دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

طرح ملی گیاهان دارویی کشور به تصویب رسید

مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی با اعلام اینکه در صدد اجرای برنامه‌های گیاهان دارویی کشور هستیم، گفت: طرح ملی گیاهان دارویی کشور به تصویب رسیده و بودجه لازم برای آن در سال ۹۷ اختصاص یافته است.
کد خبر : 268708

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، پیمان یوسفی آذر، مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی ، اظهار کرد: هدف از امضای این تفاهم نامه مشترک را حمایت از تولید، توسعه فرآوری استاندارد با تکنولوژی بالا و تجاری سازی گیاهان دارویی است.


وی افزود: در چارچوب این تفاهم نامه همکاری بین وزارت جهاد کشاورزی و دانشکده داروسازی دانشگاه علو پزشکی تهران، یک مرکز رشد مشترک گیاهان دارویی ظرف دو ماه آینده راه اندازی می شود .


وی خاطرنشان کرد: با اجرایی شدن این تفاهم نامه همکاری، قصد داریم اقتصاد گیاهان دارویی را به یک اقتصاد علمی، دانش محور، بازار محور و محصول محور تبدیل کنیم.


یوسفی آذر با بیان این که وزارت جهاد کشاورزی، طرح توسعه کسب و کار گیاهان دارویی را در دستور کار خود دارد، تصریح کرد: در این طرح ما تنها به دنبال توسعه بازار نیستیم بلکه بر توسعه کسب و کار گیاهان دارویی تاکید داریم که منجر به شغل های پایدار می شود.


وی گفت: نخستین سیاست ما حمایت از تولید استاندارد و سپس فرآوری گیاهان دارویی با تکنولوژی بالا است که بتواند محصولات نوین با استانداردهای داخلی و جهانی به جامعه معرفی شود.


مجری طرح ملی گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: ما در این زمینه اقدامات خوبی در سال 97 انجام خواهیم داد به طوری که به تولیدکنندگان و افرادی که در حوزه بازار و فرآوری گیاهان دارویی فعالیت می کنند تسهیلات با کارمزد 6 درصد پرداخت می کنیم.


وی با اشاره به این که استاندارد GACP برای گیاهان دارویی تهیه و تا آخر فروردین ابلاغ می کنیم، تصریح کرد: تسهیلات با نرخ 6 درصد نیز در سال آینده به زارعانی اختصاص می یابد که تولیدشان تحت استاندارد GACP باشد.


یوسفی آذر در عین حال افزود: ما قصد داریم 30 هزار هکتار کشت گیاهان دارویی را به سمت تولید ارگانیک سوق دهیم.


وی در ادامه به برنامه جهانی سازی زعفران ایران اشاره کرد و گفت: در این راستا در قالب یک طرح، برندهای معروف زعفران می خواهد کنسرسیوم بین المللی زعفران را تشکیل دهند و ظرف سه سال با تزریق 60 میلیارد تومان، مصرف سرانه زعفران از حدود یک گرم به 2.5 تا 3 گرم در داخل کشور افزایش یابد.


مجری طرح ملی گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: در این طرح، زنجیره زعفران در کشور از تولید کننده تا بازارهای صادراتی دیده شده است.


وی افزود: در این طرح 20 هزار بازاریاب فعالیت خواهند کرد و افزایش سرانه مصرف در داخل با اقداماتی همچون تاسیس فروشگاه های تخصصی زعفران انجام می شود.


یوسفی آذر تاکید کرد که افزایش مصرف سرانه زعفران با فرهنگ سازی و توسعه بازار به راحتی قابل اجرا است.


وی در عین حال با اشاره به تولید 330 تا 340 تن زعفران از سطح 110 هزار هکتار اراضی کشاورزی گفت: ما 330 میلیون دلار صادرات زعفران داریم.


یوسفی آذر از تدوین دستورالعمل تشکیل صندوق زعفران خبر داد و تصریح کرد: این صندوق با سرمایه مشترک دولت و بخش خصوصی به منظور ساماندهی صنعت زعفران در داخل و خارج راه اندازی خواهد شد.


وی همچنین اعلام کرد: 24 اردیبهشت ماه سال 97 نیز از تمبر ملی زعفران و کتاب زعفران رونمایی می شود.


مجری طرح ملی گیاهان دارویی اذعان داشت: برنامه های گیاهان دارویی را با توجه به اختصاص ردیف در بودجه سال 97 با قدرت و با شتاب بیشتری نسبت به سال های قبل دنبال می کنیم.


وی با بیان این که گیاهان دارویی یکی از اقتصادی ترین صنایع جهان است، گفت:در یک سال گذشته درآمد نفتی ایران حدود 32 میلیارد یورو بود در حالی که گردش مالی در حوزه گیاهان دارویی در آلمان 45 میلیارد یورو برآورد شده که 1.5 برابر درآمد نفتی ایران است و نشان می دهد که دنیا به سلامت و حوزه محصولات طبیعی توجه می کند.


بنابراین گزارش،در پایان این مراسم تفاهم‌نامه‌ای بین سازمان جهاد کشاورزی و دانشکده داروسازی دانشگاه علوم تهران و سازمان غذا و دارو امضا شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب