دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 فروردين 1397 - 14:31
بررسی روند بین‌المللی‌سازی دانشگاه اصفهان؛

نیاز دانشگاه اصفهان به 10 میلیارد بودجه برای فعالیت‌های بین‌المللی / جذب هزار دانشجوی خارجی تا پایان سال 97

دانشگاه‌های مطرح کشور امروز به تعاملات بین‌المللی نگاه ویژه‌ای دارند تا از این طریق بتوانند جهش‌های مناسبی در جایگاه علمی خود ایجاد کنند، دانشگاه اصفهان نیز در این مسیر به رشته‌های علوم انسانی توجه بیشتری دارد.
کد خبر : 271543

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا - پروین طالبیان؛ براساس تصمیم ستاد اقتصاد مقاومتی دولت، دانشگاه‌ها برای بهتر شدن باید به سمت استانداردهای جهانی حرکت کنند. در برنامه‌ریزی این تصمیم معاون آموزشی وزارت علوم 16 دانشگاه و 9 پژوهشگاه انتخاب شدند تا در نهایت 5 دانشگاه و 5 پژوهشگاه در تراز جهانی قرار بگیرند. هر یک از این دانشگاه‌ها برنامه خود را ارائه داده‌اند و در بازه زمانی یک‌ساله و چهارساله به این دانشگاه‌ها فرصت داده شده است که به اهداف خود برسند در این بازه‌های زمانی هر یک از این دانشگاه‌ها نتوانند به جایگاه مورد نظر دست یابند از گردونه رقابت حذف خواهند شد.


در میان این 16 دانشگاه، نام دانشگاه اصفهان نیز قرار دارد، این دانشگاه برای دست‌یابی به شاخص‌های مورد نظر برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام داده است و آنچنان که دکتر هوشنگ طالبی رئیس دانشگاه اصفهان به خبرنگار آنا می‌گوید باید در هر یک از شاخص‌های درنظر گرفته شده پیشرفت کنیم و تمام سعی ما این است که بتوانیم به برنامه عمل کنیم.


وی افزود: هر ساله دانشگاه‌ها ارزیابی می‌شوند تا مشخص شود که چقدر در مسیر شاخص‌ها حرکت کرده‌اند.



رئیس دانشگاه اصفهان همچنین درباره هدفگذاری روی رشته‌هایی که منجر به جذب دانشجوی خارجی شود، گفت: دانشگاه اصفهان یک دانشگاه جامع است و اکثر رشته‌ها در این دانشگاه وجود دارد، ضمن اینکه این دانشگاه یکی قطب‌های آموزش عالی است و در جایگاه خوبی قرار دارد، از این رو سعی می‌کنیم در همه رشته‌هایی که متقاضی دانشجوی خارجی باشد سرمایه‌گذاری کنیم.


طالبی همچنین یکی دیگر از شاخص‌های بین‌المللی سازی را انجام پروژه‌های تحقیقاتی مشترک عنوان کرد و گفت: در حال حاضر دانشگاه اصفهان معین ارتباط با کره جنوبی است، غیر از آن توانسته‌ایم با چند کشور اروپایی نظیر آلمان، فرانسه و ایتالیا پروژه تحقیقاتی مشترک تعریف کنیم.


وی یکی از موانع قرار گرفتن در تراز جهانی این دانشگاه را کمبود تجهیزات آزمایشگاهی اعلام کرد و ادامه داد: دانشگاه اصفهان نیروی انسانی خوبی دارد و جایگاه علمی این دانشگاه نیز مناسب است، ولی در تجهیزات آزمایشگاهی با کمبود مواجه هستیم.


رئیس دانشگاه اصفهان همچنین بودجه بین‌المللی‌سازی را ناکافی دانست و گفت: متاسفانه به دلیل مشکلاتی مالی که دولت دارد، تمام بودجه‌ای که ستاد اقتصاد مقاومتی برای بین‌المللی سازی دانشگاه‌ها پیش‌بینی کرده بود، تخصیص نمی‌یابد به همین دلیل سهم دانشگاه‌ها نیز کاهش یافته است. سهم دانشگاه‌ اصفهان هم در این مسیر بسیار کم شده است.


برگزاری دوره‌های مشترک با آلمان، اسپانیا، فرانسه و بیروت


در ادامه دکتر سید کمیل طیبی، مدیرکل امور بین‌الملل دانشگاه اصفهان در این زمینه گفت: دانشگاه اصفهان جزو 10 دانشگاه برتر کشور است، از این رو انتظار می‌رود که فعالیت‌های بین‌المللی گسترده‌ای داشته باشد.


وی بودجه اختصاص یافته به دانشگاه اصفهان از سوی وزارت علوم برای بین‌المللی سازی را 2 میلیارد اعلام کرد و ادامه داد: قرار شده است که تقریبا به همین میزان از قراردادهای پژوهشی مشترک خارجی و جذب دانشجوی خارجی درآمد کسب شود.


مدیرکل امور بین‌الملل دانشگاه اصفهان اضافه کرد: در حال حاضر دانشگاه اصفهان 260 دانشجو در رشته‌های مختلف و حدود 200 دانشجو در رشته زبان فارسی دارد، با این وجود تعداد دانشجویان خارجی دانشگاه به حدود 450 دانشجو می‌رسد.


طیبی بیان کرد: در حال مذاکره با برخی کشورها هستیم تا بتوانیم دانشجوی خارجی بیشتری جذب کنیم. برنامه‌ریزی کرده‌ایم که تعداد دانشجویان خارجی را تا پایان امسال به هزار دانشجو برسانیم، خوشبختانه زیرساخت‌ها هم آماده شده است. امکانات سخت‌افزاری مانند خوابگاه برای این دانشجویان فراهم شده است، همچنین دانشگاه آیین‌نامه‌های لازم برای تسهیل جذب دانشجویان خارجی اصلاح کرده است. همچنین قصد داریم که تعداد درس‌هایی بیشتری را به زبان انگلیسی ارائه کنیم.


وی همچنین برگزاری دوره‌های مشترک بین‌المللی را جزو اولویت‌های دانشگاه اصفهان اعلام کرد و ادامه داد: در ابتدای سال 97 سه دوره مشترک با دانشگاه‌های فرانسه و بیروت در زمینه‌های مطالعات فرانسه، اقتصاد بین‌الملل و زبان عربی داریم. همچنین در رشته‌ةای مدیریت هتلداری و مطالعات معلولان با دانشگاه‌های اسپانیا و استرالیا دوره‌های مشترک داریم.


فعالیت گسترده دانشگاه اصفهان در زبان فارسی


مدیرکل امور بین‌الملل دانشگاه اصفهان گفت: دانشگاه اصفهان یک دانشگاه جامع است و همه رشته‌ها در این دانشگاه مورد توجه قرار گرفته است، به همین دلیل پروژه‌های مشترک در علوم پایه هم تقویت شده و در این زمینه با دو دانشگاه آلمان دوره مشترک داریم. با این وجود مزیت نسبی دانشگاه اصفهان رشته‌های علوم انسانی است و این دانشگاه در آموزش زبان فارسی از گذشته فعال بوده است و استادان متعددی هم به کشورهای مختلف برای آموزش زبان فارسی به کشورهای مختلف فرستاده است.


طیبی همچنین فعالیت‌های بین‌المللی را هزینه‌بر دانست و گفت: با بودجه محدود نمی‌توان خیلی پیش رفت. رفت‌وآمد اساتید و برگزاری دوره‌های مشترک اعتبار لازم می‌خواهد، اکنون برخی از دانشگاه‌ها نظیر دانشگاه تهران 17 تا 18 میلیارد در بین‌المللی سازی هزینه می‌کنند. دانشگاه اصفهان حداقل به بودجه 10 میلیاردی در سال نیاز دارد تا بتواند به اهدافش برسد، اگر یک میلیارد هزینه شود، می‌توان با جذب دانشجوی خارجی و قراردادهای همکاری مشترک درآمد به دست آورد.


وی ابراز امیداری کرد: خوشبختانه دانشگاه اصفهان فضای فیزیکی خوبی دارد و امکانات خوبی دارد ولی برای رسیدن به استانداردهای بین‌المللی مثلا کتابخانه این دانشگاه باید روز‌آمدتر شود.


مشکل صدور ویزا؛ مانع گسترش تعاملات جهانی


مدیر کل امور بین‌الملل دانشگاه اصفهان همچنین مشکل دیگر بین‌المللی سازی را مشکلات صدور ویزا اعلام کرد و گفت: برای اینکه اساتید و دانشجویان بتوانند در دوره‌های مشترک شرکت کنند با زمانبر بودن صدور ویزا مشکل دارند، همچنین سفارش کتاب و شرکت در کنفرانس‌ها به خاطر وجود برخی تحریم‌ها با مشکل مواجه است، در واقع نبود جریان مالی دو طرفه به فعالیت‌های بین‌المللی لطمه زده است.


طیبی همچنین به جنبه‌های فرهنگی بین‌المللی سازی اشاره کرد و گفت: پروتکل‌های بین‌المللی بسیار مهم است، ممکن است که دانشجویان خارجی و اساتید خارجی به این پروتکل‌ها واقف باشند، اما دانشجویان و اساتید ما از این پروتکل‌ها باخبر نباشند.


وی در پایان تاکید کرد: همچنان مشکل زبان در دانشگاه‌های ما وجود دارد و هنوز اساتید نمی‌توانند درس‌ها را به زبان انگلیسی ارائه دهند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب