دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 فروردين 1397 - 11:42
آنا گزارش می‌دهد؛

محرومیت زدایی آرمان قرارگاه خاتم‌الانبیاء

انقلاب اسلامی با شعار حمایت از مستضعفان و محرومین پا به عرصه وجود گذاشت، شعاری که همه تلاش کردند تمام وجوه آن عینیت پیدا کند و سندی باشد برای معرفی و صدور انقلاب ، در این راستا قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء، محرومیت زدایی را سر لوحه کارهای عمرانی خود قرار داد.
کد خبر : 269927

گروه سیاسی خبرگزاری آنا_آرزو نورزوجم: ایران است و اقلیمی رنگانگ از اقوام و نژادهای مختلف ، که هر کدام برگی هستند از دفتر هویت ایرانی .


هویتی که هر جا اسمش آمده صفت افتخار آفرینی را با خود یدک ‌کشیده است.


ایران با کشورهایی همسایه است که علیرغم تمدن و غنای فرهنگی‌شان، در بعضی موارد محرومیت دارند و ریز و درشتی از مشکلات، مشکلاتی که مشابهش در ایران هم وجود دارد، متاسفانه شهرهای مرزی ایران با وجود همه مهربانی‌ها و هویت کهنشان، با محرومیت هایی دست و پنجه نرم می‌کنند.


هجی کردن کلمه محرومیت و فقر ، شاید برای همه کسانی که در رفاه و آرامش زندگی می‌کنند سخت باشد و تصورش دور از ذهن .


اما برای آدم هایی که الفبای محرومیت با همه ابعاد زندگی شان عجین شده ، شاید مشق کردن هر روزه باشد.



عدم نبود منابع آبی سالم، کمبود برق در مناطق محروم گرم سیر و بالعکس آن کمبود منابع سوختی برای گرما در مناطق مرزی و محروم سردسیر غرب کشور، از جمله مواردی است که در کنار کم آبی و کمبود غدا و کمبود امکانات تحصیلات و پیشرفت های مدنی بیشتر از قبل خودش را مشان می‌دهد.


کمبود و بحران آب و ورود خشکسالی به ایران و از بین رفتن مزارع و باغ ها و خیلی از منابعی که می‌تواند برای مردم روزی رسان باشد ، خودش شده مشکلی مضاف بر آنچه بر این مردم ساکن مناطق محروم میگذرد.


فاکتورهایی که اگر حذف شوند و جایشان را به پیشرفت و آبادانی بدهند ، جاهایی چون سیستان و زاهدان و ایلام و ... چیزی از پایتخت ایران و کلان شهرها کم نخواهند داشت.


انقلاب اسلامی با شعار حمایت از مستضعفان و محرومین پا به عرصه وجود گذاشت، شعاری که همه تلاش کردند همه وجوه آن عینیت پیدا کند و سندی باشد برای معرفی و صدور انقلاب به کشورهایی که کم و بیش در آنجا خبر از محرومیت هست و فقر.


حضرت امام خمینی (ره) بعد از انقلاب اسلامی بر محرومیت زدایی تآکید فروان داشتند و پس از آن نیز رهبر معظم انقلاب تدابیری را مد نظر دارند تا محرومیت زدایی از نقاط مختلف کشورمان در اهم کارها باشد و اولویت تصمیمات دولتمردان قرار گیرد .


رسالتی که طی سی و چند سال که از انقلاب گذشته، خیلی ها آن را بر عهده گرفته اند تا قدمی برای تحقق این آرمان بردارند، از بنیاد مسکن مستضعفان گرفته ، تا هلال احمر و کمیته امداد و نهادهایی اینچنین .



در این راستا اما، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء، محرومیت زدایی را سر لوحه کارهای عمرانی خود قرار داده و درشعاع 70 کیلومتری پروژه های عمرانی در سراسر کشور به انجام حداقل یک یا چند پروژه محرومیت زدایی انجام می‌دهد.


این نهاد سازندگی برای عنوان محرومیت زدایی و تحقق آن، در چهار حوزه عمرانی، امدادی، آموزشی و فرهنگی کار خود را اغاز کرد.


تلاش این قرار گاه بر آن شد تا برای مناطق محروم جاده و پل بسازد تا رفت و آمدهایشان آسان تر شود و مخزن آب برای مناطقی که با خشکی و کم ابی رو برو هستند.


اولویت آموزش هم از لیست کارهای متخصصان این قرارگاه از قلم نیافتاد و به فکر افتادند تا مدرسه بسازند و خانه علم.


بهداشت هم که شد گل سر سبد طرح هایی که قرار است در راستای محرومیت زدایی حرکت کند ، از احداث و راه اندازی خانه بهداشت و حمام و سرویس‌های بهداشتی گرفته تا مهم شمردن سلامت جسم و احداث ورزشگاه و چند پروژه عام المنفعه دیگر.


همچنین قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء تلاش کرد با هدف مردم یاری در مناطق محروم به نوعی مسئولیت اجتماعی خود را ایفا کند و باعث عمق بخشی انقلاب در این مناطق شود.



اجرای 8639 طرح عمرانی و نیز اجرای 25935 طرح غیر عمرانی و چندین طرح در حال احداث و در دست طراحی ، نمونه ای از اقدامات سازندگی این قرارگاه است .


از جمله دستاوردهای حضور مهندسان و متخصصان این قرارگاه برای رفع محرومیت از شهرهای محروم و مرزها میتوان به موارد زیر اشاره کرد؛


-کمک به رفع فقر و محرومیت


- کمک به دولت در سازندگی و ایجاد همبستگی بین مردم و نظام اسلامی


- مهیا نمودن زمینه های کار و اشتغال در مناطق محروم و جلوگیری از هدر رفت نیروی کار


- به فعل در آوردن نیروهای بالقوه در مناطق محروم در راستای اشتغال زایی و شکوفایی اقتصادی


- افزایش کارآمدی و ثبات بیشتر تظام اسلامی


- توسعه، رونق و تولید محصولات کشاورزی در مناطق محروم


- توسعه و پرورش توان و استعدادهای جوانان


- ارتقای سطح بهداشت و سلامت با اجرای طرح های عمرانی و بهداشتی در مناطق محروم


رسالت فقر زدایی و دور کردن محرومیت از زندگی مردمی که سالهاست با این اتفاق بیگانه نیستند شاید کاری سنگین و پروژه ای عمیق باشد، اتفاقی که قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء با کمک مهندسینی که هدفشان توسعه و سازندگی است، آن را شدنی کرد.



اتفاقی که نمونه بارزش را در مردم زلزه زده سرپل ذهاب لمس کردند.


تلاش برای محرومیت‌زدایی همواره یکی از اصلی‌ترین سیاست‌های اقتصادی دولت‌ها به شمار می‌رود، اتفاقی که در کنارش خیلی های دیگر پایشان را وسط می‌گدارند و همت می‌کنند کمک حال دولت هایشان باشند .


محرومیت زدایی با مشارکت تمامی سرمایه‌های انسانی کشور در جریان تولید، گسترش طرح‌های عمرانی در مناطق محروم و پشتیبانی از صنایع خرد قابل مهار شدن است.


اما به عقیده برخی کارشناسان اگر این امر به یک مقوله تبلیغاتی تبدیل شود نه تنها فقر و محرومیت رفع نخواهد شد بلکه گسترش نیز پیدا می‌کند.


قرارگاه خاتم تلاش کرد نه تنها در حوزه محرومیت زدایی که در سایر حوزه هایی که برای توسعه و آبادانی کشور هم از نیروی انسانی اش هزینه میکند و هم از منابع مالی ، شعار زدگی را از دستور کار خودش حذف کند و هدف اصلی اش بشود ؛ کمک به کاهش فقر و محرومیت، تحکیم پیوند مردم با نظام مقدس جمهوری اسلامی،


ایجاد محبوبیت برای نظام جمهوری اسلامی،


اثبات کارآمدی نظام، ایجاد بارقه امید و نشاط در مردم،


رشد اقتصادی و بهبود وضعیت معیشت مردم،


ترمیم خرابی ها و آبادانی مملکت، حل مشکل مردم محروم و ستمدیده و ...


آنچه باید مد نظر باشد این است که برداشته شدن واژه محرویت از روی مردم و شهرهای کمتر توسعه یافته و مرز ها، مستلزم این است که از سوی مسئولان مربوطه و کسانی که متولی این امر شده اند که کمر همت ببندند برای توسعه و پیشرفت برنامه ای وجود داشته باشد.


قطعا در کنار سازندگی و و فعالیت های عمرانی که نمادی از توسعه هستند، آموزش و فرهنگ نقش مهمی در محرومیت‌زدایی ایفا خواهد کرد، که بسیجیان و نیروهای انسانی قرارگاه خاتم ، به حق توانستند در کارنامه خود در این حوزه، نمره ای قابل قبول برای خود ثبت کنند.


تا باشد روزی برسد که شاهد بایشم هیچ نقطه مرزی ، رنگ و روی فقربه خود نبیند و محرومیت بشود واژه فراموش شده ذهن مردمانی که روزی این کلمه ، توصیف حال و روزشان بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب