دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 فروردين 1397 - 08:45
دارنده مدال برنز کشوری او-اسپرت در گفت‌وگو با آنا:

دانشگاه آزاد اسلامی مجموعه‌ای کم‌نظیر در عرصه ورزش کشور است

دارنده مدال برنز کشوری او-اسپرت دانشگاه آزاد اسلامی را مجموعه‌ای کم‌نظیر در عرصه ورزش می‌داند و از اینکه در تیم‌های این دانشگاه بصورت حرفه‌ای مشغول فعالیت‌های ورزشی و تحصیل است، ابراز خرسندی می‌کند.
کد خبر : 272773

فاطمه اسکندری پور دانشجوی رشته تربیت‌بدنی واحد شاهرود و دارنده مدال برنز رشته او-اسپورت در مسابقات کشوری است؛ کسب مقام اخیر او در رشته او-اسپرت کشوری باعث شد تا گفت‌وگویی با وی داشته باشیم که متن کامل آن را در ادامه می‌خوانیم.


*لطفاً خودتان را معرفی کنید.


-فاطمه اسکندری پور هستم. ترم 4 رشته تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود در مقطع کارشناسی و متولد شهرستان میامی.


*از چه سالی ورزش حرفه‌ای را آغاز کردید؟


-از 8 سالگی ورزش را شروع کردم و در سن 12 سالگی بطورجدی و حرفه‌ای وارد عرصه ورزش شدم.


*به چه صورت وارد فعالیت حرفه‌ای شدید؟


-در سن 18 سالگی مدرک مربی‌گری و داوری را گرفتم و مسابقات کشوری کیک بوکسینگ هم شرکت می‌کردم و در همین سال با او-اسپورت آشنا شدم و در بخش مبارزه فعالیت اصلی خودم را شروع کردم.


*گفتید در بخش داوری هم مدرک دارید؛ یعنی الآن داوری هم می‌کنید؟


-بله من مدرک داوری درجه 3 را گرفتم و الآن می‌خواهم برای داوری درجه 2 اقدام کنم.


*چه کسانی شما را برای این رشته تشویق کردند و اصلاً چه انگیزه‌ای باعث شد وارد این رشته ورزشی بشوید؟


-من اصلاً ورزش رزمی را دوست نداشتم یعنی اصلاً روحیه‌ام طوری نبود که ورزش رزمی را دوست داشته باشم اما پدرم خیلی به این‌گونه ورزش‌ها علاقه‌مند بود، چون نظامی بود. بنابراین من را از 8 سالگی به سمت این ورزش تشویق کرد. اوایل هم علاقه‌ای نداشتم ولی به‌ مرور اولین مسابقاتی که رفتم و در همان مسابقه اول مدال طلا گرفتم و از آنجا شد که شوق و رغبتم به این رشته زیاد شد و رفتم به سمت ادامه دادن آن و حرفه‌ای شدن.


*نخستین مدال شما در چه سطحی بود؟


-در مسابقات شهرستان که در شاهرود برگزار شده بود من مدال طلا در وزن نونهالان را کسب کردم.


*آیا از شما برای عضویت در تیم دانشگاه دعوت شده است؟


-فکر نکنم دانشگاه تیم او-اسپورت داشته باشد. اگر تیم تشکیل بشود حتماً بچه‌هایی که در این رشته فعالیت می‌کنند عضو تیم خواهند شد.


*سطح این رشته را در شاهرود چطور می‌بینید؟


_اگر کمک و همکاری کنند ما می‌توانیم سطحش را بالاتر ببریم ولی الآن هم با کارهایی که یکی از استادان شاهرود انجام می‌دهند این رشته در حال پیشرفت است.


*تعدادی از ورزشکاران برای اعزام به مسابقات بین‌المللی مشکل جذب اسپانسر را برای هزینه‌ها مطرح می‌کنند؛پیشنهاد شما برای جذب اسپانسر چیست؟


-پیشنهادم این است که دولت یا کسانی که در عرصه ورزش از ما بالاتر هستند از لحاظ مالی به ما کمک کنند تا بتوانیم به آن نقطه اوجی که می‌خواهیم برسیم. چون اگر این‌گونه نباشد نمی‌توانیم مثلاً وارد انتخابی تیم ملی یا عضو تیم ملی بشویم و در نتیجه نمی‌توانیم در مسابقات شرکت کنیم چراکه ورودی‌هایی دارد که از پس آن بر‌نمی‌آییم. حتی همین مسابقات کشوری هم که می‌رویم تمام هزینه‌هایش را خودمان پرداخت می‌کنیم ولی متأسفانه این اتفاق (جذب اسپانسر) به‌ سختی انجام می‌شود و ما هر سال از شرکت در مسابقات عقب می‌مانیم.


*تاکنون چه مقام‌هایی در مسابقات مختلف کسب کردید؟


-سال 92 در مسابقات کیک بوکسینگ که در فیروزکوه برگزار شد شرکت و مدال طلا کسب کردم. سپس در مسابقات کرج شرکت کردم که مسابقات کشوری کیک بوکسینگ بود و به مقام دوم رسیدم. سپس در دوم و سوم اسفند 96 در مسابقات کشوری که در همدان برگزار شد و نخستین مسابقه او-اسپورت من بود در بخش مبارزه اکسایا سبک آزاد شرکت و مقام سوم کشوری را کسب کردم.


*برنامه‌های بین‌المللی‌تان چیست؟


-تیر 97 در مسابقات آسیایی که در همدان برگزار می‌شود شرکت می‌کنم و اگر توانستم آنجا مدال کسب کنم برای سال بعد در مسابقات جهانی شرکت می‌کنم.


*الآن عضو تیم ملی هستید؟


-بله. من و آن دو نفری که اخیراً روی سکو رفتیم اما به خاطر همان موضوع هزینه‌ها و اسپانسر نتوانستم بروم اما برای سال بعد اگر این اتفاق بیفتد دوباره شرکت می‌کنم.


*مساله حجاب برای بانوان در مسابقات بین‌المللی مهم است. شما در این مورد به مشکلی برنخوردید و آیا حجاب برای شما محدودیت ایجاد نکرده است؟


-خیر حجاب محدودیت ایجاد نمی‌کند و تقریباً هیچ کاری به کیفیت مبارزه بانوان ندارد. فقط در مسابقات کلاهی سرمان می‌کنیم که زیر کلاه مقنعه است و هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند و اصلاً موضوع پیچیده‌ای نیست.


*آیا کشورهای دیگر با این مسئله طور خاصی برخورد می‌کنند؟


_من تا حالا مسابقات خارجی نرفته ام اما فکر نمی‌کنم مگر اینکه کشوری که در مسائل سیاسی با ایران مشکل دارد مشکلی به وجود بیاورد. ولی خب بچه‌های ما از حجاب دست نمی‌کشند و برایشان هم سخت نیست و با همان حجاب مسابقات را ادامه می‌دهند.


*فعالیت ورزشی شما به تحصیلتان لطمه‌ای وارد نمی‌کند؟


-نه! چون رشته درسی‌ام هم تربیت‌بدنی است من در کنار آن رشته‌ای که انجام می‌دهم علمش را هم یاد می‌گیرم و اینکه خیلی به دردم می‌خورد و می‌توانم همه‌جا از آن کمک بگیرم.


*به خانم‌ها برای تحرک بیشتر و ورزش چه توصیه‌ای دارید و آیا شما خانم‌ها را به ورزش حرفه‌ای هم توصیه می‌کنید؟


-هر خانمی می‌تواند به اینجا برسد و به خانم‌ها توصیه می‌کنم از ورزش رزمی نترسند. ورزش رزمی آسیب‌دیدگی زیادی دارد ولی خب قشنگی خاص خودش را هم دارد. ورزش رزمی تنها مشت و لگد نیست به نظر من یک هنر است که می‌تواند روی تمرکز ذهن و این‌ها تأثیر بگذارد و اینکه یک رزمی‌کار از تمرکز بالایی برخوردار است و توصیه می‌کنم از ورزش رزمی نترسند و به سمت ورزش رزمی یا هر ورزشی که دوست دارند بروند.


*فکر می‌کنید در بین دوستان، همکلاسی‌ها و یا آشنایانتان ورزش جایگاه واقعی خود را دارد؟


-بی‌تحرکی زیاد است و اینکه ذهنشان درگیر چیزهای دیگری است و نمی‌توانند آن‌طور که باید و شاید ورزش را در زندگی‌شان جای بدهند ولی به نظر من اگر ورزش را در برنامه زندگی خود قرار دهند، ذهنشان هم آرام‌تر می‌شود و برای روان خودشان هم بهتر است. اما متأسفانه در جامعه ما این اتفاق به‌خوبی نمی‌افتد و تعداد کمی به ورزش روی می‌آورند اما الآن تعداد بانوانی که علاقه‌مند به فعالیت‌های ورزشی هستند نسبت به گذشته بیشتر شده است.


*یعنی شما نقش ورزش را در افزایش روحیه مثبت مؤثر می‌دانید؟


-بله، بسیار زیاد. چون کسی که ورزش می‌کند حتماً نسبت به آن کسی که بی‌تحرک است، شادابی بهتری دارد.


*در این زمینه چه توصیه دیگری به خانم‌ها دارید؟


-اینکه یک ساعت از وقتشان را در روز برای ورزش اختصاص بدهند و مطمئن باشند اثرات آن را خواهند دید.


*امکانات دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود در رشته شما چگونه است؟


-امکانات خوب است و من و دوستانم که در این رشته درس می‌خوانیم راضی هستیم. استادان ما هم چون خودشان ورزشی هستند از سطح علمی بالایی برخوردارند و خدا را شکر همه‌ چیز برای پیشرفت فراهم است.


*چرا دانشگاه آزاد را برای تحصیل انتخاب کردید و کلا این دانشگاه را چطور می‌بینید؟


*دانشگاه خیلی خوبی است و به دانشجوهایش ارزش می‌دهد و در عرصه ورزشی خیلی به فعالان بها می‌دهد. الآن مثلاً ما به دلیل آن کار و مشغله‌ای که داریم ممکن است بعضی از کلاس‌ها را نتوانیم شرکت کنیم اما واقعاً با ما راه می‌آیند و از همه به خاطر همکاری‌شان تشکر می‌کنم. در کل خیلی دوست داشتم در این دانشگاه درس بخوانم و این اتفاق هم برایم افتاد و الآن خوشحالم. به نظرم دانشگاه آزاد اسلامی مجموعه‌ای کم‌نظیر در عرصه ورزش کشور است.


*چرا به این نتیجه رسیدید؟


-شما می‌توانید این مهم را در موفقیت‌های ورزشی این دانشگاه در همه شبکه‌های صداوسیما ببینید. اگر واقع‌بین باشیم می‌بینیم که دانشگاه آزاد در ورزش و بویژه در عرصه حرفه‌ای موفقیت‌های کم‌نظیری دارد که همه را در یک مجموعه جمع کرده است.


*و سخن پایانی...


از همه استادان و دست‌اندرکاران این دانشگاه که نهایت همکاری را با من دارند صمیمانه سپاسگزارم.


گفت‌وگو از: سید امیررضا حسینی نژاد


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب