الزامات حمایت از تولید داخلی/ واحد یزد خود را ملزم به خرید کالاهای ایرانی میداند
دکتر معصومه طباطبایی استاد تمام دانشکده شیمی، نخستین عضو هیأت علمی واحد و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا از الزامات حمایت از کالای ایرانی و نقش دانشگاهها در کیفیت تولید گفت و اظهار کرد: اکنون مهم ترین مسأله کشور تولید ملی و اشتغال است که در ذیل عنوان اقتصاد مقاومتی قرار دارد و یکی از ابعاد آن حمایت از کالای ایرانی است که لازمه آن سخت کار کردن و تلاش مضاعف برای عملی شدن این شعار است.
وی ادامه داد: علت نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری نیز متمرکز شدن و محور قرار دادن این مساله مهم کشور از سوی قوای سه گانه و أحاد مختلف مردم است تا با تمرکز بر این امر مهم و برنامهریزی صحیح و اجرا و با بهرهگیری از فرصتها نتیجه مثبتی را برای کشور رقم بزنند.
رئیس واحد یزد با توجه به نقش دانشگاهها در حمایت از کالای ایرانی خاطرنشان کرد: بنا به فرمایش مقام معظم رهبری کالای ایرانی یعنی محصول نهایی کار و سرمایه و فعالیت اقتصادی و ذهن و ابتکار. فارغ التحصیلان دانشگاهی و دانشگاهیان باید با دانش خود نقش اساسی در تولید کالای ایرانی داشته باشند؛ آنها باید در افزایش بهبود کیفیت تولیدات وطنی مطابق با نیازها و سلیقههای بازار مصرف اهتمام ورزند که تربیت این نسل تأثیرگذار بر عهده دانشگاه است.
طباطبایی بخشنامه سازمان مرکزی دانشگاه آزاد را مورد توجه قرار داد و گفت: ملاک ما در استان یزد در استفاده از خرید کالاها، حذف خرید کالاهای غیرایرانی است. تغییر فرهنگ و مدل استفاده خرید کالا باید در بطن جامعه اتفاق بیفتد و قطعاً دانشگاهها با ارتباط خود با قشر تأثیرگذار جامعه میتوانند فرهنگ استفاده از کالاهای غیرایرانی را تغییر دهند. استفاده از کالای ایرانی باید در سبد خرید خانوادهها نهادینه شود.
وی یادآور شد: وقتی میتوان از مردم خواست کالای ایرانی را جایگزین کالای خارجی کنند که از نظر کیفیت و قیمت قابل رقابت با نوع خارجی باشد. به همین دلیل تولیدکنندگان باید به این نکته توجه خاص داشته باشند و مسلماً ارتباط صنعت و تولید با دانشگاهها و ارائه دانش فنی از سوی دانشگاهیان میتواند در این مسأله اثرگذار باشد. در مجموع هم دانشگاه هم صنعت باید برای حل مشکل استفاده از تولیدات داخلی در کشور گامهای اساسی بردارند.
این مسئول گفت: دانشگاه آزاد اسلامی یزد همراه و در مسیر منویات مقام معظم رهبری و دستورالعملهای ابلاغی از سوی سازمان مرکزی در نگاه نخست با غنی سازی تولیدات بومی و منطقهای که نگاه و دستورالعمل فراگیر باید باشد، کوشش خواهد کرد نقش ارزنده خود در ارتقابخشیدن به جایگاه تولیدات داخلی و تغییر فرهنگ استفاده و جایگزینی کالاهای ایرانی به جای کالاهای خارجی که منجر به کسب درآمد، ایجاد اشتغال و پویایی و سرحال و فعال نگاه داشتن ذهن دانشجویان و صنعتگران ایرانی است را ایفا کند.
گفتوگو از شهرام شریفی
انتهای پیام/