خواص روغن زنجبیل و طرز تهیه آن
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، زنجبیل یک گیاه اصالتاً چینی و هندی است و به دلیل مزاج بسیار گرمی که دارد، نوعی خاصیت گرمایی داشته و به درمان بسیاری از بیماریها کمک میکند. فراوردههای مختلفی حاصل از ریشه تازه یا خشک این گیاه به دست میآید. یکی از این فرآوردهها روغن زنجیل است. در این مطلب از ستاره به بررسی خواص روغن زنجبیل در درمان بیماریها، طرز تهیه و مضرات آن پرداخته میشود.
ارزش غذایی زنجبیل (در هر 100 گرم)
کالری79 Cal
کربوهیدرات17.86 گرم
فیبر رژیمی3.6 گرم
پروتئین3.57 گرم
شکر0
سدیم14 میلیگرم
آهن1.15 گرم
ویتامین C7.7 میلی گرم
پتاسیم33 میلیگرم
عناصر غذایی دیگری که به مقدار کم در این گیاه یافت میشوند عبارتند از: ویتامین B6، منیزیم، فسفر، زینک، فولات، ریبوفلاوین، اسید نیکوتینیک و...
خواص روغن زنجبیل (طبیعت و خواص درمانی)
روغن زنجبیل نیز همانند خود گیاه دارای طبع گرم و خشک است. برخی از مهمترین خواص درمانی این روغن گیاهی پرخاصیت عبارتند از:
روغن زنجبیل سرشار از مواد با خاصیت ضد التهابی است که در تسکین و کاهش دردهای ماهیچهای، مفصلی، سردرد و میگرن موثر است. همچنین ماساژ بدن با روغن زنجبیل به تسکین درد و رفع گرفتگیهای عضلات ناشی از قاعدگی کمک میکند.
در طب سنتی از خواص روغن زنجبیل برای درمان بیماری تب زرد و مالاریا استفاده میشود.
ریشه و روغن زنجبیل دارای خاصیت تقویت قوای جنسی بینظیری میباشد و به مردان در برطرف کردن ضعف و ناتوانی جنسی و جلوگیری از زود انزالی کمک میکند.
در برخی کشورها به ویژه در طب چینی معتقدند، روغن زنجبیل برای تقویت قلب اثر فوق العاده خوبی دارد و از بروز بیماریهای قلبی پیشگیری میکند. همچنین نتایج مطالعات نشان داده است، روغن این گیاه برای کاهش کلسترول مفید است و از لخته شدن خون و گرفتگی رگها پیشگیری میکند و به این ترتیب احتمال بروز حملات قلبی کاهش مییابد.
روغن زنجبیل در رفع بسیاری از مشکلات و ناراحتیهای تنفسی مفید است و به درمان سرماخوردگی، آسم، سرفه، آنفلوآنزا و برونشیت کمک میکند.
رفع ناراحتیهای شکمی و سوء هاضمه از دیگر خواص روغن زنجبیل و دمکرده ریشه این گیاه است. متخصصان طب سنتی از روغن زنجبیل برای مداوای نفخ شکم، اسهال، قولنج، گرفتگیهای عضلانی و دیگر مشکلات شکم و روده استفاده میکنند. همچنین این روغن به علت خاصیت ضدعفونی کننده و بادشکنی، به خوبی مسومیتهای غذایی، عفونتهای داخلی و اسهال خونی را درمان میکند. به طور کلی استفاده از مقادیر کم روغن زنجبیل به صورت خوراکی، برای آرام کردن التهاب درون معده و ناراحتیهای عمومی شکم مفید است.
روغن زنجبیل خاصیت مسکن و آرامبخش دارد و ماساژ بدن با این روغن باعث آرامش و ایجاد حس نشاط و شادی میشود. به این منظور میتوانید مقداری از روغن زنجبیل را داخل آب گرم وان بریزید و دردها و استرس را از بدن بیرون بریزید.
ماساژ دادن عضلات با روغن زنجبیل گرفتگی، کمردرد و پیچ خوردگی را درمان میکند.
از دیگر خواص روغن زنجبیل کاهش فشار خون بالا است. اگر به طور مداوم روغن زنجبیل مصرف کنید احتمال ابتلا به فشار خون را تا ۸۵ درصد کاهش میدهید. زنجبیل کانال های کلسیم را می بندد واین کار فشار خون را پایین میآورد.
طرز تهیه روغن زنجبیل خانگی
روغن زنجبیل از ریشه گیاه زنجبیل به دست میآید و طعم تند و سوزان آن مربوط به وجود ترکیبی به نام Gingerol است.
روش اول: برای تهیه روغن زنجبیل، مقداری از ریشه زنجبیل تازه و پوست گرفته را بسایید و آن را به مدت 10 تا 15 دقیقه بجوشانید. سپس آب آن را صاف نموده و با نصف وزن آب، روغن کنجد مجددا بجوشانید تا آب تبخیر شود و تنها روغن باقی بماند.
روش دوم: یک فنجان ریشه زنجبیل تازه را بشویید و رنده کنید. سپس به آن 2 فنجان روغن زیتون اضافه نمایید و ظرف را داخل فر روی کمترین میزان درجه حرات به مدت دو ساعت قرار دهید. سپس ترکیب را از توری رد کنید و داخل بطری بریزید و درجای خشک، خنک و تاریک نگه دارید.
مضرات روغن زنجبیل (موارد احتیاطی و منع مصرف)
یکی از شایعترین عوارض روغن زنجبیل ایجاد حساسیت پوستی همراه با خارش و قرمزی پوست در برخی افراد است، بنابراین توصیه میشود قبل از استفاده، روی پوست به میزان کم آزمایش کنید و روغن را بمالید تا عکس العمل بدن را متوجه شوید.
در موارد حساسیت شدید به زنجبیل، مصرف خوراکی روغن زنجبیل منجر به اختلالات خونریزی، فشار خون بالا، سطوح قند خون پایین، ناراحتی گوارشی و التهاب موضعی خواهد شد.
استفاده از روغن زنجبیل برای زنان باردار، شیرده و کودکان زیر دوسال ممنوع است.
منبع: ستاره سلامت
انتهای پیام/