همه چیز برای یک میهمانی خاطره انگیز آماده است
به گزارش آنا، زیبایی های گردشگری شهر اصفهان، اماکن و آثار تاریخی با آوازه جهانی، صنایع دستی، آب و هوای معتدل و طبیعت متنوع کویری، کوهستانی و جنگلی نزدیک به اصفهان، همه ساله در ایام نوروز، مسافران زیادی را به این شهر موزه زیبا می کشاند.
این حال و هوا و استقبال گسترده خانواده بزرگ استادان و کارکنان واحدهای دانشگاهی کشور برای سفر به اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) را بر آن می دارد که مطابق سنت دیرینه سنوات گذشته با تشکیل ستاد اسکان نوروزی و برگزاری جلسات هماهنگی خود را برای یک میزبانی شایسته آماده کند.
در این راستا با برنامهریزی صورت گرفته، درخواستهای دریافتی در ستاد اسکان نوروزی این واحد دانشگاهی پس از دستهبندی در تاریخ های مورد تقاضا، نحوه و مکان استقرار میهمانان قبل از حضور در اصفهان به آنها اطلاع داده شده تا خدماترسانی بدون حتی یک لحظه وقفه صورت پذیرد.
همچنین تجهیز و آماده سازی قریب به 110 اتاق در میهمانسرا و خوابگاه، خدماترسانی دو مجموعه رستورانی و غذایی فعال در دانشگاه در این ایام، ارائه نقشه گردشگری اصفهان، ارائه کارت تخفیف اماکن رفاهی و تفریحی شهر و پاسخگویی 24 ساعته از طریق تلفن تماس 09130892615 بخشی از خدماتی است که در این ایام به مسافران عزیز ارائه خواهد شد.
راه اندازی کانال اختصاصی «میهمانان نوروزی واحد اصفهان(خوراسگان)» در پیام رسان تلگرام به نشانی: telegram.me/khumihman به عنوان خدمتی ویژه و منحصر به فرد به معرفی جاذبههای گردشگری شهر اصفهان، آداب و رسوم، غذاهای سنتی، سوغات اصفهان و همچنین امکانات قابل ارائه در واحد اصفهان( خوراسگان) میپردازد.
بد نیست نیم نگاهی به موقعیت و وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) بیندازیم؛
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) در شرق شهر اصفهان و در منطقه تاریخی خوراسگان واقع شده است. سوم آبان مـاه ۱۳۶۶ سالروز تولد این دانشگاه با تصویب هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی است که در بهمن مـاه همان سال با پذیرش ۵۱۰ دانشجو در چهار رشته تحصیلی کار خود را آغاز کرد که در حال حاضر با حدود ۲۰۰۰۰ دانشجو در مقاطع دکتری تخصصی، دکتری حرفه ای، کارشناسی ارشد، کارشناسی فعالیت علمی پژوهشی خود را با بیش از ۳۵۰ عضو هیات علمی تمام وقت، ۴۰ نیمه وقت و حدود ۷۰۰ عضو حق التدریس ادامه می دهد و تاکنون بیش از ۶۰۰۰۰ نفر از این دانشگاه دانشآموخته شدهاند.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) تاکنون افتخارات و موفقیت های زیادی را در مجامع علمی دخلی و بین المللی کسب نموده که بخشی از این افتخارات و دستاوردها در تارنمای دانشگاه به نشانی: https://www.khuisf.ac.ir قابل رؤیت است.
اصفهان شهر زیبای خدا
ناصرخسرو قبادیانی سیاح ایرانی، وقتی به اصفهان رسید چنین نوشت:اصفهان شهری است بر هامون نهاده، آب و هوایی خوش دارد و هرجا که ده گز چاه فرو برند آبی سرد بیرون آید و در شهر جویهای آب روان.
اصفهان شهری است در دنیا بی نظیر از از نظر موقعیت جغرافیایی هم از نظر آب و هوا و هم بدلیل وجود بیش از شش هزار اثر تاریخی با قدمت صدها و هزاران سال در کنار مناطق بکر طبیعی می تواند دلیل مناسبی برای اعطای این عنوان نصف جهان از دید جهانیان به این خطه ارزشمند از سرزمین ایران باشد.
اصفهان، دومین شهر پهناور(۵۵۱ کیلومتر مربع) و سومین شهر پر جمعیت ایران پس از تهران و مشهد است. این شهر در میان سالهای ۱۰۵۰ تا ۱۷۲۲ میلادی به ویژه در قرن شانزدهم میلادی در میان حکومت صفویان هنگامی که برای دومین بار پس از دوران سلجوقیان پایتخت ایران شد، رونق فراوانی گرفت. حتی امروزه نیز شهر مقدار زیادی از شکوه گذشته خود را حفظ کردهاست. بناهای تاریخی متعددی در شهر وجود دارد که تعدادی از آنها به عنوان میراث تاریخی در یونسکو به ثبت رسیدهاند. اصفهان در سال ۲۰۰۶ به عنوان دومین پایتخت فرهنگی جهان اسلام بعد از مکه و در سال ۱۳۸۸ به عنوان پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی و همینطور به عنوان پایتخت صنعتی ایران بعد از جداشدن البرز از تهران انتخاب شدهاست.
آشنایی با بخشی از اماکن تاریخی اصفهان
عمارت چهلستون
در آغاز قرن 11ه.ق در میان باغ و مجموعه ساختمان ها و بناها وکاخ های محوطه ی دولتخانه ی صفوی ساخته شده است. این ساختمان معمولا به منظور پذیرایی رسمی از مهمانان و سفیران خارجی در طی سه مرحله و طبق طرح یکسانی ساخته شده.مرحله اول-تالاراصلی و بزرگ.مرحله دوم-ایوان آئینه و اتاق های دو طرف آن.مرحله سوم-ایوان ستون دار که از هجده عدد ستون و سقف چوبی تشکیل شده است.نام این عمارت به علت زیادی ستون ها و انعکاس تصویر بیست ستون در آب استخر است.
میدان نقش جهان
این میدان با طول 512 و عرض 160 متر یکی از میدان های زیبای جهان می باشد. در دور تا دور میدان طاق هایی در دو طبقه احداث شده است. علاوه بر وجود آثار تاریخی کم نظیر مانند؛ بازار قیصریه، مسجد امام، مسجد شیخ لطف الله و عمارت عالی قاپو، میدان امام امروزی یکی از مراکز مهم تفریحی و گردشگری و مرکز اصلی خرید صنایع دستی و همچنین محل برگزاری تعداد زیادی از مراسم مذهبی و انقلابی اصفهان می باشد و مانند نگینی بر انگشتری اصفهان می درخشد.
عمارت هشت بهشت
این کاخ درون مجموعه ی دولتخانه ی صفوی در زمان حکومت شاه سلیمان احداث شده است. این کاخ میان باغ بلبل ساخته شده و نام هشت بهشت عمدتا در اصطلاح زمان خود به معنای هشتی یا ورودی بهشت بوده است.
پل خواجو
این پل از آثار دوره صفویه و از آثار زمان شاه عباس دوم است. این پل در قسمت شرقی زنده رود در دو طبقه بنا شده که قسمت فوقانی برای عبور سریع کالسکه و چهارپایان و بخش تحتانی برای حرکت آرام و توقف و تامل عابرین پیاده بوده است. قسمت زیرین تماما از سنگ و ملات ساروج ساخته شده و در قسمت مرکزی پل عمارت بیگلربیگی در طبقه فوقانی و در دو طرف راهروهای پل برای پذیرایی و تشریفات رسمی ساخته و پرداخته شده است.
سی و سه پل
وقتی که اصفهان به عنوان مرکز حکومت عصر صفوی انتخاب می شود به منظور گسترش شهر، به طرف جنوب متمایل می شوند. عنصر مهم شهرسازی در آن دوره چهارباغ بوده و این خیابان لزوما از رودخانه رد می شد به همین دلیل معماران آن زمان پل الله وردیخان که با نام 33 پل معروف است را احداث کردند. در قسمت بالایی پل طاق هایی از هر دو طرف ساخته شده که هم در زمستان و هم در تابستان سرپناه مطمنی برای عابرین باشد.
کلیسای وانک
تعدادی از ارامنه ی ارمنستان در قرن 11 به دهکده ای به نام جلفا منتقل شدند. پادشاهان صفوی بر اساس فرامینی که صادر کردند آزادی های مذهبی را برای آنها تضمین نمودند و این اقلیت ارامنه را مورد حمایت قرار دادند. در همان دوره با کمک ارامنه ی ساکن در جلفا چند کلیسا از جمله کلیسای وانک احداث گردید. امروزه جلفا یکی از بخش های مهم واقع در اصفهان است. داخل کلیسا تزیینات هنری از جمله گچ بری، نقاشی و طلاکاری وجود دارد. در کنار کلیسا موزه با ارزشی وجود دارد که در آن تابلوهای نفیس و گرانبهای نقاشی، کتب خطی و سایر اشیا نفیس هنری دیده می شود.
آتشگاه اصفهان
کوه آتشگاه در 7 کیلومتری غرب اصفهان در مسیر منارجنبان است. ارتفاع این کوه حدود 1680 متر از سطح دریا است. در زمان ساسانیان یک آتشکده در بالای این کوه احداث شده است. ساختمان از خشت های بسیار بزرگ و ضخیمی ساخته شده است. جایگاه و محل روشن نگه داشتن آتش هنوز در میان خرابه ها ی بالای کوه قابل رویت است.
منارجنبان اصفهان
یکی از آثار تاریخی مشهور ایران در 5 کیلومتری غرب اصفهان قرار دارد. ساختمان منارجنبان دارای یک ایوان و دو مناره می باشد. مقبره عبدالله ابن محمود یکی از شاخص ترین چهره های قرن 8 هجری در این بنا واقع است. ارتفاع ایوان 10 متر و ارتفاع مناره 5/17متر می باشد.
اما در اصفهان، جاذبه های جدید زیادی نیز برای گردشگری وجود دارد همچون باغ گلها، باغ پرندگان، شهر رویاها به عنوان بزرگترین شهربازی خاورمیانه، پارک گردشگری، کوه صفه و تله کابین آن، پارک جنگلی ناژوان و تله سیژ ناژوان، موزه تاریخ طبیعی و مکان های تفریحی و تجاری منحصر به فردی که لذت سفر شما به اصفهان را دو چندان خواهد کرد.
شیرینی سنتی اصفهان یا همان گز به همراه غذاهایی همچون بریانی، کاله جوش، کشک و بادمجان، گوشت و لوبیا و خورش ماست لذت سفر شما به اصفهان را دو چندان می کند.
گزارش از احسان الله مسیبی
انتهای پیام/