دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
4 کارگردان حاضر در جشنواره سیمرغ مطرح کردند؛

نقش هنر برای انتقال ارزان و موثر آموزه‌های حوزه سلامت/ تئاتر بازگوکننده بسیاری از مسائل پزشکی جامعه است

همراه با نهمین جشنواره بین‌المللی سیمرغ، 4 کارگردان نمایش‌های آزاد درباره تئاترهای خود و برگزاری این دوره از جشنواره اظهارنظر کردند و از ویژگی‌های مثبت و نقاط ضعف آن گفتند.
کد خبر : 277784

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا، جشنواره بین‌المللی سیمرغ، نهمین دوره خود را از 14 اردیبهشت ماه در پنج بخش تئاتر،‌ فیلم، ادبی، ‌هنرهای تجسمی و موسیقی، به دبیری امیر لـله‌گانی آغاز کرده که تاکنون 4 نمایش آزاد روی صحنه رفتند.


نمایش‌های آزاد «هویت» از اهواز، «فرشته‌ای با کفش‌های اسکیت» از بوشهر، «کوکتل» از اصفهان و «من شدم ونگوگ تو شدی بتمن» از آبادان در بخش تئاتر روی صحنه رفتند. کارگردانان این آثار نمایشی در این گزارش درباره فضای جشنواره و ویژگی‌های نمایش های خود نکاتی را مطرح کرده‌اند:


سلامت روان محور نمایش صحنه‌ای


کارگردان تئاتر «من شدم ونگوک تو شدی بتمن» موضوع سلامت روان را که در اولویت کاری سازمان جهانی بهداشت قرار داشته، به عنوان موضوع نمایش خود قرار داده است.


سورین شعبانی با اشاره به سابقه شرکت خود در جشنواره بین‌المللی سیمرغ گفت: کار تئاتر را از دانشگاه شروع کردم و سال گذشته اولین باری بود که به عنوان بازیگر تئاتر خیابانی «آبادانی‌ها» در جشنواره بین‌المللی سیمرغ حضور داشتم و تئاترمان مقام دوم را در این جشنواره کسب کرد. بعد از چندبار دیدن تئاترهای صحنه‌ای به این حوزه علاقه‌مند شدم.


وی ادامه داد: نمایش «من شدم ونگوک تو شدی بتمن»، اثری مستند است و در آن، همه چیز از دکور گرفته تا گریم طبیعی است. بازیگران بین تماشاگران می‌نشینند و همه چیز بسیار ساده است، داستان نیز توسط بازیگران روایت می‌شود و موضوع اثر درباره سلامت روان است. مساله‌ای بسیار مهم که شعار سال گذشته سازمان جهانی بهداشت هم با محوریت آن بود.



کارگردان تئاتر «فرشته‌ای با کفش‌های اسکیت»: شرکت جوانان در جشنواره بین‌المللی سیمرغ ظرفیت‌های هنر را معرفی می‌کند


کارگردان تئاتر «فرشته‌ای با کفش‌های اسکیت» گفت: نهمین جشنواره بین‌المللی سیمرغ دستاورد خوبی در معرفی هنر جوانان در عرصه بین‌الملل داشته و ظرفیت‌های موجود را معرفی می‌کند.


محمد دهقانی با اشاره به اینکه شرکت در جشنواره موقعیت خوبی است تا تجربه‌های بنیادی تری کسب شود، ادامه داد: نگاه هنری به موضوع سلامت، علاوه بر ایده‌پردازی در حوزه موضوعات خاص، منجر به تمرکز بر محورهای اساسی جامعه می‌شود.


دهقانی اظهار کرد: جشنواره بین‌المللی سیمرغ با حمایت وزارت بهداشت می‌تواند منجر به ایجاد ارتباط میان هنر و عمل باشد. به هرحال وزارت بهداشت وظیفه ارتقای سلامت عمومی کشور را برعهده دارد بنابراین فضای جشنواره، اهالی هنر و دانش آموختگان رشته‌های پزشکی را به هم پیوند داده تا کم و کاست‌های موجود در این زمینه شناسایی و زمینه برای بهبود شرایط فراهم شود.


وی درباره جشنواره بین‌المللی سیمرغ عنوان کرد: با گذشت 9 دوره از جشنواره، هر ساله شاهد عملکرد بهتری از جشنواره هستیم و به یقین می‌توان گفت با وجود برخی مشکلات، امسال با سطح کیفی بهتری از جشنواره روبرو شده و از لحاظ هنری تا این لحظه داوری‌ها با دقت بیشتری انجام شده است.


این کارگردان افزود: جشنواره بین‌المللی سیمرغ در روز اول با استقبال خوب مردم و قشر جوان روبرو شده و نوید بخش آن است که هنر در حوزه سلامت توانسته است تاثیر خود را به مخاطب القا کند که ریشه آن در بهره گیری از توانایی جوانان در خلق آثار برجسته است.



کارگردان نمایش «کوکتل»: تئاتر بازگوکننده بسیاری از مسائل پزشکی جامعه است


مهدی صمیمی؛ کارگردان نمایش «کوکتل» نیز که در اولین روز جشنواره به روی صحنه رفت، گفت: همانطور که رانندگی، سلامت روان جامعه را به نوعی نشان می‌دهد، تئاتر هم می‌تواند بسیاری از مسائل یک جامعه و افراد آن جامعه را بازگو کند.


این کارگردان جوان درباره علت حضورش در جشنواره سیمرغ، بیان کرد: علاقه زیادی به تئاتر دارم و این روزها همه زندگی‌ام تئاتر و هنرهای نمایشی شده است. جشنواره سیمرغ نیز شروعی است برای مسیری که در آینده در پیش دارم.


وی با بیان این که هنر نمایش ویترین یک جامعه است، افزود: همانطور که رانندگی، سلامت روان جامعه را به نوعی نشان می‌دهد، تئاتر هم می‌تواند بسیاری از مسائل یک جامعه و افراد آن جامعه را بازگو کند. اگر تماشای نمایش‌ها و استقبال از تئاتر در بین عموم مردم به یک فرهنگ تبدیل شود، می‌تواند در فضای عمومی جامعه بسیار تاثیر گذار باشد.


صمیمی ادامه داد: تئاتر مکاتب بسیاری دارد که می‌توانند در حوزه سلامت کمک کننده باشند. وقتی در طول چند شب تئاتری اجرا می‌کنیم، اگر روی یک نفر هم تاثیر مثبتی بگذاریم، در واقع یک نسل را تغییر داده‌ایم و حال هر چه این تاثیرگذاری بیشتر و بر افراد بیشتری باشد، می‌توانیم نتیجه بهتری هم بگیریم.



کارگردان نمایش «هویت»: هنر نزدیک‌ترین و ارزان‌ترین راه تامین سلامت جامعه است


احمد غفاری که با نمایش «هویت» در نهمین جشنواره بین‌المللی سلامت شرکت دارد، با بیان این که هنر نزدیک‌ترین و ارزان‌ترین راه تامین سلامت جامعه است؛ گفت: تا فرهنگ جامعه اصلاح نشود، فرهنگ سلامت هم جایی نخواهد داشت و اگر بتوانیم با هنر، راه‌های رسیدن به سلامت روحی را به مخاطب منتقل کنیم، برای درمان و سلامت جسمانی جامعه هم مشکلی نخواهیم داشت.


وی ادامه داد: برای حضور در این جشنواره، در سال‌های گذشته، آثارمان را با موضوع سلامت انتخاب کردیم و تصور می‌کنیم هنر نمایش در این زمینه می‌تواند بسیار موثر و مفید واقع شود و پیام خود را به بهترین شکل به مخاطب منتقل کند.


غفاری خاطرنشان کرد: امروزه بسیاری از مکاتب تئاتر، راهکارهایی برای درمان اختلالات روانی جامعه است. تئاتر درمانی شاخه بسیار مهمی از هنر در تئاتر است و اگر در ایران هم این گونه شاخه‌های هنری باب شود؛ تاثیر زیادی بر سلامت روانی جامعه خواهد داشت. جشنواره سیمرغ باعث آشنایی بیشتر جامعه سلامت و پزشکی کشور با هنر شده است و این می تواند یکی از بهترین تاثیرات آن باشد.




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب