شرکتهای خارجی را شریک میکنیم تا کیفیت و زمانبندی را از آنها یاد بگیریم
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، بیژن زنگنه وزیر نفت در نشست مشترک صبح امروز (دوشنبه 20 فروردین) با اعضای کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و اجرای اصل 44 مجلس شورای اسلامی که در محل کمیسیون تلفیق برگزار شد،گفت: وزارت نفت در بسیاری از پروژهها خود خریدار کالا نبوده بلکه با واسطه دیگران خریدها صورت میگیرد.
وی با ذکر اینکه در حلقه توسعه فناوری کم ارزشترین مورد مربوط به سختافزار است، هدف وزارت نفت را تقویت مدیریت داخلی بر نیروگاهها خواند،اظهار داشت: در الگوی جدید قراردادهای نفتی 4 چهار مرحله تعریف کردهایم که اولین آن این است که شرکتهای داخلی تشکیل شده و در کنار هر شرکت خارجی یک شرکت داخلی حضور داشته باشند و در این راستا ما 15 شرکت ایرانی را با اغماض تائید صلاحیت کردیم.
وزیر نفت مشارکت دانشگاهها در پروژههای نفتی را دومین مرحله اجرای IPC خواند و گفت: دعوت از شرکتهای ایرانی به عنوان پیمانکار در مناقصهها مرحله سوم است و مرحله چهارم اینکه درصد ساخت تجهیزات برای پروژهها گذاشتیم و فرمولی تعریف کردیم که در مناقصهها امتیاز بیشتر به درصد ساخت داخل داده شود.
وی با تاکید بر اهتمام وزارت نفت بر ایجاد ارتباط میان سازندگان ایرانی و ایپیسیها عنوان داشت: ما مقرر کردیم که حتی اگر بشود به اندازه 30 درصد هم یک شرکت خارجی را در پروژهها شریک کرد تا کیفیت و زمانبندی را یاد بگیریم.
زنگنه با تائید اینکه وزارت نفت علاوه بر مواد قانونی برای پروژهها شرط گذاشته است تا حداقل اختصاص کار به شرکتهای ایرانی رعایت شود، گفت: البته این کار زمانی موفق میشود که ما کار را بچرخانیم؛ به عنوان مثال در پروژههای گازرسانی به کشور چند صد هزار شغل ایجاد شد اما آیا جنسی از خارج وارد کشور شد؟ پولش را از کجا آوردیم؟ آیا دولت یک ریال به ما داد؟ ما فقط یک اجازه از مجلس گرفتیم. وقتی پول جور شد بالای 14 الی 15هزار میلیارد تومان در شبکه گازرسانی کشور ایجاد شد.
وزیر نفت با تاکید بر اینکه نباید سرمایهها را از کشوری که نیاز به سرمایه دارد فراری داد، گفت: امروز همه پالایشگاههای ما نیاز به نوسازی دارند چرا که روزی 20 مورد سوراخ شدن لولهها در تجهیزات نفت را شاهدیم.
انتهای پیام/