دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 فروردين 1397 - 14:43
دکتر ولایتی:

«قدس» بالاترین و والاترین عنوانی است که می‌تواند محور وحدت مسلمانان باشد

دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی گفت: توجه به قدس، یعنی حق‌جویی و دفاع از حقوق ملت مظلوم فلسطین که در تاریخ نظیر ندارد،
کد خبر : 271961

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، همایش بین‌المللی «القدس‌ وجهتنا» از دقایقی پیش با حضور دکتر علی‌اکبر ولایتی دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی و هیات‌هایی از چند کشور منطقه‌ای در دمشق پایتخت سوریه آغاز به کار کرد.


دکتر ولایتی در سخنرانی خود این همایش با بیان اینکه این کنفرانس از این جهت مهم است که یکی از ملت‌های مظلوم یعنی ملت سوریه که قربانی دسیسه دشمنان امت اسلامی شده درد سخت زخم ناشی از چندین سال مقاومت در برابر توطئه‌گران خارجی را تحمل می‌کند ولی در این میان درد اصلی امت را از یاد نبرده است.


متن کامل صحبت‌های دکتر ولایتی را در زیر مشاهده می‌کنید:


بسم الله الرحمن الرحیم


الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین و اصحاب المنتجبین


خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: کنتم خیر امه اخرجت للناس تامرون بالمعروف و تنهون عن المنکر


خواهران و برادران گرامی؛


سخن از وحدت و امت است. امتی که نیکوترین امت‌هاست؛ ذات نیکویی، با تفرقه‌ همساز نیست. در ذات نیکویی، تفاهم و تلاش برای یاری یکدیگر و هم‌افزایی نهفته است. امتی که به اختلاف با یکدیگر مشغول باشند، امتی که به رشد و توسعه و پیشرفت جوامع خود نیاندیشند، امتی که به بیگانه تکیه کند، امتی که حق برادری را در حق برادر دینی خود به عمل نیاورد، از نیکی و خیر به دور است، گویی که خدای متعال با این فرموده در قرآن کریم به مسلمانان فرمان می‌دهد که به هر چه نیکو و نیکویی است بیندیشند.


محبت به یکدیگر، ایستادگی در برابر ظلم، عدالت‌جویی، تلاش در جهت اعتلای معنوی جامعه و همچنین پیشرفت مادی، از مظاهر نیکویی است که باید بدان بندیشیم و در مسیرش به حرکت در آییم. لیکن نیکویی بزرگ، وحدت، ظلم‌ستیزی و عدالت‌جویی است. مسلمانان بیش از هر زمانی به وحدت نیازمندند و آحاد ملت، آن را از نخبگان مطالبه می‌کنند. وحدت مسلمانان نه به معنای کنار گذاشتن مذاهب و عقاید خود است (که اختلاف در دیدگاه و مذهب میان مسلمانان از دیرباز امری طبیعی و پذیرفته شده بوده است) بلکه هدف از وحدت، تقویت یکدیگر در برابر چالش‌های پیش روست. اصول این وحدت وقتی سهل‌تر خواهد شد که محوری برای آن داشته باشیم.


به نظر ما «قدس» بالاترین و والاترین عنوانی است که می‌تواند محور وحدت مسلمانان باشد؛ توجه به قدس، توجه به معنویت و اخلاق و عبادت است؛ توجه به قدس، حفاظت از میراث تاریخی مسلمانان و همه ملل مشرق زمین است؛ توجه به قدس، یعنی توجه به همزیستی مسالمت‌آمیز با پیروان دیگر ادیان سماوی؛ توجه به قدس، یعنی ظلم‌ستیزی و ایستادگی در برابر ظلم مستمر صهیونیست‌ها؛ توجه به قدس، یعنی جهاد و مقابله با استکبار و سیاست‌های استکباری و خوی استکباری؛ توجه به قدس، یعنی حق‌جویی و دفاع از حقوق ملتی مظلوم که در تاریخ نظیر ندارد، یعنی ملت فلسطین؛ توجه به قدس یعنی عدالت‌جویی.


این کنفرانس، از این جهت حائز اهمیت است که یکی دیگر از ملت‌های مظلوم، یعنی ملت سوریه که قربانی دسیسه دشمنان امت اسلامی شده، در حالی که خود درد سخت زخم ناشی از چندین سال مقاومت در برابر توطئه‌گران خارجی را تحمل می‌کند، اما درد اصلی امت را از یاد نبرده است.


در اینجا لازم می‌دانم به نقش بزرگ مرحوم حافظ اسد اشاره کنم که توانست سوریه را به دژ مستحکم دفاع از مقاومت مبدل سازد. در عین حال، گام‌های بزرگی در مسیر پیشرفت مادی کشور بردارد و پس از او، رئیس‌جمهوری شجاع و حکیم، جناب آقای دکتر بشار اسد این مسیر را ادامه داده است. از درگاه ایزد منان برای آن مرحوم آمرزش و غفران و برای رئیس جمهوری دکتر بشار اسد توفیق و صحت و سلامت و برای ملت برادر سوریه، سرفرازی مسئلت دارم.


اساتید محترم و حضار گرانقدر


خواهران و برادران ارجمند


دیر زمانی است که آحاد امت، از نخبگان جهان اسلام، تلاش در جهت وحدت و اعتلای مسلمین را طلب می‌کنند، اما گویی نخبگان، نیازمند تلاش بیشتری هستند تا در مسیر تعالی با امت همراه‌تر باشند. وظیفه نخبگان جهان اسلام در این برهه حساس، بسیار اساسی و غیر قابل انکار است. نخبگان جهان اسلام، افزون‌بر آنکه خود باید در مسیر وحدت و تعالی حرکت کنند، باید برای رفع موانع وحدت بیشتر و بیشتر بیندیشند و برای مشکلات امروز جهان اسلام، راهکار ارائه کنند.


بدیهی است بسیاری از مشکلات کنونی امت اسلامی مشترک است. دشواری‌های مقابله با شبیخون فرهنگی بیگانه، درمان نارسایی‌های اجتماعی و غیره، همگی نیازمند ارائه راهکار است. تلاش برای بالا بردن سطح علمی و تکنولوژیکی کشورهای اسلامی، در حقیقت خود یک جهاد است. لذا ملاحظه می‌فرمائید که شما سروران گرامی از نخبگان امت اسلامی، رسالتی بس عظیم بر دوش دارید که اگر از انجام آن کوتاهی شود، در برابر امت و خدای امت مسئول هستید.


حضار گرانقدر


امت اسلامی، امتی مسالمت جو و صلح‌طلب بوده است که همواره اقلیت‌های دینی را در جوامع خود محترم شمرده است. تصویر خشنی که برخی از جریان‌های افراطی از اسلام ارائه می‌کنند، هیچ ربطی به اسلام ندارد و اگر رفتار آنان با دقت مورد بررسی قرار گیرد، یقینا دست دشمنان اسلامی را در ورای ایشان مشاهده خواهیم کرد.


در این مسیر، تلاش برای ارائه چهره صحیح اسلام به جهانیان و رفع شبهات، یکی دیگر از وظایف ماست. آنچه امام خمینی در این راه انجام داد، در حقیقت یک اقدام جهشی بود که به وسیله آن توانست، ملت ایران را چندین گام به پیش براند و نمونه «دموکراسی اسلامی» را برقرار سازد. ما بر این باوریم که دموکراسی مبتنی‌بر فرهنگ شرقی و آموزه‌های دینی، می‌تواند راهکار خروج از مشکلات سیاسی و اجتماعی در جوامع اسلامی باشد.


سکولاریسم دین‌ستز، سال‌هاست که در برابر اراده مسلمان شکست خورده است و اینک به نظر می‌رسد که جوامع اسلامی، بیش از هر زمانی، به یک راهکار دموکراتیک مبتنی‌ بر اسلام و فرهنگ شرقی نزدیک‌تر شده‌اند تا مشکلات اجتماعی و سیاسی خود را درمان کنند.


در پایان، لازم است تاکید نمایم که مقام معظم رهبری حضرت آیت‌الله العظمی امام خامنه‌ای (مد ظله العالی) اهتمام ویژه‌ای به امر وحدت مسلمین و مقابله با چالش‌ها و حل مشکلات جهان اسلام داشته و دارند و از هر حرکتی در این مسیر حمایت کرده و خواهند فرمود.


حدود 7 سال است که دشمنان اسلام یک جنگ تمام عیار بین‌الملل را علیه ملت بزرگ سوریه و حکومت قانونی آن به راه انداخته‌اند.


از بیش از 80 کشور عده‌ای مزدود و منحرف با نام اسلام به سوریه آمدند و هر که را دیدند کشتند. به هر بنایی رسیدند خراب کردند و به هر موسسه دست پیدا کردند به آتش کشیدند. تمام زیربناهای این کشور اسلامی را زیر و زبر کردند. هزاران زن کودک را با قساوت تمام کشتند قریب 40 درصد مردم این سرزمین مقدس اسلامی را آوارده کردند. رئیس رژیم کودک‌کش و سفاک صهیونیستی همانند یک شیطان در دنیای غرب به راه افتاد و آتش بیار معرکه شد. دولت متجاوز آمریکا رهبری این هجوم وحشیانه را به عهده گرفت. یک گروه منحرف از اسلام به نام وهابیت محوریت اعتقادی این جماعت از خدا بی‌خبر را تقبل کرد و یک رژیم مرتجع احیاکننده جاهلیت قبل از اسلامی پول و اسلحه از بیت‌المال مسلمانان علیه این ملت مسلمان مظلوم را تهیه کرد. سلاح ایدئولوژیک این مجموعه تفرقه بود.


در ابتدا سعی کردند که برادران اهل سنت را علیه شیعه برانگیزند پس از آنکه جامعه بزرگ و مسئولیت‌پذیر اهل سنت متوجه توطئه شد در برابر آن‌ها ایستاد و امروز بنده عرض که تعداد اهل سنتی که در این مبارزه به دست این اوباش به شهادت رسیدند چندین برابر شیعیان است. زمان که گذشت این گروه منحرف که نام آن‌ها را بلک واتر جهان اسلام گذاشت ابا نداشتند از اینکه مجروحین خویش را به سرزمین‌های اشغالی فلسطین بفرستند و از سوی صهیونیست‌ها معالجه شوند و نخست‌وزیر دوره‌گرد و متجاوز رژیم صهیونیستی از آن‌ها عیادت کند.


پس اگر بخواهیم آسیب‌شناسی بلای بزرگ هجوم صلیبیون جدید و همراهی ارتجاع جهان اسلام با کمک صهیونیست‌ها بر امت اسلامی را خلاصه کنیم به استحضار شما علمای بزرگ و فرهیختگان گرامی جهان اسلامی می‌رسانم که غرض اصلی این توطئه بزرگ قرن ما انهدام اسلام و تذلیل مسلمانان است و برنده‌ترین سلاح آن‌ها تفرقه است و درمان این آسیب مهلک در یک کلمه خلاصه می‌شود و آن وحدت امت اسلامی می‌باشد.


حضرت آیت‌الله العظمی امام خامنه‌ای مدظله‌العالی با تشکیل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی این نسخه شفابخش را تجویز فرمودند که تاکنون خدمات بزرگی را انجام داده است و خوشبختانه مسئولان سابق و لاحق این مجمع حضرات آیات و حجج اسلام تسخیری و اختری و اراکی در این جلسه حضور دارند و اقدام ارزشمند دولت و کشور برابر عراق در برگزاری اجلاس تقریب در هفته‌های اخیر در بغداد و اکنون از سوی مسئولین محترم کشور برادر سوریه در دمشق ان‌شاءالله باعث می‌شود که با هماهنگی با ستاد مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به ریاست حضرت‌ آیت‌الله اراکی در آینده شاهد توسعه این اقدامات ارزشمند در سایر کشورهای اسلامی نیز باشیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب