دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 ارديبهشت 1397 - 10:56
معاون پژوهش و فناوری واحد زرند در گفت‌وگو با آنا:

مرکز رشد واحد زرند در حوزه فرآوری مواد معدنی فعال می‌شود/ الزامات تحقق اقتصاد مقاومتی

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند از فعال‌کردن مرکز رشد این واحد دانشگاهی در حوزه فرآوری مواد معدنی خبر داد.
کد خبر : 276944

در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری در ارتباط با اقتصاد مقاومتی، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی برای کمک به این امر از توان ویژه‌ای برخوردار هستند و این مراکز می توانند با ارائه ایده‌های مبتکرانه و تقویت انگیزه پژوهش و تحقیق در راستای پیشرفت کشور بکوشند.


در همین باره سمنبر میرزایی عضو هیأت علمی گروه معارف و معاون پژوهش و فناوری واحد زرند در گفت‌وگویی با خبرنگار خبرگزاری آنا از الزامات تحقق اقتصاد مقاومتی گفت و شرکت‌های دانش بنیان را به عنوان یکی از ارکان اصلی تولید و رونق اقتصادی با استفاده از نیروهای جوان و تحصیلکرده قلمداد کرد؛ مشروح این گفت‌وگو در ادامه می‌آید.


*علت اهمیت شرکت‌های دانش بنیان چیست؟


- خیل عظیم فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها و حجم زیاد فعالیت‌های پژوهشی از جمله پایان نامه‌ها و نیز نتایج حاصل از تحقیقات مراکز تحقیقاتی در صورتی که به درستی بازار و بهره‌وری از فرصت‌های محیطی را هدف‌گذاری کنند، ارزش افزوده بالایی ایجاد می‌کنند؛ این مهم از طریق هم‌افزایی دانش آموختگان و پژوهشگران در قالب شرکت‌های دانش بنیان صورت می‌گیرد؛ در واقع شرکت‌های دانش بنیان و مجموعه پارک‌های علم و فناوری واسطه میان ایده و فناوری هستند. تبدیل نوآوری به فناوری برای استفاده از ظرفیت‌ها و توانایی‌های دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی از طریق این شرکت‌ها میسر می‌شود.


*شرکت‌های دانش بنیان با اقتصاد مقاومتی چه ارتباطی دارند؟


-یکی از اصلی‌ترین مقاصد در راه ایجاد و توسعه اقتصاد مقاومتی بومی سازی علم، بخصوص علوم پیشرو و کاربردی است؛ مقام معظم رهبری نیز ایجاد، تقویت و گسترش شرکت‌های دانش بنیان را یکی از اساسی‌ترین کارها در مقوله اقتصاد مقاومتی می‌دانند. لذا در سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی معظم له پنج مؤلفه اساسی معرفی شده است که بی شک یکی از مهم ترین آنها مؤلفه دانش بنیانی است. ایشان ارتقای جایگاه جهانی کشور، افزایش سهم تولید، صادرات محصولات، خدمات دانش بنیان و دستیابی به رتبه نخست اقتصاد دانش بنیان در منطقه را یکی از اهداف اقتصاد مقاومتی می‌دانند.


*نقش دانشگاه‌ها در ترویج و شتاب حرکت شرکت‌های دانش بنیان چه میزان است؟


-دانشگاه خاستگاه دانش و پژوهش است و همه ساله حجم عظیمی از فعالیت‌های علمی، پژوهشی صورت می‌گیرد که بسیاری از آنها امکان نوآوری و خلق ثروت دارند. از این رو تلاش می‌شود تا با ایجاد مراکز دانش بنیان از ظرفیت‌های دانشگاهی از جمله نیروی انسانی متخصص و کارآمد، تجهیزات مناسب، امکانات آزمایشگاهی، کتابخانه‌ای، ارتباطی و ... به منظور آماده سازی استادان و دانشجویان برای ورود به بازار و تجاری سازی دانش استفاده شود؛ در این مراکز علاوه بر ارائه خدمات مشاوره‌ای و زیرساختی، حمایت‌های مالی از شرکت‌ها به عمل می‌آید که زمینه ایجاد بستری مناسب برای ظهور ایده‌ها و شکل‌گیری و توسعه شرکت‌های دانش بنیان فراهم می‌شود.


*نقش شرکت‌های دانش بنیان در ورود به کسب و کارهای نوپا چه میزان است؟


-از مهم ترین اهداف شرکت‌های دانش بنیان استفاده از توان و استعدادهای جوانان مبتکر و صاحب ایده است. جوانان دانشجو به دلیل اینکه در دسترس دانشگاه‌ها هستند، باید کوشید تا از فکر، توان و انرژی سرشار این عزیزان در حوزه نوآوری و ایده‌سازی به خوبی استفاده شود و آنان بتوانند با علاقه و پشتکار به تحقق ایده‌های نوآورانه و خلاقانه خود اهتمام ورزند و آمادگی برای ورود به بازار، ایجاد کسب و کارهای نو و سودآور و تولید محور پیدا کنند. البته به منظور موفقیت این نیروی کار متخصص لازم است که دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان و خود متخصصان و پژوهشگران به خوبی مورد حمایت کامل و همه جانبه مسئولان قرار گیرند.


*تأثیر شرکت‌های دانش بنیان در تولید کالای باکیفیت چه میزان است؟


-مسلما برای تولید کالاهای باکیفیت، دانش، تخصص، مهارت و تعلیم نیروی کار متخصص، توانمند و آگاه لازم است و این مهم فقط در دانشگاه‌ها محقق می‌شود و دانشگاه‌ها با ایجاد و توسعه شرکت‌های دانش بنیان از توان افراد متخصص به خوبی استفاده کرده تا در نهایت تولید کالای باکیفیت داخلی بتواند به رضایت مصرف کننده بیفزاید.


باور به توانمندی و تشویق قشر جوان برای شکوفایی استعداهای فوق العاده از طریق توسعه شرکت‌های دانش بنیان میسر است و با این کار می‌توان در خصوص رهایی کشور از وابستگی‌ها، توسعه تولید و اشتغال مولد و بی نیازی از واردات کالاهای بی کیفیت خارجی کمک کرد و نیز با ورود این جوانان اهل فکر و تلاشگر در عرصه تولید و اشتغال نوآورانه به تحقق استقلال اقتصادی کمک کرد.


*مراکز رشد زرند چه تعدادی هستند و برنامه‌های آینده در توسعه این مراکز چیست؟


-اکنون در زرند یک مرکز رشد فناوری در دانشگاه آزاد اسلامی فعال است و در این مرکز 14 واحد فناور و شرکت مستقر هستند که در حوزه‌های IT، کشاورزی و صنعت فعالیت می‌کنند.


طرح ایجاد مرکز رشد تخصصی در حوزه‌های فرآوری نیز از طریق واحد زرند تدوین و به ستاد اقتصاد مقاومتی ارائه شده که در سومین جلسه گروه اقتصاد دانش بنیان ستاد اقتصاد مقاومتی استان کرمان با تأسیس و راه‌اندازی آن موافقت شد.


یکی از برنامه‌های اصلی مرکز رشد شهرستان زرند فعال کردن مرکز رشد تخصصی در حوزه فرآوری مواد معدنی است که با توجه به فعالیت‌های شهرستان زرند از نظر نیروی انسانی متخصص و کارآمد و نیز دارا بودن معادن غنی بویژه سنگ آهن و زغال سنگ و نیز کارخانه‌های عظیم فرآوری، قطعا نقش مهمی در ایجاد کسب و کارهای دانش بنیان و نوپا و ظهور ایده‌های نو و فناورانه و توسعه منطقه خواهد داشت.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب