تر کند.
کد خبر : 279746

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، محمد خدادوست در سخنان قبل از خطبه‌های این هفته نماز جمعه تهران اظهارکرد: طب سنتی ایرانی توصیه‌های کلیدی برای حفظ و ارتقای تندرستی و اصلاح سبک زندگی در ماه مبارک رمضان دارد که عمل به آنها می‌تواند روزه‌داری را آسان‌تر کند.


وی افزود: از آنجا که در سال‌های اخیر ماه مبارک رمضان با فصل گرم سال تقارن پیدا کرده و روزها طولانی هستند، به همین دلیل گرسنگی و تشنگی نیز زیاد بوده و حرارت معده بالا می‌رود از این رو توصیه می‌شود روزه‌داران افطار را با نوشیدنی‌های سرد باز نکنند.


مدیرکل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در طب سنتی توصیه شده افطار با یک فنجان آب ولرم و خرما یا شیر گرم و خرما یا سکنجبین باز شود تا حرارت بالای معده ناشی از گرسنگی در طول روز فروکش کند، گفت: مسئله دیگر اینکه افطار با آب ولرم و خرما موجب می‌شود قند خرما به‌سرعت جذب شده و از اشتهای کاذب کاسته شود که این موضوع به صحت دستگاه گوارش کمک می‌کند.


خدادوست تصریح کرد: معمولاً در ایام ماه مبارک رمضان انواع مواد غذایی اعم از حلیم، آش و شله‌زرد وجود دارد که این غذاها از آنجا که هضم آن در معده و در فصل گرم سال ضعیف است توصیه نمی‌شود و البته باید توجه داشت که در هنگام افطار انواع مواد غذایی خورده نشود زیرا فاصله افطار تا سحر کوتاه است و باید بعد از افطار و فاصله دوساعته قبل از خواب، یک افطاری سبک و نوشیدنی‌های خنک میل شود.


وی با اشاره به اینکه باید به‌هنگام افطار از سبزی خوردن استفاده شود زیرا یبوست را از بین می‌برد، اظهار کرد: وعده سحری باید کامل میل شود تا بدن بتواند 15 تا 16 ساعت گرسنگی در طول روز را تحمل کند البته روزه‌داران توجه کنند که تا دو ساعت بعد از صرف وعده سحری نباید استراحت کنند.


مدیرکل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: برای رفع تشنگی و پرهیز از پرخوری در طب سنتی ایرانی توصیه شده که از ترکیب عرق کاسنی و شاه‌تره یا فالوده خیار و سکنجبین یا هندوانه و سکنجبین استفاده شود و در طول روز نیز روزه‌داران استراحت یکی دو ساعته البته تا قبل از اذان مغرب داشته باشند تا به تجدید قوا و بازگشت رطوبت بدن کمک شود.


منبع: تسنیم


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب