شلیک اخطار اقتصادی چین به آمریکا
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا، پس از خبر اعمال تعرفه برای فولاد و کالاهای چینی از سوی آمریکا، چین در اقدامی تلافیجویانه و متوازن کردن زیانها برای 128کالای آمریکایی تعرفه وضع کرد که همین موضوع باعث کاهش افت ارزش دلار و سقوط شاخص بازارهای بورس غربی و آسیایی شد.
رسانههای دولتی چین خبر دادند چین بر 128 کالای آمریکایی از مشروبات الکلی گرفته تا پرتقال تعرفه وضع کرده تا ضررهایی را که با تعرفههای آمریکایی بر منافع ملی چین تحمیل شده است، متوازن کند.
پکن روز دوشنبه در پاسخ به تعرفههای جدید آمریکا بر واردات فولاد و آلومینیوم، تعرفههایی تا سقف 25درصد را بر کالاهای آمریکایی وارد شده به چین وضع کرده که براساس برآوردها ارزش آن حدود 3میلیارد دلار است.
آمریکا به تولیدکنندگان آمریکایی، کانادا و کرهجنوبی معافیت از تعرفه اعطا کرده است، اما چین که تأمینکننده به نسبت کوچکتری برای آمریکا به حساب میآید، از این تعرفهها معاف نیست.
کارشناسان به طور گسترده اندازه تعرفههای چینی را متوسط ارزیابی کرده و آن را بهعنوان شلیک اخطاری برای دولت آمریکا که این هفته قرار است تعرفههایی را بر لیستی از واردات تکنولوژی چینی اعلام کنند، تلقی میکنند.
انتقاد کاخ سفید از چین
رویترز دراینباره نوشته است: پس از اینکه چین در پاسخ به تعرفههای واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا، بر 128کالای آمریکایی تعرفه وضع کرد، روز دوشنبه به وقت آمریکا، کاخ سفید چین را به برهم زدن بازارهای جهانی متهم کرد و گفت این کشور نباید بر صادراتی که به صورت منصفانه داد و ستد میشود، تعرفه وضع کند.
لینسی والترز، سخنگوی کاخ سفید در بیانیهای گفت: سوبسید دهی چین و تداوم بالا بردن بیش از حد ظرفیت تولید این کشور، دلیل ریشهای بحران فولاد است. چین به جای هدف قرار دادن کالاهای آمریکایی که منصفانه داد و ستد میشوند، باید فعالیتهای تجاری غیرمنصفانه خود را که به امنیت ملی آمریکا آسیب میزند و بازارهای جهانی را بر هم زده، متوقف کند.
همچنین درحالیکه چین تعرفههایی را بر 128کالای آمریکایی وضع کرده و مناقشه بین دو قدرت اقتصادی برتر جهان عمیقتر شده است، سرمایهگذاران روی لبه پرتگاه قرار دارند و نگرانیهایی در مورد تأثیر این رویدادها بر رشد اقتصاد جهان به وجود آمده است.
تعرفههای تلافیجویانه چین در برابر آمریکا به دلار آسیب زده و نرخ آن را از بالاترین نرخ سه هفتهای 107/01 ین، تا 105/93 ین در برابر هر دلار پایین آورد. شاخص دلار همچنین در برابر سبد ارزهای مهم جهان اندکی افت کرد.
سقوط شاخصهای والاستریت و بورسهای آسیا
در پایان معاملات روز دوشنبه به وقت آمریکا با هجوم سرمایهگذاران به فروش سهام تکنولوژی تحت تأثیر وحشت به وجود آمده از جنگ تجاری، سهام والاستریت به اعماق فرو رفت.
به گزارش مهر، شاخصهای کلیدی بازار بیش از میانگین نوسانات 200روزه خود سقوط کردند و اساندپی500 برای اولینبار پس از رأی انگلستان برای ترک اتحادیه اروپا در ژوئن 2016، به زیر سطح تکنیکال اصلی خود رسید.
اولین روز تجاری ربع سال جدید، با هجوم به فروش سهام تکنولوژی و کالاهای مصرفی آغاز شد. سقوط سنگین سهام آمازون، تسلا و مایکروسافت صحنه اصلی تحولات بازار را که مربوط به وضع تعرفههای تلافیجویانه چین بود، به خود اختصاص داد.
شاخص صنعتی داو پس از اینکه از میانگین تغییرات 200روزه خود پایینتر آمد، 1/9 درصد سقوط کرد و به 23644/19 واحد رسید. اساندپی 2/23 درصد سقوط کرد و نزدک 2/74 درصد از ارزش خود را از دست داد.
به علاوه سقوط سهام آمازون بیشتر از همه بازارها را با خود پایین کشید. با ادامه حملات توییتری رئیسجمهور ترامپ به غول تجارت آنلاین، سهام این شرکت تنها در روز گذشته 5/2 درصد از ارزش خود را از دست داد.
اما روز سهشنبه نگرانی ازجنژ تجاری ارزش سهام آسیایی را نیز به پایین کشید، هرچند با تمرکز سرمایهگذاران بر چشمانداز رشد جهانی، شاخصهای آسیایی در مقایسه با همتایان والاستریت خود سقوط کمتری داشتند.
انتظار میرود بازارهای اروپایی در مقادیر پایینتری باز شوند و فوتسی انگلیس 0/5 درصد، داکس آلمان 0/95 درصد و کاک فرانسه یک درصد پایینتر باز شوند.
گستردهترین شاخص سهام آسیا اقیانوسیه در خارج ژاپنِ اماسسیآی روز سهشنبه 0/35 درصد افت کرد که در مقایسه با سقوط بیش از 2درصدی سهام والاستریت، واکنش متوسطی است.
نیکی ژاپن 0/8 درصد افت کرد. این شاخص امروز تا 1/8 درصد هم سقوط کرده بود. شاخص کامپوزیت شانگهای 0/9 درصد افت کرد و شاخص سیاسآی 300هم 0/7 درصد افت کرد.
منبع: جوان
انتهای پیام/