دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های غیرواگیر:

60 درصد مردم ایران دارای اضافه وزن و چاقی هستند

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های غیرواگیر با اشاره به اینکه 60 درصد مردم ایران گرفتار اضافه وزن و چاقی هستند، گفت: مصرف دو بار در هفته ماهی میزان سکته قلبی را کاهش می‌دهد.
کد خبر : 275181

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، فرشاد فرزادفر در مراسم نخستین مجمع سلامت استان تهران اظهار داشت: شیوع چاقی بر اساس شاخص توده بدنی در نظر گرفته می‌شود و در واقع بر اساس بررسی‌های به عمل آمده 22 درصد مردم ایران چاق و 60 درصد چاق یا دارای اضافه وزن هستند که این رقم بین تهران و سطح ملی میزان‌های برابری را دارد.


وی افزود: روستاهای تهران در معرض عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر بیشتری نسبت به سایر روستاها هستند که این مسئله ضرورت توجه بیشتر به این موضوع را نشان می‌دهد.


رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های غیرواگیر ادامه داد: هر چه از سمت فقرا به سمت ثروتمندان پیش می‌رویم در حال حاضر چاقی بیشتر است ولی طی سال‌های آینده فقیرها چاق‌تر شده چرا که برای تأمین نیازهای خود کربوهیدرات بیشتری مصرف می‌کنند.


فرزادفر بیان داشت: تهران شهر مستعدتری برای ابتلا به دیابت بوده و در حال حاضر جمعیت مبتلایان به این بیماری در کشور 10 درصد ولی در تهران 13 درصد است.


وی گفت:‌البته پرفشاری خون در تهران بهتر از متوسط کشوری بوده و این رقم در تهران 22 درصد و در کشور 26 درصد است.


رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های غیرواگیر با بیان اینکه افراد هر چه ثروتمندتر باشند بر اساس آمار موجود کمتر فشارخون می‌گیرند،‌گفت: در شهر تهران همچون سایر شهرها کمبود فعالیت فیزیکی رایج است و مصرف غذاهای ناسالم همچون فست‌فودها در بروز چاقی و اضافه وزن در کنار کم‌تحرکی موثر بوده و بیماری‌زا است.


فرزادفر عنوان کرد: استعمال سیگار در تهران بالاتر از متوسط کشوری بوده و زنان تهرانی نسبت به زنان کشورها نیز بیشتر سیگار می‌کشند البته باید در نظر داشت که وضعیت اجتماعی می‌تواند عده‌ای را سیگاری کند و برای عده‌ای مانعی در برابر استعمال سیگار باشد.بنابر این مؤلفه‌های اجتماعی باید تغییر داد تا شانس مساوی برای عدم استعمال ایجاد شود.


وی به مصرف میوه و سبزیجات اشاره کرد و بیان داشت: میزان مصرف میوه 17 درصد و سبزیجات 40 درصد در هفته است و در واقع مصرف میوه در تهران بهتر از متوسط کشوری است. از طرفی فقرا کمتر سبزی و میوه می‌خورند و باید سیاست‌گذاری‌های لازم در این زمینه انجام شود.


رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های غیرواگیر با بیان اینکه مصرف نمک در تهران بیشتر از میانگین کشوری است، گفت:‌مصرف دو بار در هفته ماهی میزان سکته‌های قلبی را کاهش می‌دهد که در حال حاضر در تهران مصرف ماهی نصف متوسط کشوری است.


فرزادفر بیان داشت: استفاده از کمربند ایمنی در تهران 79 درصد و در متوسط کشوری 75درصد بوده و از طرفی ثروتمندان بیشتر از کمربند ایمنی استفاده کرده‌اند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب