دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 ارديبهشت 1397 - 12:27
زنگنه در افتتاحیه نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی:

رشد ۱۳ درصدی خوراک پتروشیمی‌ها در سال گذشته/ تلاش برای تولید ۹۶ میلیون لیتر بنزین تا پایان امسال

وزیر نفت گفت: صنعت نفت ایران به حق می‌تواند پیشران اقتصاد ایران در حوزه استفاده از کالای ایرانی باشد.
کد خبر : 278006

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، بیژن زنگنه در بیست و سومین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: سال ۹۷ از سوی رهبر معظم انقلاب سال حمایت از کالای ایرانی نامگذاری شده که به حق صنعت نفت ایران می‌تواند پیشران اقتصاد ایران در حوزه استفاده از کالای ایرانی باشد.


وی در ادامه افزود: دید به صنعت نفت نباید بگونه‌ای باشد که تنها از منابع و درآمد حاصل در بودجه استفاده کرد بلکه می‌توان از طریف ایجاد شغل و ایجاد تقاضا به سوی توسعه اقتصادی حرکت کرد.


وزیر نفت گفت: میزان تولید بنزین در سه ماهه نخست سال جاری با رشد ۲۵ درصدی به ۷۷ میلیون لیتر می‌رسد که در تلاشیم این رقم را با رشد ۵۰ درصدی به ۹۶ میلیون لیتر در سه ماهه پایانی سال برسانیم.


زنگنه در ادامه تصریح کرد: برای فعال کردن صنایع و پیمانکاران ایرانی باید تقاضا ایجاد کرد که پیش نیاز این مسئله منابع مالی است وگرنه ایجاد طرح‌هایی که منابع لازم در آن پیش بینی نشده موجب ورشکستگی پیمانکار وسایر مسئولان اجرایی پروژه خواهد شد.


وزیر نفت در ادامه به یک نمونه ایجاد تقاضا اشاره و بیان کرد: پروژه گاز رسانی به عنوان یکی از پروژه‌های موفق قرار دارد که طی ۴ سال گذشته سبب گازرسانی به حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ روستا و ۱۰۷ شهر شده که نتیجه آن گازرسانی به ۹۹ درصد از جمعیت شهری و ۸۲ درصد از جمعیت روستایی به جز دواستان سیستان و بلوچستان و هرمزگان شده است.


وی در توضیح منابع مالی مصرفی برای پروژه گازرسانی گفت: برای این پروژه از منابع دولتی استفاده نشده و تماماً از محل حاصل صرفه جویی جمع آوری و هزینه شده و درکنار این مسئله ارجاع کار و تجهیزات به پیمانکار و نیروی ایرانی صورت گرفته است.


زنگنه اعلام کرد: برای توسعه صنعت نفت طی ۵ سال نیاز به ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری از محل منابع خارجی داریم که درنتیجه آن بازیافت نفت افزایش می‌یابد.


وزیر نفت افزود: در استفاده از منابع خارجی نیز ارجاع کار را به شرکت‌های ایرانی داده ایم و تمام طرح‌ها در قالب ۳۴ بسته قراردادی تدوین شده که برای استفاده از آن فقط باید به شرکت‌های ایرانی ارجاع شود که این مسئله ظرفیت عظیمی را مشغول به کار می‌کند.


وی بیان کرد: مناقصه‌ها از سال گذشته آغاز شده و ما با باور داریم که طی این مناقصه‌ها و ارجاع به شرکت‌های ایرانی بیش از ۵۰ هزار شغل مستقیم ایجاد خواهد شد.


زنگنه تصریح کرد: نوسازی و بازسازی تجهیزات صنعت نفت به عنوان یکی از ضروریات این صنعت به حساب می‌آید که این مسئله نیز خود تحرک در صنعت و خدمات صنعت نفت و ایجاد اشتغال را به دنبال دارد.


وزیر نفت در ادامه به ارجاع تقاضای طرح ده قلم کالای مهم اشاره و بیان کرد: از میانه سال ۹۶ برنامه‌ای با هدف تأمین تقاضای پیمانکاران برنامه ریزی شد که طی آن ده قلم کالای مهم باید از طریق تولید کنندگان داخلی تأمین شود.


وی خاطر نشان کرد: قراردادی ۵۵۶ میلیون یورویی برای ساخت و انتقال تکنولوژی CRA امضا کردیم که این قرارداد جزو بزرگترین قرارداد‌های انتقال تکنولوژی به حساب می‌آید. همچنین در قرارداد‌های EPC ضمیمه جدیدی قرار دادیم که برندگان باید از لیست بلندبالای اسامی شرکت‌های ایرانی تجهیزات مورد نیاز خود را خریداری کنند.


زنگنه در حوزه بخش پژوهشی گفت: قرارداد‌های پژوهشی جدیدی برای تولید و دانش فنی در دو بخش بالادستی و پایین دستی به امضا رسانده‌ایم.


وزیر نفت در خصوص قرارداد‌های نفتی IPC نیز اظهار کرد: در این قرارداد‌ها برای حمایت از کالای ایرانی در ابتدا اصل قراردادیم که یک شرکت ایرانی شریک شرکت خارجی شود و همچنین در بخش برنامه ریزی و به کار گیری حداکثر استفاده از تولید داخل صورت گیرد. به همین خاطر در سه قراردادی که در این حوزه بسته ایم بیش از ۷۰ درصد کار از لحاظ ارزشی به شرکت‌های ایرانی واگذار شده است.


وی در توضیح شرایط حوزه پتروشیمی گفت: دربخش پایین دستی پتروشیمی در سال ۹۵ مصرف خوراک ۵.۵ میلیون تن به ثبت رسیده که این رقم در سال ۹۶ با رشد ۱۳ درصدی به ۶.۲ میلیون تن رسیده است.


زنگنه با درخشان خواندن آینده برای پارس جنوبی و حوزه پالایش کشورافزود: در سه ماهه نخست امسال میزان تولید بنزین با ۲۵ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته به رقم ۷۷ میلیون لیتر می‌رسد که امیدواریم این میزان تا پایان سال جاری به ۹۶ میلیون لیتر برسد که این خبر از افزایش ۵۰ درصدی در تولید بنزین خواهد بود.


وزیر نفت در خصوص اتمام فاز‌های پارس جنوبی اعلام کرد: امیدواریم ۴ فاز در خشکی و ۶ فاز در بخش دریایی پارس جنوبی به اتمام برسد که این امر سبب برداشت متناسب با همسایه مان می‌شود.


وی خاطر نشان کرد: ایران ۱۱۰ سال است که در بازار انرژی جهان ایفای نقش می‌کند و به همین خاطر از آزادی تبادل انرژی صیانت کرده و اعمال محدودیت مالی و تکنولوژی در نهایت برای تولید کننده و مصرف کننده جنبه منفی خواهد داشت همچنین در زمینه قیمت نفت ایران طرفدار قیمت معقول بوده که این رقم هم تولید کننده را تشویق به تولید می‌کند و هم بازار جهانی در ثبات قرار می‌گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب