دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
شهبازی:

کانون‌هایی به شدت فعالند تا کاربران ۴۰ میلیونی "تلگرام" را به "تَم‌تَم" هدایت کنند

اخیراً روشن شد که تلگرام دارای پیوندهای عمیق «اسرائیلی» است و در پشت آن مافیایی قرار دارد که از یکسو با باند نتانیاهو و از سوی دیگر با داماد ترامپ، مرتبط است؛ کانون‌هایی به شدت فعالند تا کاربران چهل میلیونی «تلگرام» را به سوی «تَم‌تَم» هدایت کنند.
کد خبر : 270626

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، عبدالله شهبازی از مورخین تاریخ معاصر ایران طی یادداشتی به بررسی برخی ابعاد و چرایی پذیرفته شدن تلگرام به عنوان اپلیکیشن اصلی شبکه اجتماعی در ایران پرداخته و به گوشه ای از عقبه‌های صهیونیستی این شبکه اجتماعی اشاره کرده است.


در ادامه بخش‌های اصلی این یادداشت آمده است:


"تلگرام" شبکه اجتماعی یا پیام‌رسان سرشناسی نبود، این پیام‌رسان گمنام از شهریور ـ مهر 1394 با سیاست‌گذاری دولت به دلیل فیلترینگ شبکه‌ها و پیام‌رسان‌های اصلی مطرح در جهان به‌ویژه فیسبوک و توئیتر و پیام‌رسان‌های رقیب مانند وایبر، بتدریج به رسانه مجازی غالب در ایران بدل شد؛ روشن بود که کسانی در ایران می‌خواستند «تلگرام» رسانه اصلی ایرانیان شود و چنین نیز شد.


تلگرام به سرعت در ایران گسترده شد و به دلیل گسترش بازار تلفن‌های هوشمند، بخش مهمی از جمعیت ایران به‌ویژه جوانان را به خود جلب کرد؛ هم‌اکنون، تعداد ایرانیان فعال در تلگرام 40 تا 45 میلیون کاربر عنوان می‌شود.


مانند سایر شبکه‌های اجتماعی، در کنار انواع و اقسام گروه‌ها و کانال‌ها که بسیاری برای سرگرمی و تفریح، برخی برای تجارت و کسب درآمد، برخی برای خبررسانی و برخی برای تبلیغات سیاسی هستند و بعضاً کانال‌های مضر از نظر اخلاقی، در تلگرام گروه‌ها و کانال‌های تخصصی مفید فراوان نیز پدید آمد؛ این گروه‌ها و کانال‌های تخصصی حوزه‌های گسترده‌ای را شامل می‌شود؛ از سیاست روز تا اقتصاد و سیاست خارجی و تاریخ و ...
این گروه‌ها و کانال‌های تخصصی تلگرامی در دو سال و نیم اخیر به محل تجمع و تولید فکری و بهره‌برداری شمار قابل توجهی از کاربران ایرانی تلگرام بدل شد و نقشی مهم در تعمیق آگاهی سیاسی و اجتماعی در جامعه ما ایفاء کرد؛ این کارکرد شبکه‌های مجازی را نباید کم‌اهمیت شمرد.


آیا آشوب‌های دی 1396 ناشی از تبلیغات تلگرامی بود
پاسخ من منفی است؛ از نظر من، آشوب‌های دی 1396 نه خودجوش و ناشی از رسیدن نارضایتی اجتماعی به نقطه انفجار بود و نه کانال‌های تلگرامی در ایجاد یا گسترش آن سهمی مهم داشتند؛ این آشوب‌ها را شبکه‌ای بسیار منسجم و سازمان‌یافته پدید آورد که عوامل آن به‌صورت کاملاً حرفه‌ای عمل می‌کردند و پس از برانگیختن گروه‌هایی اندک از مردم در خیابان‌ها به‌ویژه جوانان کم‌سن‌وسال، به سرعت ناپدید می‌شدند؛ متأسفانه ماجرا را بکلی لوث کردند و شبکه برانگیزاننده آشوب‌های دی 96 کاملاً ایمن ماند.


نقش کانال‌های تلگرامی فعال در آشوب‌های دی 96 جنگ روانی (پروپاگاندا) برای تبدیل عملیات به شورش مردمی گسترده و سراسری بود و در این زمینه کاملاً ناکام ماندند؛ تهییج مردم ناراضی به شورش از هر طریق ممکن است، آن زمان پیام‌رسانی بنام «تلگرام» در دسترس بود، بعدها از ابزارهای دیگر بهره خواهند برد...


می‌دانم که نه تنها فیلترینگ شبکه‌های مجازی بلکه حتی مسدود کردن موقت همه ارتباطات (مانند قطع تلفن و حتی قطع برق و انسداد جاده‌ها) در مواقعی که امنیت ملی بطور جدی در مخاطره قرار می‌گیرد، از بدیهیات مرسوم در جهان امروز است.
به این دلیل، بر این باور بوده و هستم که باید به ‌‌شبکه‌های اجتماعی مجازی بعنوان «ظرف» نگریست و بیشترین تلاش را به توسعه «مظروف» یعنی «تولید محتوی» Content معطوف کرد؛ این رویکرد متأسفانه در ایران غالب نبوده و در سیره مدیران ما توجه به «شکل» (و کمیت) بیش از «محتوی» (و کیفیت) بوده است.
پیام‌های امام خمینی (ره) با پیشرفته‌ترین فن‌آوری ارتباطاتی آن زمان یعنی نوارهای کاست در سراسر ایران پخش شد و به پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن 1357 انجامید؛ در همان زمان مجله «اکونومیست» مقاله‌ای منتشر کرد با این مضمون که چگونه انقلاب اسلامی از «مدرن‌ترین رسانه» برای پیروزی خود بهره برد.


پیوندهای اسرائیلی تلگرام
تلگرام در زمان شروع کار پررونق خود در ایران (مهر 1394) نرم‌افزاری با منشاء روسی معرفی شد که سپس به خارج از روسیه منتقل شده است؛ تصور بسیاری از کارشناسان این بود و از داخل و خارج اینگونه القاء می‌شد.
دو سال و نیم پس از استیلای انحصاری تلگرام بر فضای مجازی ایران و تبدیل آن به «رسانه غالب» که با رانت‌های کاملاً آشکار و غیرعادی وزارت ارتباطات به دست آمد، اخیراً روشن شد که تلگرام دارای پیوندهای عمیق «اسرائیلی» است و در پشت آن مافیایی قرار دارد که از یکسو با باند نتانیاهو و از سوی دیگر با جرد کوشنر، داماد ترامپ، مرتبط است؛ پیوندهای دیرین مالی ترامپ با مافیای شوروی سابق و چهره‌هایی مانند توفیق عارف و تمیر سپیر، از جمله در «برج ترامپ» در محله سوهو منهتن (نیویورک)، ناشناخته نیست.
از «تلگرام» به «تَم‌تَم»


در تعطیلات نوروزی شایع شد که به دستور مقامات عالی به‌زودی «تلگرام» در ایران مسدود خواهد شد؛ خبرهای بعدی صحت این شایعه را تقویت کرد؛ همزمان در یکی دو روز اخیر موجی سریع آغاز شد برای انتقال کانال‌های تلگرامی به پیامٰ‌رسان «روسی» دیگر بنام «تَم‌تَم»؛ هم‌اکنون برخی خبرگزاری‌ها و کانال‌های خبری پربیننده و حتی برخی بانک‌ها به تشکیل کانال در پیام‌رسان «تَم‌تَم» دست زده‌اند و برخی کانال‌ها انتقال قریب‌الوقوع خود از «تلگرام» به «تَم‌تَم» را خبر می‌دهند.


بنظر می‌رسد کانون‌هایی به شدت فعالند تا کاربران چهل میلیونی «تلگرام» را به سوی «تَم‌تَم» هدایت کنند و از اینطریق مدعی شوند به تهدید سلطه اسرائیل بر فضای مجازی ایران پایان داده‌اند اما درواقع، تلگرام «کلاه بزرگی» بود که بر سر ایران گذاشتند و اینک می‌خواهند با «تَم‌تَم» تکرارش کنند.
با توجه به تجربه تلخ «تلگرام»، در همان بررسی‌های اولیه، روشن شد که «تَم‌تَم» در ظاهر روسی اما در باطن به همان کانون تعلق دارد؛ اگر چهره پس‌پرده «تلگرام» میخائیل میریلاشویلی با تابعیت دوگانه روسی ـ اسرائیلی، است، اینک چهره آشکار «تَم‌تَم» یوری میلنر با تابعیت دوگانه روسی ـ آمریکایی و از شرکای جرد کوشنر، داماد ترامپ است.


فرض بر این است که خواننده محترم پیوندهای دیرین و عمیق خانوادگی جرد کوشنر با نتانیاهو را می‌شناسد و به توضیح اضافی من نیاز نیست.


منبع: تسنیم


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب