هنر انقلاب متعلق به خواص نیست
بهگزارش گروه فرهنگی خبرگزاری آنا از روابط عمومی سپهر سوره هنر؛ سید مسعود شجاعی طباطبایی سرپرست معاونت هنری حوزه هنری در پاسخ به اینکه آیا هنر مدرن در حوزه تجسمی با هنر انقلاب وفق داده شده است یا نه، بیان کرد: با ظهور و بروز انقلاب شاهد اتفاقاتی در حوزه تجسمی بودهایم که نوعی نگرش و قالب خاص را میطلبد. این قالب باید با طیف عمومی مردم همخوان باشد، بنابراین هنر انقلاب از جنس مردم است. به طور کلی می توان تنوعی از کاریکاتور، پوستر، دیوارنگارهها و شقوقی را در عرصه تجسمی هنر انقلاب مطرح کرد.
وی افزود: این تصاویر در روزنامهها و از طریق چاپ در گذشته در اختیار مردم قرار میگرفت و این رسانهها بودند که به دیده شدن آثار کمک میکردند. همچنین درباره آنها توسط مردم و متخصصان مدتها بحث و گفتوگو میشد و عملا شاهد شکلگیری هنری بودیم که پیش از این، سراغ نداشتیم.
سرپرست معاونت هنری حوزه هنری ادامه داد: بیشتر آثار هنر انقلاب در سالهای اولیه از دل دانشگاهها و از میان جوانان به منصه ظهور رسید. هریک از این آثار نیز حرفی برای گفتن داشتند و بعدها ماندگار شدند، همچنین در عرصه تجسمی ظهور و بروز یک اندیشه و تفکر زودتر صورت میگرفت، از این رو هنرمندان این حوزه، در شکلگیری هنر انقلاب اسلامی به نوعی پیشرو بودند.
وی با بیان این که هنر انقلاب، هنری است که به معنای واقعی مردمی است و متعلق به خواص نیست، خاطر نشان کرد: فعالیت هنری من با طراحی چند کاریکاتور آغاز شد. کارهای اول من کارهای بزرگی در سایز و اندازه است چراکه ابتدا روی دیوار طرح کشیدم و بین سالهای 60 تا 62 ، 22 نقاشی دیواری با مضمون جنگ طراحی کردم. بعد از آن از فتح الله جوادی که مسئول نشریه اطلاعات هفتگی بود صفحه دیدگاه را به طور هفتگی در اختیار من قرار داد. آن زمان نشریات تیراژ بالاتر از 500 هزار نسخه داشتند. خبرنگاران خارجی نیز گزارشهایی از این اقدامات و مطالب منتشر میکردند.
شجاعی افزود: این شروع خوب، بعدها در دانشکده هنرهای زیبا که گروه «کاسنی» را تشکیل دادیم. به سرعت گسترش یافت و حاصل آن اتفاقات مهمی در عرصه کاریکاتور شد. اولین نشریه کاریکاتور و اولین دو سالانه کاریکاتور نیز به تدریج شکل گرفت، نخستین سایت تخصصی این رشته راه اندازی شد، اولین خانه کاریکاتور توسط این گروه شکل گرفت و جریان جدی منتج از آن از تهران به کل کشور گسترش یافت.
وی با اشاره به اهمیت نقش جوانان در پرداختن به هنر انقلاب عنوان کرد: اتفاقا جوانان در استانهای محروم کارهای بسیار فاخری را در زمینههای نقاشی، خوشنویسی، کاریکاتور و گرافیک ارائه میکنند. در آخرین مسابقه حوزه هنری در قالب پوستر بیش از 320 هنرمند حرفهای شرکت کرده بودند که همین امر، کار داوری را بسیار سخت میکرد.
چهارمین هفته هنر انقلاب اسلامی تا 26 فروردین ماه در حوزه هنری ادامه دارد.
انتهای پیام/