دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 تير 1394 - 15:47
مهدی روزبهانی

دلواپسی یک بام و دوهوای رسایی در فرنگ

دلواپسی‌ها او را به شهرت رسانده است. اما چتر پرجنجال دلواپسی او فقط برای جناح رقیب است و حمید رسایی این سیاست یک بام و دو هوا را در همه جار و جنجال‌هایش به خوبی رعایت می‌کند.
کد خبر : 27744

وقتی محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در چارچوب مذاکرات هسته‌ای چند قدمی با همتای آمریکایی خودش پیاده‌روی کرد، با هم‌قطاران خود چنان بلوایی به راه انداختند که گویی تمام منافع و آبروی ملی به خطر افتاده است. وقتی وزیر امور خارجه کشورمان به فرانسه هم رفت همین رویه را در پیش گرفتند و فریاد واحسرتا سردادند. اما حالا در خفا و بی‌صدا برای تبلیغ راهی سرزمین فرنگ می‌شود.


رسایی که قبل از سفر به فنلاند برای مأموریت مهم خود در کسوت روحانیت اطلاع‌رسانی نکرده بود تا بلکه دوستدارانش بدرقه‌اش کنند، حالا که خبر سفرش به فرنگ رسانه‌ای شده است، در صفحه اینستاگرام خود از حال و هوای شب‌های قدر در فنلاند می‌گوید.


رسایی تنها روحانی نیست که برای تبلیغ اسلام به اروپا سفر می‌کند، اما سؤال این است که چرا سفر او مورد توجه افکارعمومی و رسانه‌ها قرار گرفته و انتقادات زیادی را برانگیخته است؟


به نظر می‌رسد جنس دلواپسی‌های او باعث واکنش افکار عمومی شده است. رسایی در نطق‌های خود در مجلس شورای اسلامی خود را بیش از همه نگران آبرو و عزت ایران و اسلام نشان می‌دهد و تا آنجا پیش می‌رود که گویی تنها اوست که حقایق را می‌بیند و درک می‌کند. البته که درک حقایق از سوی رسایی بیشتر متوجه جناح مخالف و به‌خصوص دولت است. دلواپسی‌هایی که رسایی برای مسائل فرهنگی و سیاسی مطرح می‌کند، باعث شده است وقتی او خود برای انجام کار و وظیفه روحانیت به فنلاند به عنوان یک کشوری غربی سفر کند مورد توجه مردم قرار گیرد. وگرنه خیلی از روحانیون مشهور در ماه مبارک رمضان به دعوت مجامع عمومی به کشورهای غربی از جمله کانادا و آلمان و انگلیس و.. سفر می‌کنند.


نگاهی به نطق‌های رسایی نشان می‌دهد که او در مسائل فرهنگی و سیاسی بیشتر سیاست یک بام و دوهوا دارد. حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی سال گذشته وقتی ظریف وزیر امورخاجه به‌ خاطر وظیفه کاری به فرانسه رفت جاروجنجال سنگینی به‌راه انداخت. سفر ظریف که همزمان بود با ماجرای مجله شارلی ابدو، دستمایه حملات رسایی و همقطارانش شد. رسایی در یکی از نشست‌های علنی بهمن ماه سال گذشته مجلس چنین گفت که نشریه هتاک فرانسوی به رسول خدا توهین می‌کند و بعد از آن نخست‌وزیر فرانسه بعد از جلسه هیئت دولت تصویر توهین‌آمیز را رو به دوربین‌ها می‌گیرد؛ همچنین دولت فرانسه از آن نشریه حمایت مالی می‌کند. تصویری توهین‌آمیز که در تیراژی بالغ بر پنج میلیون نسخه به پنج زبان به چاپ می‌رسد. در این شرایط وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اول، با یک جانی به نام «جان کری» پیاده‌روی می‌کند و بعد می‌گوید آقای «کری» پیشنهاد کرد که من به فرانسه بروم، آن هم درست در زمانی که دولت فرانسه از این هتاکی در حال حمایت بوده است، ما را چه می‌شود؟! کجاست عزت و غیرت؟!


در کنار دلواپسی‌های این‌چنینی رسایی طی دو سال گذشته همواره با ادبیات بسیار تندی به خاطر مسائل فرهنگی رئیس‌جمهوری را خطاب قرار داده است. رسایی در سال 92 نیز از فضای غیراخلاقی حاکم بر برخی از هتل‌ها و تورهای گردشگری و طبیعت‌گردی سخن گفته و در این رابطه به رئیس‌جمهوری نیز تذکر داده بود. همچنین طی این دو سال گذشته بارها جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را مورد خطاب قرار داده است؛ مثلا وی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به خاطر میدان دادن به هنرپیشه‌هایی که سوابق خوبی در سینما ندارند و تجلیل از هنرپیشه‌های مبتذل دوران طاغوت در جشنواره فیلم فجر گلایه کرده بود.


به نظر می‌رسد همین ایرادهای وقت و بی‌وقت حمید رسایی به مسائل فرهنگی باعث توجه افکارعمومی به سفر او برای تبلیغ اسلام به سرزمین فرنگ شده است. البته این اولین بار نیست که او به‌خاطر تبلیغ یا نظارت به خارج از کشور می‌رود؛ در جریان جام جهانی فوتبال 2014 برزیل نیز، رسایی قصد سفر به برزیل با هزینه مجلس شورای اسلامی را داشت که با رسانه ای شدن موضوع، این سفر منتفی شد. به‌ هر حال وقتی واکنش‌های زیادی در رسانه‌ها به سفر او مطرح شد، رسایی منتقدان را بی‌پاسخ نگذاشت اما پاسخ او نیز از جنس دلواپسی یک بام و دوهوایی است.


او باز هم پای حسن روحانی را به میان آورد و در پست خود در اینستاگرام نوشت: «قضاوت با شما، موج رسانه‌ای و تخریب نماینده تهران به خاطر سفر تبلیغی چند روزه به یک کشور خارجی با دعوت یک مرکز غیردولتی بوده و سکوت در برابر سفرهای مکرر روحانی به انگلیس برای اخذ دکترا در زمانی که مسئولیت‌های مهمی داشته؟!»


حالا دلواپسی‌هایی که رسایی به بهانه‌های مختلف از جمله پیاده‌روی ظریف و کری علیه دولت به راه انداخته بود، دامن خود او را هم گرفته است. هرچند که سفر او به فنلاند خیلی خوب و مؤثر باشد ولی افکار عمومی واکنش منفی به آن داشته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب