دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 فروردين 1397 - 11:39
رئیس واحد ورامین-پیشوا در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد:

پیگیری تصویب رشته‌های داروسازی و دندانپزشکی در واحد ورامین-پیشوا

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا به تشریح دستاوردها، برنامه‌ها و اولویت‌های واحد متبوعش پرداخت و گفت: برنامه ما این است که در راستای توسعه رشته‌های پزشکی، رشته‌هایی نظیر داروسازی و دندانپزشکی را پیگیری کرده و به تصویب برسانیم.
کد خبر : 267050

حسینعلی شیبانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا اظهار کرد: «واحد ورامین پیشوا با استفاده از ظرفیت‌های موجود و بهره‌مندی از نیروی مجرب متعهد و متخصص زمینه ساز رشد، شکوفایی و بالندگی جنوب شرق استان تهران شده است.»


در زیر گفت‌وگو آنا با شیبانی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا را می‌خوانیم:


*نخستین اقدام شما در واحد ورامین پیشوا بعد از تصدی ریاست آن چه بود؟


-نخستین برنامه کاری اینجانب افزایش کمی رشته‌ها و ارتقای کیفی آنها بود؛ دانشگاه در سال 1390 با قدمت حدود 27 سال 44 رشته فعال داشت و از این نظر به شدت کمبود رشته داشتیم و در مدت حضور بنده 186 رشته اضافه شد که 116 رشته در مقطع کارشناسی ارشد و 30 رشته در مقطع دکتری و مابقی در مقطع کاردانی بوده است.


قبلا در مقاطع تحصیلات تکمیلی مشکل داشتیم اما اکنون دانشجویان و علاقه‌مندان به تحصیلات تکمیلی می‌توانند در رشته‌های متنوع آموزشی به تحصیل خود ادامه دهند و این یکی از بزرگترین خدمات دانشگاه آزاد اسلامی به جوانان و مردم این منطقه است. در خصوص ارتقای سطح آموزشی هم در این چند سال اخیر باید بیان کرد که مرتبه استادان از مربی به استادیاری و تعدادی از استادیاری به دانشیاری ارتقا پیدا کرده که کیفیت پژوهشی و علمی دانشگاه را بالا برده است.


هدف ما در دانشگاه از نظر علوم پزشکی این است که پیشوا به عنوان قطب پزشکی در جنوب شرق استان تهران معرفی شود. زیرا از شهرری تا سمنان دانشگاه علوم پزشکی نداریم و امیدواریم بتوانیم با توسعه زیرساخت‌ها این اقدام را عملی کنیم

*در مقطع تحصیلات تکمیلی وضعیت واحد متبوع تان چگونه است؟


-جمعیت دانشجویی در مقاطع ارشد و دکتری در واحد ورامین پیشوا در گذشته درصد کمی را داشت که حدود هزار نفر بودند اکا اکنون 3400 نفر دانشجوی رشته‌های تکمیلی داریم که با توجه به اقدامات پژوهشی و تحقیقاتی که انجام می‌دهند، ظرفیت پژوهشی خوبی را برای منطقه ایجاد کرده و با انعقاد تفاهم‌نامه‌های کشاورزی، صنعتی و شهری، پایان‌نامه‌ها را به سمت نیازهای تحقیقاتی منطقه و رفع مشکلات اجرایی دیار 15 خرداد هدایت کرده‌ایم.


*درباره افتخارات علمی واحد ورامین-پیشوا توضیح دهید.


-تاکنون تیم‌های علمی ما در بحث کسب امتیازات و افتخارات علمی و پژوهشی در سطح کشور و بین المللی درخشیده‌اند و توانسته‌اند به رتبه‌های مختلفی دست پیدا کنند که از جمله آنها کسب مقام نائب قهرمانی از سوی دانشجویان واحد در ششمین جشنواره بین‌المللی رباتیک و هوش مصنوعی با حضور 48 شرکت کننده از 20 کشور جهان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر با عنوان ربات‌های ترابری پیشرفته، کسب مقام دوم کشور در زمینه نانو و عنوان نائب قهرمانی در زمینه نجوم در کشور هندوستان است.


این موارد فقط بخشی از افتخاراتی است که بیانگر رشد و شکوفایی دانشگاه آزاد اسلامی در سال‌های اخیر است؛ چند سال اخیر 257 طرح پژوهشی به چاپ رسیده و 57 کتاب با عنوان های مختلف منتشر شده که خود نشان از خدمت به رشد علمی جامعه و افزایش توان تحقیقاتی این واحد دانشگاهی است.



*مهم ترین اقدامات شما در حوزه دانشجویی چه بوده است؟


-در زمینه دانشجویی کاری بسیار مهم و کلیدی انجام شده که بخش مهارت آموزی دانشجویان در حین تحصیل و شرکت در طرح‌های دانش بنیان است؛ یعنی دانشجویان کارهای عملی دروس خودشان را انجام می‌دهند، مهارت‌های لازم را کسب می‌کنند و پس از فراغت از تحصیل با عنوان دانشجوی بامهارت و کارآفرین تحویل جامعه داده می‌شوند که این کار برای نخستین بار در کشور در این واحد دانشگاهی به اجرا درآمده است.


به عنوان مثال در دانشکده کشاورزی با راه‌اندازی واحدهای مرغداری، گلخانه، گاوداری، پرورش زنبور عسل و گوسفند داری، تمام دانشجویان در بخش کشاوری متناسب با رشته تحصیلی خود در این پروژه‌ها مشغول به کار هستند و کار یاد می‌گیرند که پس از فارغ التحصیلی خودشان بتوانند برای خود شغل ایجاد کنند، کارآفرین باشند؛ واینکه برای دانشجویان درآمدی در نظر گرفته شده که از این درآمد شهریه خودشان را پرداخت کنند و از این طریق به اقتصاد خانواده و دانشجویان بی بضاعت کمک قابل توجهی می‌شود و دانشجو دیگر نگران هزینه شهریه خود نخواهد بود.


به عنوان نمونه در رشته شیلات با احداث استخر پرورش ماهی که حدود یکصد تن ماهی تولید می‌شود هم درآمدزایی برای دانشگاه است و هم می‌توانیم به دانشجو کمک کنیم و دانشجو هم در رشته آموزشی خود مهارت پیدا می‌کند. اگر دانشگاه‌ها بتوانند در این مسیر حرکت کنند درآمدهای غیر شهریه‌ای داشته باشند و امثال این پروژه‌ها را اجرا کنند قطعاً هم دانشجو کار یاد می‌گیرد و هم درآمد برای دانشگاه ایجاد می‌شود و قسمتی از درآمد هم به خود دانشجو داده می‌شود و آنها می‌توانند از این درآمد شهریه خودشان را پرداخت کنند. در رشته‌های تربیت بدنی هم با راه‌اندازی مجموعه فرهنگی ورزشی خود دانشجویان، این مجموعه فرهنگی ورزشی را مدیریت می‌کنند و درآمدزایی ایجاد کرده و از درآمد آن استفاده می‌کنند.


البته باید تأکید کنم که ما در واحد کارگاه‌های برق و مکانیک را راه‌اندازی کرده‌ایم و در همه رشته‌ها قصد داریم این کار را انجام دهیم و این طرح جدیدی است که می‌تواند برای همه دانشگاه‌ها الگو باشد و از آن استفاده کنند و دیگر بیش از این برای دریافت شهریه به دانشجویان فشار نیاوریم و دانشگاه‌ها با توانمندی و پتانسیل نیروی متخصصی خود باید تجاری سازی علم را انجام دهند یعنی اینکه بتوانند از علم خود به ثروت برسند و منتظر این نباشند که دانشجو به دانشگاه پول دهد. ما ظرفیت کافی داریم که می‌توانیم از این سرمایه استفاده و تولید ثروت کنیم و دانشجو هم بتواند استفاده کند که این خود حرکتی نو و جدید بوده و ان‌شاءالله توسعه خواهیم داد.



*با توجه به وجود رشته‌های پزشکی در واحد ورامین-پیشوا درباره حوزه علوم پزشکی و بیمارستان در حال احداث دانشگاه صحبت کنید.


تفاهمنامه‌های مختلفی نیز با ادارات بهزیستی، کمیته امداد، سپاه، بنیاد شهید ایجاد کردیم و تخفیف‌های ویژه و تسهیلات رفاهی بلندمدتی را در نظر گرفتیم تا جامعه هدف موردنظر برای آموزش و تحصیل مشکلی نداشته باشند و به تعداد زیادی از این افراد که نزدیک به هزار نفر هستند، خدمات ویژه‌ای ارائه شود

-با لطف الهی سال گذشته مجوز راه‌اندازی دانشگاه علوم پزشکی را برای واحد ورامین پیشوا اخذ کردیم که قبلا به نام دانشکده پرستاری و مامایی بود اما امروز با نام دانشکده علوم پزشکی ارتقا پیدا کرده و با این مجوز دانشکده علوم پزشکی می توانیم رشته‌های پزشکی را در این دانشگاه توسعه دهیم. با پیگیری‌هایی که صورت گرفت هم چندین رشته پزشکی از جمله اتاق عمل، بهداشت مواد غذایی و کنترل کیفی، ارشد پرستاری در گرایش جراحی و بهداشت عمومی مورد تأیید نهایی قرار گرفتند و برخی دیگر در حال نهایی شدن هستند و برنامه ما این است رشته‌هایی نظیر داروسازی و دندانپزشکی را هم برای این دانشگاه پیگیری کرده و به تصویب برسانیم.


هدف ما در دانشگاه از نظر علوم پزشکی این است که پیشوا به عنوان قطب پزشکی در جنوب شرق استان تهران معرفی شود. زیرا از شهرری تا سمنان دانشگاه علوم پزشکی نداریم و امیدواریم بتوانیم با توسعه زیرساخت‌ها این اقدام را عملی کنیم.


بیمارستانی که در مجاورت دانشگاه است اوایل حضور این جانب به صورت زمینی بود که حدوداً یازده سال رها شده بود و اقدامی برای آن صورت نگرفته بود و با شروع کار و نیاز منطقه و نیاز آموزشی دانشگاه، احساس مسئولیت کرده و ساخت بیمارستان را با وجود مشکلات در اولویت گذاشتم. زیربنای این بیمارستان حدود 16 هزار مترمربع است و 80 میلیارد تومان اعتیار نیاز دارد که تأمین آن در کوتاه مدت امکان پذیر نیست؛ قرار بر این بود که این بیمارستان در دو فاز ساخته شود که فاز اول آن شامل اسکلت است، اما اکنون مقرر شده کل پروژه متمرکز ساخته شود و برای تأمین هزینه‌های آن، زمین‌هایی که از خود دانشگاه در کنار این بیمارستان قرار دارد با همکاری شورای اسلامی، فرمانداری و شهرداری و طرح در کمیسیون ماده پنج استانداری تهران و با فروش قطعاتی که در این زمین 40 هکتاری واقع است از ابتدای سال 97 عملیات ساختمانی این بیمارستان دنبال شود.


به طور کلی تغییر مدیریت شهری را به فال نیک می‌گیریم اما گلایه‌ای از مسئولان شهری داریم که این دانشگاه با این ظرفیت و امکانات پژوهشی و آزمایشگاهی متأسفانه امور داخل شهری بدون برنامه مقتضی و بدون برنامه‌های علمی و پژوهشی و تحقیقاتی پیش رفته‌اند که دانشگاه می‌تواند در کنار مسئولان باشد و کمک کند و مکاتباتی هم انجام شده که این دانشگاه می‌تواند در زمینه مطالعات شهری، مسائل اجتماعی و عمرانی کمک کند و تا این لحظه درخواستی به دانشگاه نرسیده اما اگر درخواستی صورت پذیرد دانشگاه قطعاً کمک خواهد کرد و امیدواریم با نگاه علمی حاکم بر مدیریت جدید شهری شاهد آن باشیم.



*درباره میزان ارتباط دانشگاه با منطقه جغرافیایی پیرامونی واحد و اثرات این واحد دانشگاهی در منطقه جنوب شرق استان تهران چه اقداماتی داشته اید؟


در زمینه آموزشی و پژوهشی سعی کردیم که این کار را بخوبی انجام دهیم که از آن جمله می‌توان به ارتقای رشته‌های آموزشی اشاره کرد و نتیجه آن هم افزایش دانشجویان بومی از 5 درصد به 55 درصد است و اینکه دغدغه خانواده‌ها بسیار کاهش داشته است و نیاز نیست فرزندان خود را برای ادامه تحصیل به شهرستان‌های دور بفرستند؛ در امور فرهنگی با برگزاری سلسله همایش‌های ملی 15 خرداد و همایش‌های متعدد فرهنگی نظیر نماز، وحدت حوزه و دانشگاه، مهدویت و پیگیری در خصوص خاکسپاری دو شهید گمنام دوران دفاع مقدس در محیط دانشگاه سعی کردیم که این اثرگذاری فرهنگی و ارتقای معنویت را در شهرهای همجوار و فضای دانشگاه ایجاد کنیم.


باید اشاره کنم که تفاهمنامه‌های مختلفی نیز با ادارات بهزیستی، کمیته امداد، سپاه، بنیاد شهید ایجاد کردیم و تخفیف‌های ویژه و تسهیلات رفاهی بلندمدتی را در نظر گرفتیم تا جامعه هدف موردنظر برای آموزش و تحصیل مشکلی نداشته باشند و به تعداد زیادی از این افراد که نزدیک به هزار نفر هستند، خدمات ویژه‌ای ارائه شود.


*و سخن پایانی...


-از خبرگزاری آنا در اطلاع رسانی عملکرد، برنامه ها و اهداف دانشگاه تشکر می‌کنم و در پایان روی سخنم با مردم دیار 15 خرداد است؛ حالا که فرزندان شما با همت و تلاش خود دانشگاه آزاد اسلامی این واحد را تبدیل به دانشگاهی جامع کردند و این واحد دانشگاهی در ردیف دانشگاه‌های برتر قرار گرفته است، می‌طلبد با حمایت و اعتماد مجدد به فرزندان خود زمینه‌های تبدیل این مرکز دانشگاهی را به دانشگاه بین‌المللی فراهم آوریم که در این مسیر حمایت مدیران ارشد منطقه و مردم مؤمن، ولایی و دیار 15 خرداد پشتوانه‌ای محکم و بی نظیر برای آنان است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب