دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 ارديبهشت 1397 - 11:32
گزارش آنا از نهمین روز برگزاری نمایشگاه کتاب؛

بازدید رهبری از نمایشگاه کتاب؛ گوشزد کردن اهمیت کتابخوانی به همگان /آغاز خرید چمدانی

سی‌ویکمین نمایشگاه کتاب علاوه بر افتخار میزبانی از مقام معظم رهبری، در حالی آخرین روزهای خود را سپری می‌کند که ناشران بیشترین میزان تخفیف را به فروش کتاب‌هایشان اختصاص داده‌اند.
کد خبر : 279490

گروه فرهنگی خبرگزاری آنا- ناهید منصوری: مقام معظم رهبری اولین بازدیدکننده روز گذشته (21 اردیبهشت) نمایشگاه کتاب بود. بازدید وی از غرفه‌های مختلف هم مایه دلگرمی ناشران شد و هم برای هزارمین بار اهمیت و جایگاه کتاب را به ملت ایران یادآوری کرد.


به گفته ناشران، جامعه‌ای که رهبر آن اینگونه به خواندن و مطالعه کردن توجه دارد، جامعه فرهنگی است بنابراین قطعا حضور وی یکی از عوامل موثر در کتابخوان‌شدن مردم است.


از آنجا که رهبر کشورمان همواره جدیدترین کتاب‌ها را رصد می‌کند و به آثار ناشران توجه دارد، روز گذشته هم با مراجعه به چندین غرفه همچون بازدیدکنندگان دیگر به دنبال کتاب‌های ارزشمند بود و با وجود اینکه از مخاطبان پروپاقرص کتاب است، در مواجهه با برخی از منابع فرمودند: «من از کتاب عقب مانده‌ام! چیزهای تازه‌ای هست که ندیدم.»


همین گفته، به رهروان راه رهبری این نکته را گوشزد می‌کند که هرچه کتاب بخوانیم باز هم آثار خوانده نشده زیادی وجود دارند. در این میان افراد تیزهوش به دنبال کلامی بودند که از زبان رهبرمان بیان شود چراکه اشاره کوچکی از سوی وی نسبت به یک کتاب، نشانه محکمی بر ارزش محتوایی یک اثر است.


تخفیف بیشتر، خرید بیشتر


از دیگر حواشی روز گذشته نمایشگاه تلاش مردم برای خرید هرچه بیشتر کتاب است. در حالی که مردم شهرهای دور و نزدیک از تعطیلی روز جمعه استفاده کرده بودند تا با حضور در مصلای امام خمینی (ره) منابع جدید منتشر شده در هر حوزه را خریداری کنند، ناشران نیز از حداکثر بازدیدها بهره گرفتند تا بخش اندکی از کتاب‌هایشان را به انتشارات برگردانند.


اگر نگاهی کوتاه به غرفه‌هایی که در قالب مجموعه ناشران عمومی، ناشران خارجی، ناشران دانشگاهی قرار گرفته‌اند، داشته باشیم با میزان قابل توجه تخفیف‌ها روبه‌رو می‌شویم. بسیاری از کتاب‌هایی که تا چند روز قبل تخفیف 20 درصدی داشتند در روزهای پایانی نمایشگاه دارای 40 یا حتی 70 درصد تخفیف شده‌اند.


در این میان کتابخوانانی که نمایشگاه را به عنوان یک فرصت می‌بینند نیز با در دست گرفتن کیف و چمدان‌های چرخ‌داری که حمل و نقلش راحت باشد سعی دارند تا علاوه بر بخش نمایشی نمایشگاه از خرید حداکثری غافل نشوند.


انتقادها و نظرات از نگاه بازدیدکنندگان


بر اساس نظرسنجی و سوالاتی که خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا از بازدیدکنندگان پرسیده، تعداد زیادی از مراجعه‌کنندگان این روزهای نمایشگاه کتاب، برپایی این دوره نمایشگاه در مصلی را عامل اصلی برای حضور هرچه بیشتر مردم می‌دانند.


علی حسینی که در رشته مهندسی عمران تحصیل می‌کند، می‌گوید: بخاطر دسترسی راحت امسال توانستم چندین بار به نمایشگاه مراجعه کنم و کتاب‌های دانشگاهی و مرتبط با رشته تحصیل‌ام را با بهای کمتری تهیه کنم.


فاطمه رستگار به عنوان جوانی که این روزها خود را برای ورود به دانشگاه آماده می‌کند، اظهار می‌کند که قصد داشتم برای ورود به دانشگاه، صرفا کتاب‌ها و منابع پیشنهاد شده از سوی مدرسان را خریداری کنم، اما به واسطه اطلاعاتی که از کتاب‌هایی که در موضوعات مورد علاقه‌ام کسب کردم، آثار زیادی را خریداری کرده‌ام.


وی مهم‌ترین ویژگی نمایشگاه را در کنار هم قرار گرفتن منابع آموزشی و غیرآموزشی می‌داند که باعث می‎شود علاوه بر تهیه کتاب‌های از پیش تعیین شده، افراد با تازه‌های نشر آشنا شوند.


وی این نمایشگاه را زمینه‌ساز ارتباط مردم جامعه با ناشران می‌‍‌داند که در ارتقای سطح عمومی جامعه هم تاثیرگذار است.


در این بین برخی مدت زمان نمایشگاه را محدود می‌دانستند و عده‌ای هم معتقد بودند بار ترافیکی در خیابان بهشتی و مشکل پارکینگ از جمله مسائل حل‌نشدنی در مصلای امام خمینی (ره) است.


تاکید داریوش ارجمند بر ادبیات غنی ایران زمین


از دیگر برنامه‌های اجرا شده در حاشیه نمایشگاه برنامه کتابخوانی داریوش ارجمند در فرهنگسرای کتاب بود. وی در این برنامه به حاضران این نکته را گوشزد کرد که باید در گنجینه‌ ادبیاتمان به دنبال مأخذ بگردیم چرا که ما ادبیات بسیار غنی و بزرگی داریم و نیازی به مسائل پیش پا افتاده‌ غیرفرهنگی نداریم.


این هنرمند همچنین نمایشنامه‌ «سفر اشغال» و «سلطان فیلگردن» را که خود تالیف کرده را از جمله آثاری معرفی کرد که برگرفته از داستان مرگ رستم و حکایتی از سعدی هستند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته