دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

حجتی در مسیر پاستور به بهشت؟

همزمان با گمانه زنی‌ها درباره سکان دار پایتخت، کارگزاران حمایت خود را از وزیر کشاورزی اعلام کرد.
کد خبر : 276284

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، در حالی که اعضای شورای شهر تهران هفت گزینه برای شهرداری را انتخاب کرده اند، برخی گزارش‌ها از حمایت رسمی کارگزاران و شانس بیشتر محمود حجتی وزیر فعلی جهاد کشاورزی برای کسب این کرسی خبر می دهد هرچند زمزمه‌ها از احتمال کنار کشیدن وی نیز شنیده می شود.


آشکار شدن اختلافات اصلاح طلبان و کارگزاران


این تحولات درحالی است که به تازگی اختلاف‌ها میان جریان اصلاح طلب و کارگزاران در شورای شهر تهران بر سر انتخاب شهردار بالا گرفته است تاجایی که غلامحسین کرباسچی دبیرکل کارگزاران لیست هفت نفره کاندیداهای شهرداری تهران را «تماما حاصل لابی گری» توصیف کرده و در واکنش به این لیست گفته بود: «گویا ملاک انتخاب شهردار ، کارایی نبود...مردم صدمه این یارکشی را خواهند دید.» وی درباره رویکرد شورای شهر تهران تاکید کرده بود که «متأستفانه یک سال تهران را در زمین و هوا نگه داشته اند که چه کسی شهردار باشد یا نباشد و چگونه شهردار انتخاب کنند؛ خیلی آدم را به کارنامه شورای شهر امیدوار نمی‌کنند». کارگزاران در جریان انتخاب جایگزین نجفی حامی شهردار شدن محسن‌هاشمی بود، با این حال اصلاح طلبان مخالف این انتخاب بودند تاجایی که استعفای‌هاشمی از ریاست شورا رای نیاورد. پیش از این علی شکوری راد، دبیر کل حزب اتحاد ملت آشکارا از مخالفت با محسن‌هاشمی سخن گفته بود: «حزب اتحاد ملت، مخالفتش با شهردارشدن محسن‌هاشمی را «انکار» و «پنهان» نمی کند البته این نظر به این معنا نیست که ما با شخص محسن‌ هاشمی مخالفتی داریم، اصلا بحث به آن مرحله نمی‌رسد.»


7 گزینه نهایی


سید محمد علی افشانی، محمد ابراهیم انصاری لاری، محمود حجتی، سید محمود حسینی، سمیع‌ا... حسینی مکارم، پیروز حناچی و حجت‌ا... میرزایی هفت گزینه‌ای بودند که اعضای شورای شهر تهران آن‌ها را از بین 20 گزینه شهرداری انتخاب کردند. براساس گزارش تسنیم، محمود حجتی، محمد ابراهیم انصاری لاری و سید محمد علی افشانی سه گزینه‌ای هستند که شانس آن‌ها نسبت به دیگر رقبای شان برای حضور در شهرداری تهران بیشتر است و طبق پیگیری‌های صورت‌گرفته بسیاری از چهره‌های اصلاح‌طلبان و کارگزاران و حزب اعتمادملی تمایل بیشتری به این سه گزینه دارند.


تشکیل کمیته 5 نفره شورا برای گفت‌وگو با نامزدهای شهرداری


در همین باره علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران در گفت و گو با ایسنا از تشکیل تیم پنج نفره در شورا برای گفت‌وگو با هفت نامزد پست شهرداری برای ارائه برنامه خبر داد و گفت: هفت نامزد در روزهای 16 و 17 اردیبهشت (یک شنبه و دوشنبه) باید برنامه‌های خود را برای اعضای شورای شهر و اصحاب رسانه تشریح کنند. همچنین محسن‌هاشمی رئیس شورای شهر تهران پس از دیدار اعضای این شورا با سید حسن خمینی در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که آیا در این جلسه درباره انتخاب شهردار تهران صحبتی شده است یا خیر؟ گفت: در این جلسه صحبتی درباره انتخاب شهردار تهران نشد و فقط یادگار امام تاکید کردند که شهردار تهران هر چه زودتر انتخاب شود.


حمایت علنی کارگزاران از حجتی


در همین حال روزنامه سازندگی نیز در گزارشی با اشاره به گزینه‌های شهرداری تهران اعلام کرد: کارگزاران سازندگی ایران رسماً حمایت خود از شهرداری محمود حجتی را به او اعلام کرد و انتظار می رود حضور وی در شهرداری سبب بازگشت اجماع به جبهه اصلاحات شود. به گزارش برنا، غلامحسین کرباسچی، دبیر کل این حزب هم در حمایت از حجتی برای شهرداری تهران چنین گفت: «آقای حجتی با توجه به حساسیت امر پایتخت، قانع شده‌اند مسئولیت خطیر وزارت کشاورزی را رها کنند و در شهرداری مشغول شوند.» وی این نکته را هم اضافه کرد که حتما این اتفاق می‌تواند برای شهر مفید باشد. ایشان شخصیتی مردمی و شناخته شده و مورد اتفاق هستند و در بخش‌های مختلف صاحب تجربه هستند و با دولت و دیگر نهادهای حکومت هم روابط خوبی دارند. اگر بتوانند با رأی غالب شورا شهردار شوند، ان شاءا... کارنامه خوبی خواهند داشت و گره‌گشا خواهند بود. علی تاجرنیا عضو حزب اتحاد ملت هم درباره این موضوع گفت: من هم شنیدم کارگزاران چهارشنبه شب از شهردار شدن آقای حجتی حمایت کرد، با توجه به ارتباطاتی که کارگزاران با حزب اتحاد ملت دارد علی القاعده باید این مسئله جمع شود.


توصیه صادقی به شورای شهر تهران


محمود صادقی نماینده مردم تهران نیز بدون آن که از حجتی نامی ببرد در توئیتی نوشت: گفته می‌شود یکی از سه وزیری که به تازگی از سد استیضاح مجلس گذشت در بین گزینه‌های احتمالی شهرداری تهران است؛ به اعضای محترم شورای شهر توصیه می‌شود در بررسی‌های خود به دلایل امضاکنندگان استیضاح، به ویژه زمینه «تعارض منافع» و پدیده «در گردان» درباره او و نزدیکانش توجه کنند.


ابطحی: انتخاب محسن‌هاشمی برای شهرداری اصلاح طلبانه ترین کار ممکن است


در همین حال برخی از اصلاح طلبان همچنان بر ریاست محسن‌هاشمی بر شهرداری تهران اصرار دارند. محمد علی ابطحی در این باره روز گذشته در توئیتی نوشت: انتخاب محسن‌هاشمی برای شهرداری اصلاح طلبانه ترین کار ممکن است. هم تجربه دارد. هم خودش آماده است. هم کارشکنی‌ها برای او کمتر است و هم بیشترین رای و اعتماد مردم را داراست. اگر جریانات سیاسی مسلط بر شورا جسارت این کار را داشته باشند، آبروی اصلاح طلبی را خریده اند.


مخالفت طیف‌های اصلاح طلب با گزینه کارگزاران


کارگزاران پیش از این به صراحت از شهردار شدن محسن‌هاشمی حمایت کرده بود اما دیگر طیف‌های اصلاح طلب به دلایل مختلف از جمله این که با خروج محسن‌هاشمی از شورا مهدی چمران که یک اصول گراست وارد شورای شهر می شود با شهردار شدن‌هاشمی مخالفت کرده بودندکه آن را مخالف مشی اصلاح طلبی می دانستند .


ادعایی درباره آرای 7نامزد شهرداری تهران


با این حال تدبیر 24 به نقل از کانال خبری اصلاحات نیوز آرای اعضای شورای شهر به هفت نامزد را اعلام کرد که بر اساس آن سمیع ا... حسینی مکارم، سرپرست فعلی شهرداری تهران؛ ۱۶ رای، محمدعلی افشانی، معاون وزیرکشور رئیس سازمان شهرداری‌ها و استاندار سابق فارس، ۱۴ رای، پیروز حناچی، معاون شهردار تهران و معاون سابق وزارت راه و شهرسازی ۱۳ رای، حجت میرزایی معاون شهردار تهران ۱۳ رای، محمدابراهیم انصاری لاری، رئیس منطقه آزاد کیش و استاندار اسبق فارس 13 رای، محمود حجتی، وزیر کشاورزی ۱۱ رای و سیدمحمود حسینی کارمند شرکت ملی گاز و استاندار اسبق اصفهان ۱۰ رای را به دست آورده اند. این پایگاه خبری در ادامه مدعی شد: با اعلام انتشار آرای نامزدها، شنیده‌ها حاکی از آن است که محمودحجتی، وزیر کشاورزی که پیش از این نیز از سوی روحانی برای خروج از دولت منع شده بود، با اطلاع از عمومی شدن شمار آرایش قصد انصراف از ادامه رقابت‌ها را دارد و در جمع برخی از مشاوران خود از این تصمیم سخن گفته است. البته پیش از این نیز حجتی در واکنش به درخواست شورای شهرتهران درباره این که دو نامزد نهایی باید معاونان خود را پیش از استقرار با کمیسیون‌ها مطرح کرده و از آن‌ها رای اعتماد بگیرند ضمن ابراز مخالفت اعلام کرده بود که «درصورت شهردار شدن، معاونان و مدیرانم را خودم انتخاب خواهم کرد.» از سوی دیگر نیز بنابراخبار منتشر شده، دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری مخالف جدی جداشدن اعضای کابینه برای اداره شهرداری تهران است و این موضوع را به تمامی وزیران خود ابلاغ کرده است. اکنون باید دید ماراتن انتخاب سکان دار ساختمان بهشت آیا با رایزنی‌ها ی پشت پرده به خط پایان می رسد یا این چالش همچنان با گره‌های پیچیده و اختلاف دیدگاه‌های دو جریان اصلاح طلب و کارگزاران در شورای شهر تهران، طولانی تر خواهد شد؟


منبع: خراسان


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب