دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ساخت عصب شبیه‌سازی شده با قابلیت درمان بیماری‌ها

محققان نوعی ایمپلنت عصب شبیه‌سازی شده به اندازه یک دانه برنج ساخته‌اند که با کمک آن می‌توان درمان دردهای مزمن، صرع و حتی دیابت را فراهم کرد.
کد خبر : 270965

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا، محققان دانشگاه استنفورد نوع جدیدی از «ایمپلنت عصب شبیه‌سازی شده» ساخته اند. این ایمپلنت‌ها برای درمان طیف وسیعی از اختلالات سلامتی کاربرد دارد.


جایانت چارتارد یکی از محققان این پروژه می‌گوید: «مهم‌ترین کاربرد چنین ایمپلنتی در حوزه electroceutical (داروهای الکترونیک) و درمان بیوالکترونیک است. ایده اصلی آن است که امروزه بسیاری از بیماری‌هایی که با قرص و دارو درمان می‌شوند را می‌توان به کمک اعصاب شبیه‌سازی شده به طور موثرتر و با عوارض جانبی کمتر درمان کرد».


نمونه‌ای از بیماری‌هایی که با این شبیه‌سازی درمان می‌شوند عبارتند از دردهای مزمن، آرتریت روماتوئید، صرع، بیماری التهاب روده، بی‌اختیاری مثانه و حتی دیابت.


محققان معتقدند این عصب شبیه‌سازی شده علاوه بر حوزه درمان در انجام آزمایش‌های علمی بیشتر برای درک بهتر از سیستم عصبی و کشف درمان‌های تازه کارآمد است.


این عصب شبیه‌سازی شده بسیار کوچک به اندازه یک دانه برنج است. به عبارت دیگر می‌توان آن را با یک جراحی ساده یا حتی تزریق وارد بدن کرد. این عصب می‌تواند در اعماق بدن انسان فعالیت کند.


عصب مذکور پس از ورود به بدن ضرباهنگ خاصی را برای یک عصب تولید می‌کند. از آنجا که این عصب حاوی الکترود و LED است می‌تواند شبیه‌سازی‌های الکتریکی یا اوپتوژنتیک (optogenetic) را در دامنه، مدت زمان و فرکانس‌های متعددی اجرا کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب