لغو برجام عرضه نفت را کاهش میدهد/ چین و هندوستان همکاری نخواهند کرد
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، وب سایت «پترولیوم اکونومیست» در گزارشی نوشته از جمله پیامدهای لغو برجام از دست رفتن بیش از یک میلیون بشکه نفت در بازارهای جهانی نفت است.
رئیسجمهور آمریکا در اوایل سال جاری میلادی طرفهای اروپایی برجام را تهدید کرده اگر تغییرات مورد نظر واشنگتن در برجام تا 12 ماه «می» ایجاد نشود، از برجام به صورت یکطرفه خارج خواهد شد.
چهار شرطی که ترامپ در پی گنجاندن آنها در برجام جدید است بدین قرار است: باید از ایران خواسته شود اجازه بازرسی فوری از همه سایتهای مورد درخواست بازرسان بینالمللی را بدهد، تضمین شود ایران هرگز حتی به تسلیحات هستهای نزدیک نخواهد شد، مفاد برجام تاریخ انقضا نداشته باشد و در صورت عدم پایبندی ایران به هر یک از مفاد برجام، تحریم های هستهای آمریکا به صورت خودکار بازگردند و باید به روشنی موشکهای بالستیک دوربرد را غیرقابل تفکیک از تسلیحات هستهای دانسته شود و توسعه و آزمایش موشکی ایران را تحت تحریم های شدید قرار گیرد.
«پترولیوم اکونومیست» با بیان اینکه دونالد ترامپ به احتمال زیاد در ماه «می» از برجام خارج خواهد شد مینویسد: لغو برجام عرضه نفت در بازارهای جهانی را به اندازه یک میلیون بشکه در روز را کاهش میدهد و ظاهرا کاخ سفید هیچ برنامهای در این خصوص ندارد.
«ریچارد نفیو» از کارشناسان تحریم در دولت پیشین آمریکا میگوید پس از لغو برجام واشنگتن دستکم 180 روز به خریداران نفت ایران فرصت میدهد تا تقاضا خود را کاهش ندهند و در این زمینه نیز سازوکار و معیاری را برای اقدامات کاهشی تقاضا تعیین کند، بنابراین به صورت واقعی کاهش خرید نفت ایران از نوامبر 2019 آغاز خواهد شد.
به گفته «نفیو» در سال اول کاهش خرید نفت ایران به میزان 400 تا 500 بشکه در روز خواهد بود و پس از آن به بیش از یک میلیون بشکه در روز نیز خواهد رسید.
این کارشناس تحریم اما هشدار میدهد که پیامدهای خروج از برجام بسیار بیش از این خواهد بود؛ دولت چین به علت آغاز جنگ تجاری با آمریکا و هند نیز از خریداران اصلی نفت ایران در شرایط پس از برجام همکاری نخواهند کرد.
انتهای پیام/