دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 ارديبهشت 1397 - 11:00

انتخاب رشته دکتری آغاز شد/ 7 نکته‌ مهم برای داوطلبان

انتخاب رشته‌های تحصیلی آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» (نیمه‌متمرکز) سال ۱۳۹۷ دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی (به جز دانشگاه آزاد اسلامی) از ساعت 11 امروز سوم اردیبهشت آغاز می‌شود.
کد خبر : 274947

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، براساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، آن‌دسته از داوطلبانی که براساس مندرجات کارنامه اولیه مجاز به انتخاب رشته‌های تحصیلی شده‌اند، می توانند از ساعت ۱۱ امروز دوشنبه سوم اردیبهشت تا روز شنبه هشتم اردیبهشت ۹۷ نسبت به ثبت کدرشته‌محل‌های انتخابی خود (حداکثر ۵۰ کدرشته محل درصورت وجود) اقدام کنند.


دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی آزمون دکتری ۹۷ از عصر روز پنجشنبه ۳۰ فروردین ماه ۹۷ از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org در اختیار داوطلبان مجاز به انتخاب رشته قرار گرفته است.


از ۱۸۷ هزار و ۸۲۱ داوطلب حاضر ۱۷۳ هزار و ۷۶۳ داوطلب مجاز و تعداد ۱۴ هزار و ۵۸ نفر مجاز به انتخاب رشته نیستند. ۹۲.۵۲ درصد حاضرین در جلسه آزمون مجاز و ۷.۴۸ درصد غیرمجاز اعلام شدند. از تعداد ۱۷۳ هزار و ۷۶۳ داوطلب تعداد ۷۵ هزار و ۷۵۹ نفر زن و ۹۸ هزار و ۴ نفر مرد هستند.


از ۱۷۳ هزار و ۷۶۳ داوطلب مجاز به انتخاب رشته، تعداد ۷۳ هزار و ۶۸۰ داوطلب مجاز به انتخاب رشته کدرشته‌های محل های دوره روزانه و سایر دوره ها هستند. همچنین از تعداد ۱۷۳ هزار و ۷۶۳، تعداد ۱۰۰ هزار و ۸۳ دوطلب منحصرا مجاز به انتخاب کدرشته محل‌های غیر‌روزانه یا به عبارت دیگر سایر دوره‌ها هستند.


اسامی معرفی‌شدگان دارای حدنصاب به منظور شرکت در مرحله دوم (مصاحبه، بررسی سوابق علمی و پژوهشی و...) همراه با برنامه زمانی مراجعه به دانشگا‌ه‌های مجری در اواخر اردیبهشت ماه ۹۷ از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش منتشر خواهد شد.


ظرفیت پذیرش کدرشته های امتحانی دوره دکتری «Ph.D» سال ۱۳۹۷ دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی به جز دانشگاه آزاد اسلامی تعداد ۱۳ هزار و ۶۶۵ نفر است.


داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته هستند و علاقه مند به انتخاب کدرشته واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی هستند، لازم است به سایت دانشگاه مذکور مراجعه و بر اساس اطلاعیه‌های مربوط که در سایت آن دانشگاه اطلاع‌رسانی خواهد شد، اقدام کنند.


نکات مهم دفترچه انتخاب رشته که داوطلبان باید حواسشان به آنها باشد


1- براساس مندرجات دفترچه راهنمای انتخاب رشته، آن دسته از داوطلبانی که براساس حدنصاب تعیین‌شده دانشگاه‌ها و موسسات حداقل در یک یا چند کدرشته محل حدنصاب لازم را دارا بوده و تمایل به شرکت در مرحله دوم آزمون (مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی) دانشگاه‌های ذی‌ربط را دارند، باید از طریق سایت سازمان از تاریخ 7 الی 16 خرداد برای انجام بررسی صلاحیت‌های عمومی، نسبت به واریز مبلغ 35 هزار تومان در سایت سازمان سنجش آموزش کشور اقدام کنند. بدیهی است داوطلبانی که در این باره اقدام نکنند، از مراحل گزینش نهایی حذف خواهند شد،


2- مطابق ضوابط، پذیرفته‌شدگان نهایی دوره روزانه آزمون ورودی دوره دکتری سال 1396 (اعم از پذیرش شهریور یا مرحله تکمیل‌ظرفیت)، حتی در صورت عدم ثبت‌نام یا انصراف قطعی از رشته قبولی، مجاز به ثبت‌نام و شرکت در آزمون ورودی دوره دکتری سال 1397 به‌منظور انتخاب رشته‌های تحصیلی دوره روزانه نبوده‌اند.


3- از آنجائی که تغییر رشته، تغییر گرایش و انتقال دانشجویان در مقطع دکتری امکان‌پذیر نیست، لذا به داوطلبان تاکید می‌شود درباره مراجعه به دانشگاه‌ها برای درخواست پذیرش و انجام مرحله مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی، دقت لازم را داشته باشند.


4- دانشجویان اخراجی، انصرافی و ترک تحصیل تا پایان‌خدمت دوره ضرورت مجاز به شرکت در آزمون و تحصیل در دانشگاه نیستند. سقف سنوات تحصیلی دوره دکتری، حداکثر پنج سال است و دانشجویانی که طی این مدت موفق به اتمام تحصیل نشوند، شرایط ادامه تحصیل را از دست خواهند داد.


5- سربازان در حال انجام خدمت، مجاز به تحصیل همزمان با انجام خدمت دوره ضرورت نیستند و در صورت قبولی در دانشگاه و نداشتن غیبت، برای برخورداری از معافیت تحصیلی، از خدمت ترخیص خواهند شد.


6- از همه پذیرفته‌شدگان نهایی کدرشته محل‌های دوره‌های غیرروزانه شامل دوره‌های نوبت دوم، پردیس خودگردان و مشترک در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، دانشگاه پیام نور و دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی، شهریه دریافت می‌شود. داوطلبان جهت اطلاع از میزان شهریه دوره‌های مختلف به پایگاه‌های اطلاع‌رسانی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی مورد نظر مراجعه کنند.


7- دانشگاه‌ها و موسسات مجری دوره‌های دکتری چگونگی تشکیل پرونده متقاضیان، زمان و مکان برگزاری آزمون، نحوه مصاحبه علمی یا برگزاری آزمون تخصصی را از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی خود و این سازمان به داوطلبان اعلام خواهند کرد. همچنین در صورت نیاز و تشخیص موسسه مبنی‌بر برگزاری آزمون تخصصی، مواد آزمون و ضرایب امتحانی از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه یا موسسه به اطلاع داوطلبان خواهد رسید. مرحله دوم آزمون (مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی) در موسسه برای هر داوطلب صرفا یک بار انجام می‌شود و عدم مراجعه داوطلبان در مرحله دوم آزمون، به منزله انصراف آنان تلقی شده و برگزاری مجدد امکان‌پذیر نخواهد بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب