دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

درمان ترس با پاداش دادن به مغز

به لطف شیوه‌ای که با همکاری دانشمندان امریکا و ژاپن طراحی شده، راهی نو برای درمان افرادی پدید آمده است که دچار فوبیا یا ترس‌های شدیدند.
کد خبر : 266461

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، با بهره‌گیری از گونه‌ای فنآوری نمابرداری موسوم به fMRI، پژوهشگران موسسه تحقیقاتی ارتباطات پیشرفته بین‌المللی در ژاپن و دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس امریکا، امکان پیشبینی ترسها یا فوبی‌های بیماران عملی خواهد شد.


این محققان برای شروع، از مغز ۳۰ فرد از نظر روانشناختی سالم، در حال مشاهده تصاویری از انواع حیوانات، اسکن‌ها یا نمابرداری‌های fMRI تهیه کردند که محققان را به سمت تهیه الگوهای منحصر به فردی از فعالیت مغز در حین تماشای آن تصاویر رهنمون می‌کرد. هرچند اختلافهای فیزیولوژیک بین همهٔ شرکت‌کنندگان در این تحقیق وجود داشت، الگوهای قابل تشخیص شایعی هنوز هم در میان آنها پدیدار می‌شد.


محققان سپس با استفاده از این تصاویر fMRI درمانی مغزی را در ۱۷ فردی اجرا کردند که از حداقل دو حیوان (برای نمونه: عنکبوت و مار) بشدت می‌ترسیدند. همزمان، رایانه‌ای نیز اسکنهای بدست‌آمده از مغزشان را تجزیه و تحلیل می‌کرد و هر بار که اثری از تصور موجودی ترسناک تشخیص داده می‌شد (حتی وقتی آن فرد، در سطحی از ناخودآگاهی ترسی را مجسم می‌کرد) پاداشی کوچک به او داده می‌شد. بدین ترتیب، مغز یاد گرفت ارتباطی مثبت با حیوانی برقرار کند که به آن واکنشی ترس‌آمیز و آمیخته به فوبیا نشان می‌داد.


آزمایشهای بعدی نشان داد که این افراد بعد از چنین راهکاری کمتر دچار ترس از موجودی می‌شدند که پیشتر فوبیای آن را در ذهن خود داشتند.
محققان امیدوارند با چنین راهکاری نهایتاً بتوانند روشی هم برای درمان شرایط روانی دیگری همانند اختلال استرس ناشی از ضربه روحی پیدا کنند.


منبع: سلامت آنلاین


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب