دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
میرکریمی در پاسخ به آنا؛

هیچ گونه دخالتی در کار من نبوده است/ «همه می‌دانند» به جشنواره فجر نرسید

دبیر سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر در نشست پرسش و پاسخ این جشنواره گفت: وزیر و آقای حیدریان به طور کامل به بنده اعتماد کردند و مطلقا دخالتی در کار من نبوده است.
کد خبر : 272232

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا، در ادامه نشست خبری سی و ششم جشنواره جهانی فیلم فجر رضا میرکریمی؛ دبیر جشنواره پاسخگوی سوالات خبرنگاران شد. وی در پاسخ به خبرنگار آنا در خصوص اینکه با توجه به جلسات متعددی که نمایندگان مجلس با دبیر جشنواره ملی داشتند و در مورد هزینه‌ها و حضور آثار صحبت کردند، آیا این جلسات با شما هم صورت گرفت، توضیح داد: اینکه در جشنواره ملی فیلم فجر دخالت شده و نمایندگان مجلس با آقای داروغه‌زاده جلسه داشته‌اند را من نمی‌دانم و البته امری نیست که تایید بشود اما در مورد کار من باید بگویم که وزیر و آقای حیدریان تماما به بنده اعتماد کردند و مطلقا دخالتی در کار من نبود و ما با استقلال فیلم‌ها را دیدیم و من تمام فیلم‌ها را خودم انتخاب کردم.


تلاش داریم جشنواره‌ای در تراز جمهوری اسلامی داشته باشیم


وی در پاسخ به این سوال که گویی این جشنواره هدف مشخصی را دنبال نمی کند، گفت: ما هر بخشی را که طراحی کردیم با فکر و اعتقاد بوده است. تعداد اتفاقات و برنامه‌‌های جشنواره با هدف طراحی شده است و جشنواره ما تنها جشنواره‌ای نیست که بخش‌های مختلفی دارد و دیگر جشنواره‌های معتبر جهان نیز بخش‌های مختلفی دارد.


میرکریمی افزود: ما تلاش داریم جشنواره‌ای در تراز جمهوری اسلامی داشته باشیم و بتوانیم در جهان با وجهه‌ای فرهنگی حضور یابیم. خارجی‌ها ما را رصد می‌کنند. امسال ما همزمان با 3 جشنواره مهم جهانی چون مسکو و پکن برگزار می‌شویم ولی باز هم مهمانان خارجی حاضر هستند در جشنواره ما حضور یابند.



نمی‌توانیم فیلم اکران شده را به بخش مسابقه بیاوریم


دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر درباره فیلم «به وقت شام» ابراهیم حاتمی‌کیا عنوان کرد: ما از سرمایه‌گذار فیلم خواستیم فیلم‌شان را اکران نکنند و در بخش مسابقه ما حضور یابند ولی آنها دوست داشتند اکران کنند و چون ما نمی‌توانیم فیلم اکران شده را به بخش مسابقه بیاوریم، لذا فیلم «تنگه ابوقریب» ساخته بهرام توکلی را در بخش مسابقه داریم.


میرکریمی درباره افتتاح جشنواره با فیلم «آن سوی ابرها» ساخته مجید مجیدی بیان کرد: من افتخار می‌کنم جشنواره با فیلم خوب و با استانداردهای جهانی به کارگردانی فیلمساز بزرگ کشورمان مجید مجیدی آغاز می‌شود.


نمی‌خواستیم از المان‌های تکراری استفاده کنیم


دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر درباره پوسترهای بخش‌های مختلف جشنواره عنوان کرد: در طراحی پوسترها ما نگاهی ملی داشتیم و هویت و داشته‌های خود را به نمایش گذاشتیم. پوسترهای سال گذشته تا جایی با استقبال رو به رو شد که از برخی پوسترها چندبار چاپ کردیم زیرا مهمانان خارجی می‌خواستند نمونه‌ای از پوسترها را با خود به کشورهایشان ببرند.


وی افزود: ما می‌خواستیم عادت‌ها و کلیشه‌های قبلی در طراحی پوستر جشنواره‌ها را بشکنیم و از المان‌های تکراری استفاده نکنیم.


میرکریمی در پاسخ به پرسش دیگری درباره اینکه به عنوان مشاور بین‌الملل سازمان سینمایی هم فعالیت دارد و همچنین فعالیت در این جشنواره بیان کرد: این دو موضوع خیلی قابل تفکیک نیستند و حوزه های مشترک دارند. ما یک imdb ایرانی فراهم کردیم که یک سال فعالیت چند محقق حاصلش سایتی شد که همه محتوای ایران را به مخاطب خارجی معرفی می کند. بیش از ۴۷۰۰ فیلم سینمایی و تعداد بالایی فیلم کوتاه در این سایت قرار دارد که رونمایی آن در طول جشنواره انجام می شود و مسئول مربوطه توضیحات بیشتر را ارائه خواهد کرد.


نمی‌توانیم سینمای ترکیه را نادیده بگیریم


پرسش بعدی به کم رنگ بودن تعامل با رسانه‌های خارجی و توجه به سینمای ترکیه اختصاص داشت که رضا میرکریمی در این باره بیان کرد: ترکیه همسایه ما است و تبادلات خوب سینمایی با آنها داریم و در 2 دوره اخیر جشنواره جهانی فیلم فجر به آنها توجه ویژه شده است. ما نمی‌توانیم سینمای ترکیه را نادیده بگیریم و در تدارک کارهای مشترک بیشتر هستیم.


وی درباره تعامل با رسانه‌های گفت: حتما حضور رسانه های خارجی برای ما مساله مهمی است و شما همراه ما هستید. ولی واقعا نمی توان با همه رسانه‌های حاضر در جشنواره که بیش از 1500 رسانه هستند مصاحبه اختصاصی انجام داد.


لیست بودجه‌های جشنواره بیش از نوسانات ارز بسته شده بود


وی در خصوص نوسانات دلار و تاثیر مالی آن بر حضور مهمانان و برنامه‌ها و همچنین مساله حمایت از همه طیف فیلمسازان مطرح کرد: کارهای جشنواره خیلی زود شروع شده و بودجه‌ها قبلا بسته شده و در این دوره با مشکلی رو به رو نیستیم و امیدوارم این شرایط اقتصادی گذرا باشد و به سال‌های بعد نرسد.


وی درباره بخش دوم سوال بیان کرد: جشنواره ملی و جهانی فیلم فجر در کنار هم هستند و مقابل هم نیستند. ما می خواهیم در جشنواره تا جایی که امکان داریم استعدادهای جوان را شناسایی کرده و فرصت بروز بدهیم.



از متن‌های رسیده برای دارالفنون حمایت مالی کرده‌ایم


میرکریمی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه به فرهنگ منطقه‌ای توجه نمی‌شود گفت: افغانستان هرگز از توجه جشنواره جهانی خارج نمی‌شود برای مثال امسال در بخشی فیلمی از این کشور داریم ضمن اینکه مهمان و داور و سهمیه‌ای در بخش دارالفنون از این کشور نیز داریم. اصلا در دارالفنون الویت ما حضور افرادی از منطقه در این بخش است.


مساله بازار فیلم جشنواره جهانی فیلم فجر موضوع سوال بعدی بود. همچنین مطرح شد که سینماگران مطرح چرا در جشنواره حضور نمی یابند.


میرکریمی توضیح درباره بخش بازار را به مسئول بخش بازار محول کرد و درباره حضور فیلمسازان و بی میلی آنها به جشنواره‌ها گفت: ما باید کار ایجابی کنیم تا سینماگران متمایل به حضور در جشنواره شوند. ما باید جشنواره‌ای کارآمد و با برنامه های متنوع برگزار کنیم تا سینماگران متمایل به شرکت در جشنواره باشند.


میرکریمی درباره بخش دارالفنون اظهار کرد: ما بعد از چند ماه که متن‌های آنها رسید و تایید شد حمایت مالی خودمان را انجام دادیم چون برگزیده ها در کشورهای مختلف هستند و ما پول آنها را پرداختیم.


نمی‌توانیم درخواست‌های رسانه‌ها را بی‌پاسخ بگذاریم


دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر درباره سوال یکی از خبرنگاران که خواستار کم کردن تعداد کارت‌های جشنواره بود، گفت: ما نمی‌توانیم درخواست‌های رسانه‌ها را بی‌پاسخ بگذاریم و همچنین ما با علاقمندانی رو به رو هستیم که می‌خواهند از فیلم‌ها و برنامه‌ها استفاده کنند و باید تا حد امکان به این درخواست‌ها پاسخ بدهیم.


کثیریان مدیر رسانه جشنواره به سابقه گذشته اشاره کرد و گفت: ما سال گذشته سالنی را ویژه اهالی رسانه داشتیم که بعضا پر نمی شد و تجربه خوبی نبود.


سیف الله صمدیان از مدیران جشنواره نیز در این باره گفت: بزرگترین اتفاق سینمایی جهان کن است و آنجا برای خبرنگاران ساعت هشت و نیم صبح نمایش ویز می گذارند اینجا شاید بشود از سال های دیگر نمایش ویژه برای خبرنگاران بگذارند ضمن اینکه در آنجا کارت های خبرنگار متفاوت و رنگی دارند. امیدوارم بشود سانس های زودگاهی راه بیفتد که این مشکل حل شود.


برای تنوع و کامل شدن پکیج فیلم ها را انتخاب می‌کنیم


پرسش بعدی به انتخاب فیلم‌هایی که بعضا در جشنواره ملی فیلم فجر رد شده و در جشنواره جهانی پذیرفته می شوند اختصاص داشت و همچنین پرسیده شد آیا شورای سیاستگذاری این دو جشنواره جداست؟


میرکریمی بیان کرد: دو شورای سیاستگذاری جداگانه وجود دارد که رییس هر دو آقای حیدریان است اگر فیلمی از جشنواره ملی جا ماند به معنای این نیست که فیلم بدی است به معنی این است که به نظر هیات انتخاب رده پایینی در میان فیلم های دیگر گرفته است اما نباید فرصت های دیگر را از دست بدهد. ما برای تنوع و کامل شدن پکیج فیلم ها را انتخاب می کنیم.


8 میلیارد تومان هزینه کل جشنواره


دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر درباره هزینه‌های جشنواره بیان کرد: ما هزینه را 8 میلیارد اعلام کرده بودیم و حالا شما محاسبه کنید برگزاری جشنواره با این حجم برنامه ها و مهمان ها و خرید حق پخش فیلم ها و تدارک چنین رویدادی جهانی چقدر هزینه دارد و آیا دیگر چیزی برای دستمزد مدیران من ماند. ضمن اینکه هزینه و فایده توسط سیاستگذاری کلان کشور سنجیده می شود که این رویداد در چه حوزه هایی می تواند به کشور کمک کند و هزینه های دیپلماسی عمومی کشور را کاهش دهد.


یکی دیگر از سوالات خبرنگاران به مساله ممیزی فیلم های خارجی و رضایت صاحبان آثار بود. دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر گفت: صاحبان آثار را در جشنواره و در سالن نمایش فیلم‌هایشان می‌بینید و این یعنی اینکه با رضایت و نظر خودشان ممیزی‌های مدنظرمان انجام می‌گیرد.


وی افزود: این مساله ممیزی که انقدر در ایران به آن تاکید می کنید در کشورهای دیگر هم وجود دارد و فیلمسازان جهان هم این مساله را می‌دانند. نماینده فیاپ که سال گذشته به ایران آمد به این مساله هم دقت کرد و متوجه شد رضایت فیلمسازان هم جلب شده است.



«همه می‌دانند» به جشنواره فجر نرسید


نمایش فیلم اصغر فرهادی در جشنواره جهانی فیلم فجر موضع دیگر نشست بود که میرکریمی در این باره گفت: ما صحبت کردیم ولی گفته شد فیلم ایشان به زمان نمایش در جشنواره ما نمی‌رسد.


وی افزود: ما تعامل خوبی با ایشان داریم و شاید در دوره بعد در مقام داور از حضور ایشان بهره ببریم.


یکی از خبرنگاران به نمایندگی جامعه ناشنوایان از دست اندرکاران جشنواره خواست امکاناتی فراهم شود که این جامعه نیز بتوانند از برنامه های جشنواره بهره ببرند.


میرکریمی نیز گفت: از جمعیت ناشنوایان دعوت کنیم که در یک سانس ویژه حضور یابند.


حضور علاقمندان شهرستانی برای شرکت در برنامه‌های جشنواره و تماشای آثار مساله دیگری بود که به آن اشاره شد که جشنواره در سال های بعد در استان ها نیز جشنواره برگزار شود.


دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر گفت: در جشنواره جهانی فیلم فجر هر فیلم اجازه 2 بار پخش دارد و مساله ما با جشنواره ملی فیلم فجر فرق دارد.


به ده‌ها جشنواره جهانی احتیاج داریم‌


وی درباره ایجاد فضایی برای ورک شاپ‌ها در شهرهای دیگر گفت: من افسوس می خورم که تمرکزگرایی رخ داده اما عرف این نیست در شهرهای دیگر باشد. من شخصا فکر می‌کنم ما به ده‌ها جشنواره جهانی احتیاج داریم‌ ما سرمایه‌گذاری در حوزه فرهنگ نمی کنیم و همین یکی را هم زیاد می دانیم حال من بد می شود که چرا در شهرستان ها رویدادهای فرهنگی رخ نمی دهد.


دو دیدگاه متفاوت در این کشور در حال جنگ با هم هستند یک دیدگاه می گوید همه چیز را تعطیل کنیم و در سبد ارزاق بگذاریم اما دیدگاهی هم می گوید که بخشی را به سبد فرهنگی اختصاص دهیم. من فکر می کنم جمعیت زیادی در کشور ما جنگجویی و به هم زدن هر چیزی است که در حال درست شدن است. اگر انسان ها امیدوار شوند آنقدر صف دلار و تنش روانی نمی بینیم همه این ها به خاطر غفلت در حوزه فرهنگ است. یک عده عوام فریبی می کنند و می گویند باید این پول ها جمع آوری شود و به سبد ارزاق تعلق بگیرد.


سوال دیگر درباره همکاری وزارت امور خارجه برای حضور مهمانان خارجی بود که میرکریمی گفت: وزارت خارجه همکاری خیلی خوبی با ما داشته و دارد و فقط چند مورد نگرانی داریم که امیدوارم ویزای این افراد هم به زودی صادر شود و همه مهمانان ما به ایران بیایند.



مسیرمان را درست رفته‌ایم


میرکریمی درباره مقاله روزنامه هاآرتص رژیم اشغالگر قدس که فضاسازی علیه جشنواره جهانی فیلم فجر گفت: این نشان دهنده الهام بخش بودن جشنواره است و اینکه ما مسیرمان را درست رفته‌ایم.


ما عصبانی نیستیم و دوست داریم به جز رژیم اشغالگر قدس، با همه جهان کار کنیم. ما ردپای سینماگران برجسته مثل کیارستمی را در سینمای قفقاز و ترکیه مشاهده می‌کنیم. بنابراین باید موضعی که ما را در جایگاه بالاتری قرار میدهد را حفظ کنیم. نکته دیگر سرمایه‌گذاری در دیپلماسی عمومی است که هزینه‌های کشور را در حوزه سخت افزاری کاهش می‌دهد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب