توجه عجیب کتابهای کودک و نوجوان به شخصیتهای خارجی/ عروسک فروشی مهمترین درآمد غرفههای کودک
گروه فرهنگی خبرگزاری آنا، ناهید منصوری؛ دومین روز از سیو یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در حالی به پایان رسید که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بدون هیات همراه، میهمان ناشران حاضر در نمایشگاه شده بود.
اگرچه عدم پاسخگویی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اهالی رسانه اعتراضاتی را به دنبال داشت اما حضور صرفا بازدیدی صالحی یکی از اتفاقات مهم در دومین روز نمایشگاه شد.
در کنار شبستان مصلای امام خمینی که یکی از شلوغ ترین و پررفت و آمدترین بخشهای نمایشگاه است بسیاری از ناشران و مراجعهکنندگان از تهویه نامطلوب سالن اظهار نارضایتی میکنند و در مقابل غرفه کودک و نوجوان که یکی از جذابترین و سرگرمکنندهترین بخشها است که از هوای بسیار خوبی هم برخوردار بود.
اگرچه ناشران بخش کودک در دو قسمت مسقف و غیرمسقف جای گرفتهاند و همین امر باعث اعتراضات برخی از ناشران کودک و نوجوان شده اما آنچه این غرفهها را به غرفههای شلوغ تبدیل کرده، حال و هوای شادی است که با حضور کودکان و نوجوانان بوجود آمده است.
در میان جمعیت قابل توجه که از والدین و بچهها تشکیل شده، بسیاری از بازدیدکنندگان از وسایل جانبی که در غرفهها به فروش میرسد استقبال کردهاند. در این میان تلاش برای گرفتن مگنتها کودکانه، خریداری عروسکهای پاپت یا همان دستکشی یکی از بیشترین درخواستها از غرفهداران بود.
ارائه 10 عنوان کتاب به زبان اسپانیایی برای ارائه به کودکان خارجی از سوی انتشارات قدیانی که نماشر برگزیده است، عرضه کتابهای ویژه مهارتهای زندگی و حفظ محیط زیست برای بازدیدکنندگان کودک و نوجوان جذابیت ویژهای داشت. کمی آنطرفتر غرفه انتشارات امیرکبیر که کتابهای کودکش را با عنوان شکوفه روانه بازار کرده، با تخصیص مبلغ هزار تومان به هر کتاب که البته در نمایشگاه با 20 درصد تخفیف نیز ارائه میشود باعث توجه بیشتر والدین برای تهیه کتابهای متنوعتر شد.
با مراجعه به بخش انتهایی سالن کتابهای کودک با طراحی متفاوتی از سوی غرفهداران روبهرو شدیم که از جمله آنها استفاده از وسایل بازی برای تقویت قدرت تفکر بچهها و بهرهگیری از دیزاین و طراحی بومی منطقه شمال کشور بود.
آنچه در میان تعداد قابل توجه غرفهها توجه افراد نکتهسنج را جلب میکند، ترجمه کتابهای آموزشی از زبانهای مختلف به فارسی بود البته در بین این کتابها توجه به کاراکترهای خارجی کودکان از جمله السا نیز از مواردی بود که میتوانست در سال حمایت از تولید ملی شکل دیگری پیدا کند.
از دیگر حواشی دومین روز نمایشگاه بینالمللی کتاب، نشستی بود که در آن با حضور مسئولان برگزاری نمایشگاه، بر رویکردهای سیویکمین دوره نمایشگاه تاکید شده بود. در این نشست واسپاری مسئولیتها و امور اجرایی به اصناف یکی از نقاط مثبت سیویکمین دوره نمایشگاه تلقی شد.
در نشست دومین روز نمایشگاه، امیرزاده سخنگوی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با اعلام اینکه در این دوره از نمایشگاه 456 هزار و 532 عنوان کتاب داخلی و خارجی عرضه شده که در این میان هزار و 432 عنوان کتاب داخلی است، گفت: اصلاح قوانین و آییننامههای نمایشگاه یک ضرورت است و در حوزههای حمایتی هم سعی بر این است تا با مشارکت آموزش و پرورش جمعیت مخاطب کتاب را به سمت کودکان و نوجوانان سوق و تغییر مثبت دهیم.
امیرزاده درباره حمایت دولت از بخش خصوصی نیز بیان کرد: اهتمام دولت بر حمایت از بخش خصوصی فعال در حوزه نشر است و خرید دولت از ناشران نمونه و بخش خصوصی با احتساب میزان متراژ غرفه و اجاره بهای آنها، تدبیری اتخاذ شده در جهت کمک به ناشران نوپا و کوچک است.
همچنین جشن امضاء کتاب «هنر خوب زندگی کردن» به نویسندگی رولف دوبلی و ترجمه عادل فردوسی پور، بهزاد توکلی و علی شهروز در نشرچشمه از دیگر اتفاقات مهم دومین روز نمایشگاه بود که بازدید عادل فردوسیپور گزارشگر فوتبال، تهیهکننده و مجری تلویزیون را به دنبال داشت. وی در سخنانش با خبرنگاران از تاثیرگذاری نمایشگاه کتاب تهران بر کتابخوان شدن و ترغیب به کتابخوانی اظهر امیدواری کرد.
استقرار غرفه ویژه بانک شهر در راهروی اول شبستان باعث شده تا بازدیدکنندگان ضمن تهیه و خریداری کتب مورد نیاز و جدید از خدمات بانکی نیز بهره مند شوند. حضور کارشناسان بانک شهر در غرفهای که به سمت حیاط یاس تعبیه شده و پرسش درباره خدمات بانکی و همچنین استفاده از ای تی ام از جمله خدماتی بوده که تا روز دوم نمایشگاه توانسته رضایت و آسایش بازدیدکنندگان را به دنبال داشته باشد. در سیویکمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران 40 دستگاه خودپرداز و 30 دستگاه وب کیوسک برای صدور بن کارت دانشجویی و کارت هدیه فعال هستند.
انتهای پیام/