راز مفید بودن فرزند در خانواده و جامعه از دیدگاه اسلام
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، حجت الاسلام محسن قرائتی ظهر امروز در سلسله سخنرانیهای فرهنگی تبلیغی حرم مطهر رضوی اظهار کرد: همه انسانها به نوعی با مشکلات دست و پنجه نرم میکنند، اما ممکن است برای عدهای کم یا برای عدهای زیادتر باشد، بنابراین، پدر و مادرها باید فرزندانشان را با سختیهای زندگی آشنا کنند.
وی با بیان اینکه باید در زمان روبهرو شدن بچه ها با مشکلات زمینه مقاومت آنها را با صبر و حوصله فراهم کنیم، افزود: مسؤولیتپذیری یکی از نتایج تربیت درست و مقابله کردن در برابر سختیها است.
رئیس ستاد اقامه نماز با بیان حدیثی از امام محمد باقر(ع) که میفرمایند: «بدترین پدر و مادر کسانی هستند که فرزندان خودشان را لوس تربیت میکنند»، افزود: والدین باید به این مسئله توجه داشته باشند، چراکه تا زمانی که بچهها در سختیهای زندگی مقاومت نکنند، در آینده نمیتوانند یک فرد مفید در خانواده و جامعه باشند.
قرائتی افزود: گاهی والدین به دلایل منطقی یا غیرمنطقی بین فرزندان تبعیض قائل میشوند، این مسئله از منظر اسلام نتایج منفی همچون ناهنجاریهای اخلاقی را در پی دارد.
وی با بیان حدیثی از پیامبر اکرم (ص) که فرمودهاند: «در میان فرزندان خود عدالت را مراعات کنید، همانگونه که دوست دارید در نیکی و لطف به شما، به عدالت رفتار کنند»، خاطرنشان کرد: براساس آیات قرآن و روایات اهل بیت(ع) فرق گذاشتن بین فرزندان گناه کبیره است، بنابراین والدین باید دقت کنند، بین فرزندان خود تبعیض قائل نشوند.
رئیس ستاد اقامه نماز با اشاره به اینکه معیار در دین اسلام حق است، گفت: پدرسالاری و مادرسالاری با مکتب توحیدی سازگار نیست، چراکه اسلام حق سالار است و هرجا حق باشد، همان معیار و ملاک آن است.
قرائتی بیان کرد: ارتباط عاطفی با فرزند موجب میشود که وی با والدین خویش صمیمی باشد، به آنان اعتماد کند و والدین را پناهگاه خویش در بحرانهای زندگی بداند، اما علاقه بیش از اندازه والدین نسبت به فرزند موجب تربیت ناسالم میشود.
وی با بیان اینکه ما همیشه در برابر نعمتهایی که خدا به ما داده باید شکرگزار باشیم، اضافه کرد: تمام وجود انسان سرشار از نعمتهای خدا است، بنابراین اگر انسان کمی در خلقت خودش دقت کند، لحظه لحظه زندگیش شکرگزار این نعمتها است.
رئیس ستاد اقامه نماز، محبت به پیامبر(ص)، پیروی از سیره ائمه اطهار(ع)، تشرف به زیارت و تمام حرکات انسان را از نعمتهای پروردگار برشمرد و متذکر شد: تدبر در خلقت عالم هستی انسان را متوجه حقایق میکند.
منبع: آستان نیوز
انتهای پیام/