بمباران شیمیایی برای ماندن امریکا در سوریه!
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، سناریوی حمله شیمیایی در سوریه، یک بار دیگر در صدر اخبار سوریه قرار گرفت. گروه امدادرسانی موسوم به «کلاه سفیدها» تصاویری منتشر کرده که حاکی از بمباران شهر دوما در غوطه شرقی دمشق است و ادعا میکند که دولت سوریه با استفاده از بالگرد دست به این حمله شیمیایی زده است. در حالی که ارتش سوریه 95 درصد غوطه شرقی را تحت کنترل گرفته، دولت سوریه و روسها بمباران شیمیایی را توطئهای برای جلوگیری از سقوط کامل غوطه شرقی میدانند. ادعای حمله شیمیایی به دوما، تنها 10 روز بعد از فرمان ترامپ برای بررسی خروج سریع از سوریه انجام شده؛ فرمانی که وزیر خارجه اسرائیل گفته که بدون نظرخواهی از تلآویو انجام شده است.
گروه امدادرسان موسوم به کلاه سفیدها که خود را سازمانی برای حمایت و نجات جان شهروندان سوری معرفی کرده، دیروز تصاویر تکاندهندهای از اجساد و قربانیان در شهر دوما سوریه در حومه دمشق منتشر کرده که به گفته امدادگران و گروههای پزشکی بر اثر خفگی ناشی از یک حمله شیمیایی جان دادهاند. بر اساس گزارش بیبیسی، معارضان دولت سوریه و گروههای نزدیک به آنها آمار اولیه کشتهشدگان را 150 نفر اعلام کرده بودند ولی ساعتی بعد این تعداد به 70 نفر کاهش یافت. دبیرکل سازمان ملل در حالی که مستقلاً هرگونه حمله شیمیایی علیه غیرنظامیان را مغایر با قوانین و حقوق بینالمللی خوانده، ولی تأکید کرده که سازمان ملل «در موقعیتی نیست که این گزارشها را تأیید کند.» خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، حمله شیمیایی را «دروغپردازی تروریستها» و جعلی توصیف کرده و وزارت خارجه روسیه هم گفته که ادعاهایی که درخصوص حمله شیمیایی در شهر دوما در غوطه شرقی مطرح شده، با هدف توجیه حمله به سوریه است. در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است: « کلاهسفیدها و آن «سازمانهای حقوقی» که مقرهایشان در انگلیس و ایالات متحده است، در شهادتهای خود به گزارشهایی در خصوص حمله شیمیایی جدید استناد کردهاند که در گذشته مشخص شده بود که این گزارشها با تبانی با تروریستها ثبت و ضبط شده بود.»
آنکارا: آمریکا میخواهد بماند
این نخستین بار نیست که حمله شیمیایی به دوما در صدر اخبار بینالمللی قرار میگیرد. در آگوست 2013 (مرداد 1393) نیز حمله شیمیایی به غوطه شرقی دمشق که ادعا شد دولت سوریه آن را ترتیب داده، دولت وقت آمریکا را تا مرز اقدام نظامی علیه سوریه پیش برد ولی باراک اوباما رئیسجمهور وقت آمریکا در نهایت از حمله به سوریه خودداری کرد. 7 آوریل سال گذشته (2017) دولت ترامپ با ادعای حمله شیمیایی به خانشیخون که ادعا شد 86 نفر در جریان آن کشته شدهاند، سوریه را از دو ناو آمریکایی از شرق دریای مدیترانه هدف 59 فروند موشک کروز قرار داد. حالا به فاصله یک سال از موشک باران سوریه از طرف دولت آمریکا، معارضان سوری یک بار دیگر ادعا کردهاند که دولت سوریه که تا کنون 95 درصد غوطه شرقی را آزاد کرده، دست به حمله شیمیایی زده است.
این ادعا 10 روز بعد از دستور دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا برای بررسی خروج سریع نیروهای آمریکایی از سوریه مطرح شده است، دستوری که اکثر اعضای تیم سیاست خارجی ترامپ مخالفت آن هستند. منابع آمریکایی از جمله سیانان گفتهاند که سهشنبه قبل در جلسهای در کاخ سفید با حضور ترامپ و سایر مقامات ارشد موضع رئیسجمهور آمریکا برای خروج از سوریه بررسی شده و ژنرالهای ارشدی همانند جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک به ترامپ هشدار دادهاند که ترک سوریه در حال حاضر میتواند راهی برای روسیه، ترکیه و ایران باشد تا منافع خود را در این کشور پیش ببرند که برخلاف منافع ایالات متحده است.» هرچند ترامپ عصر دیروز با انتشار توئیتی بشار اسد رئیسجمهور سوریه را «حیوان» خطاب و متحدان او، ایران و روسیه، را متهم کرده است و گفته بشار اسد «بهای گزافی» برای این حمله خواهد پرداخت، ولی ناظران میگویند که سناریوی شیمیایی بیش از همه، موضع سیاست خارجی شخص ترامپ را که خواستار خروج فوری از سوریه شده، به چالش خواهد کشید، به خصوص که آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی روز یکشنبه گفت دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا قبل از اعلام عقبنشینی برنامهریزی شده نظامیان آمریکایی از سوریه، نظر ما را جویا نشده است.
روزنامه واشنگتنپست نیز دیروز نوشت: بهرغم وعده دونالد ترامپ برای خروج سریع نیروهای آمریکایی از سوریه، مأموریت پنتاگون در سوریه همچنان ادامه دارد و این امر نقش آمریکا در آینده این کشور را نامشخص میکند. یک منبع سوری به در گفتوگو با سانا، احتمال نقشآفرینی سعودیها در حمله شیمیایی دوما را منتفی ندانسته و میگوید: «عربستان اصلیترین نقش را دارد و تلاش میکند مزدوران خود را نجات داده و به وسیله رسانههای خود، فرصتی برای پیادهسازی پروژههای آمریکایی- صهیونیستی ایجاد کند.» «ابراهیم کالین» سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه نیز نوشت: «دولت آمریکا میگوید نابود کردن داعش هدف اصلی آنها در سوریه اما این مأموریت با گذشت زمان معنی دیگری گرفته است. این هدف از نبرد با داعش به مقابله با ایران و روسیه در سوریه تبدیل شده است». وی با بیان اینکه درپی این تغییر هدف است که مقامات آمریکایی پیامهای متناقضی درباره وضعیت نبرد با داعش میفرستند، تأکید کرد:«در ماههای اخیر این مسئله واضحتر شده است که آمریکا میخواهد به عنوان نیروی ضد ایران در شرق سوریه باقی بماند.»
منبع: جوان
انتهای پیام/