دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 اسفند 1396 - 14:08
قدیمی در مراسم تودیع و معارفه رئیس سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران:

شهردار تهران اعتنایی به محرومان پایتخت ندارد/ درخواست برای کمک به فقرا و ایتام تهران

رئیس سابق سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران در مراسم تودیع خود از مسئولان شهرداری خواست تا در 72 ساعت باقی مانده تا آغاز سال نو به یاری محرومان شهر شتافته و سبد خالی 7 هزار فقیر پایتخت را پر کنند.
کد خبر : 268547

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، رضا قدیمی در مراسم تودیع خود از سمت رئیس سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران و معرفی اکبر همتی یزدی به عنوان متصدی جدید این سمت، گفت: در مدت یکسال و نیمی که از شروع خدمتگزاری من در این سازمان گذشته، تاکنون یک تنه به نمایندگی از همه همکاران خوب و مظلومم در این سازمان تلاش کرده‌ام تا مسائلی را که در حوزه آسیب‌های اجتماعی و وضعیت واقعی شهر تهران وجود دارد را در تریبون‌های رسمی و فرصت‌هایی که وجود داشت صادقانه عنوان کنم و راهکارهای معقول و منطقی که حاصل کار کارشناسی و مطالعاتی حوزه‌های تخصصی کاهش آسیب بود را هم پیشنهاد دهم.


رئیس سابق سازمان خدمات اجتماعی شهردار تهران با بیان اینکه ورودش به خدمت از سال 67 و حضور در ارتش جمهوری اسلامی بوده است، گفت: من از ابتدا به عنوان یک سرباز دانسته‌ام که حق عضویت در گروه‌های سیاسی، فعالیت‌های سیاسی و حتی هواداری سیاسی را ندارم و بر همین اساس قریب به سی سال در ارتش، سازمان هواپیمایی کشوری و شهرداری هیچ وقت از این اصول اولیه و حیاتی سربازیم عدول نکردم لذا اگر حرف‌هایی را امروز می‌زنم لطفا به حساب جناح یا حزب خاص نگذارید.


بی‌توجهی نجفی به کودکان کار و خیابان


رئیس سابق سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران گفت: در شرایطی موضوع کودکان کار و در معرض آسیب را در تهران با مردم و مسئولین در میان گذاشتم که به دلیل دل مشغولی‌های سیاسی و جناحی، اغلب مسئولان خیلی حوصله و شوق شنیدن چنین حرف‌هایی را نداشتند، چرا که اگر قرار است کاری در حوزه کاهش آسیب اجتماعی انجام شود مستلزم تلاش مستمر، صبر، مدارا و تحمل برخی تنش‌های اجتماعی است.


وی ادامه داد: سه هزار کودک کار و آسیب‌دیده بدسرپرست در جهت پیشگیری از آسیب‌های بیشتر و توانمندسازی لازم، در مراکز پرتو متعلق به شهرداری مورد حمایت بوده و خدمات آموزشی بهداشتی درمانی و مددکاری دریافت می‌کنند؛ البته اینها مهم نیست و چرا که اگر اهمیت داشت لااقل یک وقت یک ساعته‌ای را می‌گذاشتند برای یک بازدید از اینگونه مراکز. قرار شد به مناسبت روز جهانی کودک برای کودکان محروم شهر که طعمی از شادی را تحربه نکردند به کمک خیرین جشنی برگزار کنیم، شاید که بتوانیم چند ساعت هم که شده آنها را از فضای غمبار زندگی‌شان بیرون بیاوریم و طعم شادی را بچشند، چندین و چند مکاتبه با دفتر شهردار انجام دادیم که وقتی بگذارند که در دفترشان بچه‌های کار حضور پیدا کنند و رسما از شهردار شهرشان دعوت کنند که به جشن آنها بیایند، فرصت نبود و نشد. نه برای دریافت دعوتنامه و نه برای حضور در چند دقیقه‌ای در جشن.


وی بیان کرد: معاون محترم اجتماعی وقت هم نیامدند، جشنی برگزار کردیم که در آن 1500 کودک کار شادی کردند. سلبریتی‌ها هم دعوت کردیم، پیغام دادند که باید یک چیزی به ما بدهید که ما بیاییم، ما یاد گرفتیم که بچه‌های محروم، شهردار ندارند و یا شهردار، خودشان را شهردار بچه‌های محروم نمی‌دانند.


قدیمی گفت: در حوزه کاهش مصرف مواد مخدر و رسیدگی به وضعیت معتادان متجاهر صرفا آن بخشش قابل توجه مسئولین قرار گرفت که دروغ بزرگ واگذاری بهاران به مجموعه‌ای خاص سر زبان‌ها قرار گرفت، اولین روزهای روی کار آمدن اعضاء شورا و اولین نهادی واگذار شده اولین مکاتبه شهردار با سازمان خدمات اجتماعی سوال در خصوص نحوه واگذاری ساختمان‌های بهاران بود، وقتی بر اساس بازدیدها و بررسی‌های چندگانه متوجه شدند که خبر واگذاری از اصل یک دروغ بزرگ بوده دیگر بهاران و وضعیت آن برایشان اهمیت نداشت، هیچکس نپرسید در بهاران چه کاری انجام می‌شود، مراقبت‌های پس از ترک به چه شکلی هست، چند نفر مددجوی بهبودیافته در بهاران هستند، معتادان بهبود یافته با چه روش و الگویی قرار است 9 ماه تا یکسال در بهاران زندگی کنند.


وی ادامه داد: اینکه همین الان که با شما صحبت می‌کنم، قریب به هزار نفر مراقبت‌های پس از ترک را در مرکز بهاران طی می‌کنند برای مدیران بالادستی من مهم نیست اینکه در بدترین شرایط اداری کشور و شهرداری با همه آنهایی که از روی اغراض سیاسی و یا اقتصادی دنبال تغییر کاربری ساختمان‌های بهاران بودند، 22 ساختمان با تجهیزات کامل در اختیار مراکز بهاران است، مهم نیست.


قدیمی گفت: پایگاه‌های خدمات اجتماعی هم در این مدت مورد کم لطفی که نه، مورد بی‌لطفی و ظلم قرار گرفتند. شش ماهه حقوق مددکاران اجتماعی شاغل در پایگاه‌های پرداخت نشده است. پایگاه‌هایی که وظیفه ساماندهی دختران و پسران فراری را به عهده دارند سال گذشته 621 دختر و پسر فراری از طریق همین پایگاه‌ها شناسایی و در بدو ورود به تهران، جذب و ساماندهی شدند.


وی ادامه داد: کاری سخت و پیچیده و حساس در حرفه شریف مددکاری در جریان است، ولی کسی حاضر نشد در مناطق، قرارداد قانونی که ابلاغ شده بود رو تمکین و پرداخت کند چرا که اولویتی در این حوزه در کار نبوده است. 18 مددسرا یا گرمخانه در سطح مناطق جهت رسیدگی به افراد کارتن خواب و بی‌خانمان با ظرفیت 1500 نفر مددجو فعالیت می‌کنند یعنی افراد که بنا به دلایل مختلف سرپناهی برای شب‌ها ندارند، تنها شدند، بی‌کس شدند، غذا ندارند، اگه مریض بشوند، نمی‌توانند بروند دکتر و دارو بگیرند.


افتخار کار جهادی ماموران خدمات اجتماعی برای شهردار تهران


قدیمی اضافه کرد: شب‌های عادی معمولا همین تعداد می‌ایند ولی شب‌های سرد زمستان تا سه هزار نفرم مهمان این شکلی داریم، دو ساله که با تلاش همکاران مظلومم در سازمان خدمات اجتماعی و عنایت خداوند متعال با پیش‌بینی‌ها و برنامه‌ریزی‌های انجام شده دیگر در شبهای سرد کسی از بی‌خانمان‌ها بر اثر سرمازدگی فوت نمی‌کند، بر اساس آمار پزشکی قانونی سال‌های گذشته بین 10 تا 15 نفر هم متأُسفانه در شب‌های سرد زمستان فوت می‌کردند ولی دو سال است که با راه‌اندازی مددسرای سیار و حضور شبانه‌روزی حتی یک مورد هم نداشتیم، توی همین مددسراهای با ظرفیت 1500 نفر، تا 3000 نفر هم پذیرش کردیم و با افتخار از آنها پذیرایی کردیم.


قدیمی با اشاره به شرایط سخت بارش برف و سرما در روزهای زمستان امسال گفت: همه کارکنان سازمان در مدت 10 شب متوالی بسیج شدند و تا صبح همه بیرون بودند تا نکند آدم تنهایی بیرون یخ بزند، رسانه‌ها هجوم آوردند به مدیریت شهری برای ساماندهی شهر در روزها و شب‌های برفی و شهردار محترم با افتخار مصاحبه کردند و شاخص‌ترین و ممتازترین کاری رو که مطرح کردند همین بود، که هیچ کارتن‌خوابی در این شب‌ها یخ نزد.


قدیمی با اشاره به نامه‌ای برای شهردار تهران در خصوص این موضوع اضافه کرد: نامه‌ای محرمانه خدمت شهردار نوشتم و استدعا کردم جهت دلگرمی همکارانم که در شب‌های سرد و یخبندان ده شب خانه نرفتند، فرصتی را تعیین کنند که یا ایشان تشریف بیاورند یا ما تعدادی از کارکنان را خدمت ایشون ببرم؛ دو ماه گذشته هنوز پاسخ هم ندادند.


بی‌توجهی شورای شهر به آسیب‌های اجتماعی


رئیس سابق سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران اضافه کرد: هرگاه که حضوری در جلسات متعدد شورا و مدیران بالادستی خواستم شرح زحمات و خدمات همکارانم را مطرح کنم، با پوزخند و طلبکارانه به ما گفتند که اول باید بررسی کنیم ببینیم این کارایی که انجام می‌دهید وظیفه شهرداری هست یا سرخود خودتان را انداختین وسط!


وی ادامه داد: خواهش کردم که بیایند و بررسی کنند و تعیین و تکلیف کنند؛ هفت ماه گذشت و کسی نیامد. گفتم 106 مرکز تحت پوشش داریم با 14 هزار مددجو با آسیب‌های مختلف که جز خدا کسی را در این شهر ندارند. اما تاریخ شهرداری‌ها در دنیا و بلدیه تهران، تأسیس و بهره‌برداری نوانخانه‌ها، یتیم‌خانه‌ها، گداخانه‌ها و بی‌خانمان‌ها را مشخص کرده است. قانون شهرداری، مصوبات شورا، برنامه‌ریزی‌های 5 ساله، ابلاغیه تقسیم کار ملی و همه این مستندات دقیقاً است که وظیفه کدام سازمان و ارگان و نهاد است. ولی مگر می‌شود به مددجوها بگوییم شما فعلاً غذا نخورید، دوا نخواهید، درس نخوانید تا آقایون بیان بررسی کنند.


وی ادامه داد: دریغ از یک جلسه جدی در خصوص آسیب‌های اجتماعی، دریغ از یک مکاتبه جدی، دریغ از یک مکالمه تلفنی جدی، دریغ از یک بازدید جدی و حتی از روی رفع تکلیف.


وی بیان کرد: ما طی این هفت ماه تحریم شعب ابی طالب گونه حوزه آسیب‌های اجتماعی، قریب به هفده بار شنیدیم که شهردار محترم و برخی اعضای محترم شورا، جلسات مفصل به صرف شام و ناهار در باغ کتاب، باغ موزه‌های مختلف، خانه‌های متعدد سینما و تئاتر و غیره با سلبریتی‌های گوناگونی داشتند که تعدادی از آنها برای حضور در جشن کودکان کار از ما طلب پول کردند.


قدیمی گفت: تمام هدفم از بیان این رنجنامه، جلب توجه بزرگان و مسئولین به حوزه آسیب‌های اجتماعی است، برای انجام کار فوق‌العاده و ویژه به فرمان مقام معظم رهبری، اعتقاد راسخ داشتم و دارم که مزموم‌ترین کار سیاسی این حوزه و یا سیاسی‌ کار کردن در حوزه آسیب‌های اجتماعی است. اصلاً آسیب اجتماعی جناح سیاسی و حزب و گروه نمی‌شناسد؛ به همه مقدسات قسم که برای آن کارتن خواب، کودک کار و پدر و مادر مظلومی که از بیماری اعتیاد فرزندشان رنج می‌برند، فرقی نمی‌کند مدیر سازمان خدمات اجتماعی کدام طرفی است؛ آنها خدمات می‌خواهند.


به داد محرومان برسیم!


وی گفت: درس اول در این حوزه مدارای اجتماعی است، به نظر می‌رسد بعد از چهل سال از تاریخ جمهوری اسلامی در این حوزه نمره قبولی نگرفتیم، چرا که اگه غیر از این بود مقام معظم رهبری به مسئولین در این رابطه تذکر نمی‌دادند. ما اگر مدارای اجتماعی را بلد بودیم و به آن عمل می‌کردیم و امروز این مراسم را نمی‌گرفتیم، بلکه همه با هم تلاش می‌کردیم در این 72 ساعت باقی مانده به تحویل سال، به داد محرومین شهر برسیم.


وی گفت: سبد خالی 7000 خانوار محرومی که در محلات فقیرنشین شهر شناسایی شدند و هر ساله چنین روزهایی منتظر کمک هستند را پر کنیم. لباس نو بر تن 300 کودک آسیب‌دیده شهر همچونسال‌های گذشته می‌کردیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب